Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ...


Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε η πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών, χθες το βράδυ στο χώρο έξω από το ΚΕΠ των Ν. Επιβατών. 
Τόσο από πλευράς προσέλευσης των δημοτών, που απάντησαν θετικά στο κάλεσμα και συμμετείχαν, δημιουργώντας ίσως τη μεγαλύτερη ανοιχτή μη κομματική - παραταξιακή συγκέντρωση που έγινε στο Δήμο Θερμαϊκού. Όσο και με τη μαχητικότητα, αποφασιστικότητα και την αγωνιστικότητα που επέδειξαν όχι μόνο με την παρουσία τους αλλά και με τις ξεκάθαρες τοποθετήσεις τους. Ιδιαίτερα δε σημαντική υπήρξε η αυθόρμητη συγκρότηση της ομάδας αλληλεγγύης και δράσης για το σταμάτημα τυχόν προσπάθειας διακοπής ηλεκτρικού στους συμπολίτες τους. Μιας ομάδας που αριθμεί πλέον πάνω από πενήντα εθελοντές που είναι διατεθειμένοι να σταθούν αρωγοί σε κάθε οικογένεια που θα κινδυνεύσει από τον κρατικό εκβιασμό διακοπής της ηλεκτροδότησης του σπιτιού της.


Η χθεσινή βραδιά τα είχε όλα. Και ενημέρωση και διαμαρτυρία αλλά και ακτιβισμό. 


Κυρίως όμως είχε ένα κίνημα πολιτών που δημιούργησε μια πρωτοφανή παρέμβαση και δρομολόγησε θετικές εξελίξεις για το θέμα του χαρατσιού της κυβέρνησης αλλά κυρίως έδειξε ότι αποτελεί μια σημαντική δύναμη στη διαμόρφωση των γεγονότων στο Δήμο. Όπως τα κινήματα πολιτών και συλλογικοτήτων πανελλαδικά μάχονται και οδηγούν σε αναδίπλωση τους ανάλγητους κυβερνήτες έτσι και η χθεσινή δυναμική παρέμβαση των πολιτών στο Θερμαϊκό ανάγκασε σε υποχώρηση την Διοίκηση και την υποχρέωσε να πάρει σαφή πολιτική θέση καταδίκης του άδικου, αντισυνταγματικού, εκβιαστικού και βάρβαρου κεφαλικού φόρου. Και αυτό έγινε με ψήφισμα που πέρασε, μετά από έντονες και οργισμένες - είναι αλήθεια - παραινέσεις από ένα μεγάλο αριθμό πολιτών. Πολίτες που μετά την λήξη  της συγκέντρωσης εισέβαλαν στην αίθουσα συνεδριάσεων και ανάγκασαν τη Διοίκηση να αποδεχτεί τις προτάσεις της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας στις οποίες δεν είχε απαντήσει μέχρι τότε, παρά τις επίσημες  έγγραφες και επανειλημμένες οχλήσεις της.
Έτσι με το ψήφισμα, που υπερψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις, (εκτός της Λαϊκής Συσπείρωσης που ψήφισε το δικό της σχέδιο ψηφίσματος): 

  • και το χαράτσι καταδικάστηκε ως παράνομο, άδικο και αντισυνταγματικό,
  • και δηλώθηκε πως δεν θα επιτραπεί να  μείνει στο σκοτάδι κανένα σπίτι στο Θερμαϊκό
  • και χώρος στο Δήμο παραχωρήθηκε στην Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών, όπου θα προσέρχονται οι πολίτες για να καταθέτουν τα δικαιολογητικά ώστε να συνταχθεί (σε πρώτη φάση) ένα ομαδικό εξώδικο κατά της ΔΕΗ, αλλά και υπόλοιπες αναγκαίες νομικές πράξεις άρνησης καταβολής του παράλογου φόρου.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Στη συγκέντρωση που προηγήθηκε και την οποία διηύθυνε ο κ. Γιώργος Καριώτης, έγινε ενημέρωση από τον κ. Ιβάνοβιτς Χρήστο, τόσο για την πολιτική κατάσταση που οδηγεί σε εξουθένωση και εξαθλίωση τους πολίτες και τη  χώρα στην υποτέλεια όσο και για την ανάλγητη και αντιλαϊκή πολιτική των διαδοχικών κυβερνήσεων που επιβάλλουν χαράτσια στους πολίτες για να πληρωθούν οι διεθνείς τοκογλύφοι. Δόθηκε δε το πλαίσιο οδηγιών που πρέπει να ακολουθήσουν οι πολίτες που δεν μπορούν και δεν θέλουν να πληρώσουν το δυσβάσταχτο χαράτσι της ΔΕΗ.
Ακολούθησε ενημέρωση από το νομικό Σύμβουλο της Πρωτοβουλίας δικηγόρο κ. Γκεκόπουλο Σωτήρη που ανέλυσε με επιχειρήματα τόσο την αντισυνταγματικότητα του νόμου αλλά και τους τρόπους με τους οποίους θα κινηθούμε στο δρόμο άρνησης της καταβολής του.
Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κ. Σίμος Δημήτρης που ενεθάρρυνε τους πολίτες, διαβεβαιώνοντάς τους ότι δεν πρόκειται υπάλληλοι - εργαζόμενοι της ΔΕΗ να προχωρήσουν σε διακοπή της παροχής ρεύματος και ότι ακόμη κι αν επιχειρηθεί από ιδιωτικά συνεργεία και η ΓΕΝΟΠ αλλά και ο Σύλλογος ηλεκτρολόγων θα σπεύσει να το επανασυνδέσει.
Χαιρετισμό απηύθυναν στη συγκέντρωση εκπρόσωπος των εργαζομένων του Δήμου Θερμαϊκού αλλά και μέλος της Λαϊκής Επιτροπής που κινείται στην ίδια κατεύθυνση με την Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών.


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΟΡΓΗ


Η συγκέντρωση συνεχίστηκε με ερωτήσεις προς τους ομιλητές αλλά και τοποθετήσεις που φανέρωναν την οργή των κατοίκων απέναντι στο χαράτσι, στους πολιτικούς που το επέβαλαν αλλά και τη διάθεσή τους να σχηματίσουν ένα δίχτυ αλληλεγγύης που θα συμπαρασταθεί στους πληττόμενους συνδημότες τους. 


ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ


Η πληροφορία πως το  Δημοτικό συμβούλιο (που γινόταν την ίδια ώρα στο εσωτερικό του κτιρίου) δεν  συμμεριζόταν τις απόψεις των συγκεντρωμένων  οδήγησε στην αυθόρμητη είσοδο  των πολιτών στην αίθουσα συνεδριάσεων. Μετά από  ώρες έντονης αντιπαράθεσης (αλλά και διενέξεις πολιτών με δημοτικούς συμβούλους) η συνεδρίαση κατέληξε στο ψήφισμα που προαναφέραμε και που αναμφίβολα αποτελεί μια μεγάλη νίκη του κινήματος πολιτών, τόσο της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών αλλά και της Λαϊκής Επιτροπής Θερμαϊκού.


Το βίντεο με την ομιλία της Πρωτοβουλίας στη συγκέντρωση:




Το φυλλάδιο με τις οδηγίες που μοιράστηκε στη συγκέντρωση:

        ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ  Δ.Ε.Η.
      ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ (ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΜΕ ΔΕΚΟ)
     ---------------------------------------------------------------------------
  
1. Πάμε στο ΑΤΜ με το λογαριασμό ή με τον 12ψήφιο κωδικό        ηλεκτρονικής πληρωμής .
 

2. Βάζουμε την κάρτα:
          Επιλέγουμε : α) «Άλλες Συναλλαγές»
                                β) «Πληρωμές ΔΕΚΟ»
                                  γ) «ΔΕΗ»


3. Πληκτρολογούμε τον 12ψήφιο κωδικό « ηλεκτρονικής συναλλαγής» και θα μας ζητηθεί να ορίσουμε ποσό πληρωμής.


4. Αφαιρούμε από το συνολικό ποσό, αυτό που αντιστοιχεί στο
     Χαράτσι (πάνω δεξιά ΕΕΤΗΔΕ)


5. Πληκτρολογούμε το ποσόν που απομένει στο μηχάνημα.


6. Παίρνουμε την απόδειξη και  μαζί με τον λογαριασμό και την     ταυτότητα μας και τα καταθέτουμε σε επιτροπή της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού προκειμένου να συντάξει και υποβάλλει το εξώδικο.



Συγκέντρωση στοιχείων Σάββατο και Κυριακή 10 – 12 πμ στο χώρο του ΚΑΠΗ Ν. Επιβατών (κάτω από το ΚΕΠ)

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

14 comments:

  1. Έχουνε εντελώς παρερμηνεύση τον ρόλο των "εκλεγμένων" γιατί αλλιώς δεν εξηγείτε η απαξιωτική, ελιτίστικη στάση,τόσο του κ.δημάρχου του δήμου Θερμαικού όσο και των μελών του...(των περισσοτέρων καθότι οι πιο πολλοί,ως παλαιότερες καραβάνες, δεν μπήκαν καν στον κόπο να ανοίξουν τα χαρτιά τους).Ο κ.Δήμαρχος,δηλαδή ο "αντιπρόσωπος" του λαού που έχει την "τύχη" να "εκπροσωπείτε" από τον συγκεκριμένο δήμαρχο,δεν θέλησε να συμπαρασταθή στον αγώνα κατά της άδικης εκβιαστικής φορολόγησης ακινήτων μέσω ΔΕΗ,ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΣ ΤΟΝ ΛΑΙΚΙΣΜΟ!!!!!!χαρακτήρισε παράνομη την συνάθροισή μας (όπως δηλαδή την επόχή της χούντας)ενώ μέσα μιλούσαν για χρήματα που περιέργως "πέταξαν" από τον δήμο μας(εγώ έχω μάθει πως οταν λείπουν λεφτά δύο πράγματα συμβαίνουν ή κάποιοι τάκλεψαν,ή κάποιοι τάκλεψαν)και άκουσα και το εξωφρενικό γι'αυτό αυξήθηκαν τα δημοτικά τέλη.Δεν ξέρω συνδημότες μου αν μας παίρνει να ανεχόμαστε όλα αυτά που μας συμβαίνουν,απο που να αρχίσει κανείς...αλλά ας μιλήσουμε για τον χθεσινό "καννιβαλισμό"όπως χαρακτηρίστηκε η είσοδος των πολιτών στην "καθώς πρέπει"συζήτηση των δημοτικών αρχών,ακρίβώς αυτή η "αναγκαστική" ακρόαση με εξόργισε και με επιβεβαίωσε,για μια πολοστή φορά,πως το "καλό πρόσωπό τους"μας το δείχουν μόνον όταν ζητιανεύουν ψήφους....Θέλω να υπενθυμίσω στον κάθε "εκλεγμένο" πως όταν ο "λαός"απαξιώνεται τότε να περιμένετε πολύ χειρότερα από τον χθεσινό "καννιβαλισμό".Ανοίξτε τα μάτια σας και δέστε τον ΔΉΜΟ μας...εμείς βλέπουμε απελπισμένους να ψάχνουν κάθε μέρα τα σκουπίδια οχι για να πάρουν τα άχρηστά μας αλλά για να "φάν"και όποιος νομίζει πως υπερβάλλω ας κοιτάξει καλύτερα ποιοί και πόσοι είναι αυτοί που διακριτικά και ατιμασμένοι προσπαθούν να βρούν το προφανές.Η ΑΓΟΡΆ του δήμου θερμαικού κάθε μέρα πεθαίνει...κάθε μέρα χιλιάδες χάνουν τις δουλειές,κόβουν μισθούς,συντάξεις,απαξιώνουν κάθε παιδί,άρρωστο,ανύμπορο... Δεν είναι λοιπόν μόνο το χαράτσι της ΔΕΗ,ΕΊΝΑΙ ΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ..Ακούμε το "πρέπει να κάνουμε θυσίες"για τα παιδιά μας...τα εγγόνια μας(ξέρω γω για πότε υπολογίζουν την ανάκαμψη....μην γελάτε)ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΈΝΕ, ΕΜΕΙΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ???????Ας ξανάρθουμε όμως στο θέμα μας¨¨ Κ.Δήμαρχε,Αντιδήμαρχε και λοιποί,να αρχίσετε να μας υπολογίζετε,γιατί εμείς έχουμε αποφασίσει να σας βλέπουμε....δεν μπορείτε να πατάτε σε δύο βάρκες..πρέπει να αποφασίσετε με ποιούς είστε,γιατι το πέσιμο θάρθει με φουρτούνα και μαντέψτε ποιοί θα νικήσουν...δεν είστε στο Κολωνάκι...ΞΕΚΑΒΑΛΕΙΣΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανάγκα και οι .... φελλοί πείθονται .

    Δυστυχώς τα κοστούμια , οι γραβάτες και η ξύλινη γλώσσα είναι το περιτύλιγμα της πλειοψηφίας των δημοτικών "αρχόντων" , που στο εσωτερικό τους κρύβουν κοινωνική αναλγησία , αλλαζονική απαξίωση απέναντι στους πολίτες του δήμου , απόψεις "νεροζούμια" και συμπεριφορές διπρόσωπες ( άλλα λένε κατ' ιδίαν στους συντοπίτες τους και άλλα ώς εκπρόσωποί τους στο δημοτικό συμβούλιο ) . Κινούνται ιδεολογικά και πολιτικά μεταξύ βαρύγδουπων αχταρμάδων ή αναμασημένων , χιλιοειπωμένων τσιτάτων μιμούμενοι τα κομματικά τους είδωλα , τους σύγχρονους Εφιάλτες της Ελλάδας. Δεν έχουν ούτε στοιχειώδη επιχειρήματα για να στηρίξουν την άποψη που εκφράζουν και κινούνται μεταξύ της αυτοπροβολής τους και των "light" αντιθέσεων με τους άλλους , του επιπέδου του " νάχαμε να λέγαμε " και "τζάμπα μάγκες".
    Ευτυχώς που το επίπεδο των περισσοτέρων συναδέλφων τους συμβούλων , είναι περίπου ίδιο και μπορούν και συνεννοούνται μεταξύ τους . Αλοίμονο στις φωτεινές εξαιρέσεις του συμβουλίου , πώς αντέχουν εκεί μέσα !!!!!
    Υ.Γ.( Είμαι σίγουρος ότι όσοι από δαύτους διαβάσουν το σχόλιό μου , θα νομίζουν ότι τους συγκαταλέγω στις φωτεινές εξαιρέσεις . Τόσο στόκοι και φελλοί είναι!!!!! )

    24 Νοεμβρίου 2011 9:46 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι άνθρωποι δυστυχώς βλέπουν μόνο αυτά που είναι προετοιμασμένοι να δουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάθε ηλίθιος μπορεί να κριτικάρει, να κατηγορήσει, να παραπονεθεί, και οι περισσότεροι ηλίθιοι το κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εύχεστε νάναι ηλίθιοι για να κάνετε την δουλειά σας ανενόχλητοι...δεν έχετε καμμία ντροπή ούτε τσίπα...δουλάκια.του χρήματος και της καρέκλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απάντηση στον " Ευρωπαίο πολίτη του Θερμαϊκού "
    Κατ' αρχάς ο συγκεκριμένος ευρωπαίος πολίτης , κατάλαβε σε ποια κατηγορία του δημοτικού συμβουλίου πρέπει να τοποθετήσει τον εαυτό του και μπράβο του , γιατί έχει το "γνώθι σαυτόν" .
    Όσο για τα σχόλια που αναρτά , θα τον συμβούλευα να μπαίνει στον κόπο να σκέφτεται και να γράφει κάτι δικό του , έστω και απλοϊκό και αν χρησιμοποιεί φράσεις ή γνωμικά ή απόψεις τρίτων , καλό είναι να γράφει και το όνομα του δημιουργού . Ας αποκαταστήσουμε λοιπόν πρώτα τους δημιουργούς-συγγραφείς των σχολίων που αναρτά ο "ευρωπαίος πολίτης": 1)Οι άνθρωποι δυστυχώς βλέπουν μόνο αυτά που είναι προετοιμασμένοι να δουν. - Ralph Waldo Emerson .
    2)Κάθε ηλίθιος μπορεί να κριτικάρει, να κατηγορήσει, να παραπονεθεί, και οι περισσότεροι ηλίθιοι το κάνουν. Dale Canergie , ο οποίος το είπε για κριτική που έγινε σε κάποιο βιβλίο του και 3)το σχόλιό του στο άρθρο " Τζάμπα μάγκας " :Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. - Albert Camus .
    Θα ήθελα όμως να σταθώ στο δεύτερο σχόλιό του , περί ηλιθίων , που με "ελαφρά τη καρδία και τω μυελώ" ανάρτησε και χωρίς ντροπή . Δηλαδή τί μας λέει ο εκλεγμένος από τους δημότες της περιοχής "ευρωπαίος πολίτης" ? : ότι δεν μπορείτε "υπήκοοι της μπανανίας"-όπως θα έλεγε και ο κ. Τράγκας , να κάνετε κριτική στο έργο των εκλεγμένων από σας "ευρωπαίων πολιτών-αρχόντων" , ούτε να έχετε παράπονα , ούτε και να μας κατηγορείτε , γιατί είστε ηλίθιοι !!!!!!!! Σε μια δημοκρατική χώρα , "ευρωπαίε πολίτη" ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να κάνει κριτική στο έργο σας , να εκφράζει τα παράπονά του και να σας κατηγορεί όταν λειτουργείτε ενάντια στα κεκτημένα και κοινωνικά αγαθά . Άρα η δική σας άποψη ,με βάση το σχόλιό σας , είναι ότι όλοι οι δημοκράτες πολίτες που έχουν τα παραπάνω δικαιώματα , είναι ηλίθιοι !!!! Και αφού εκλεγμένος από ηλιθίους , είστε κι εσείς , δεν μπορεί παρά να θεωρείτε τον εαυτό σας "άρχοντα των ηλιθίων" . Και μια τελευταία συμβουλή : την επόμενη φορά που θα σχολιάσετε επί σχολίων ή κειμένων , που θεωρείτε ότι σας αφορούν , σκεφτείτε αυτά που γράφονται εποικοδομητικά , κάνοντας την αυτοκριτική σας , μπας και μπορεί να διορθωθεί κάτι προς όφελος του τόπου και μη βιάζεστε να απαντήσετε κι εκτεθείτε ξανά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φοβισμένε ανώνυμες ανθρωπακο
    Σε λυπάμαι πραγματικά. Όχι δεν μπορείς να κρίνεις γιατί δεν μπορείς να συγκρίνεις. Γιατί αν είχες δυνατότητα να συγκρίνεις τότε δεν θα έγραφες όλες αυτές τις ανοησίες - ηλιθιοτητες. Για ποια δημοκρατία μιλάτε; Αυτήν που εσείς και οι παρόμοιου σας καταστρεψατε; Δυστυχως είχε δικιο ο Ισοκρατης ότι ¨Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι καταχράστηκε τοδικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας. Διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία”
    Αλλά την προσπάθεια μου για τον τόπο δεν την κάνω για σένα, γιατί δεν σου αξίζει ειλικρινά. Το κάνω για τα παιδιά είτε είναι δικά μου είτε δικά σου γιατί μόνο αυτα μπορεί να αλλάξουν τον κόσμο μας και να μας απαλλάξουν απο τους ηλίθιους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποταπός, τόσο που έμμεσα απειλείς με τους χαρακτηρισμούς "φοβισμένε ανθρωπάκο",αν και στη "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" μας οπως την καταντήσατε κάτι ματαιόδοξες μετριότητες σαν και του λόγου σου,φοβισμένοι είστε εσείς,που εισπράττετε -προς το παρόν-την κατακραυγή αλλά και το γιαούρτι και τη σφαλιάρα.Τη Δημοκρατία την καταχραστηκαν οι εκάστοτε άρχοντες που άφησαν παρακαταθήκη χρέη,ελλείμματα,μαύρες τρύπες και το περίφημο σύστημα τους προστάτεψε.Σ'αυτό το πεδίο θα κριθεί το έργο του καθενός και να σαι σίγουρος ότι αν αυτό γίνει υπό ένα καθεστώς διαφάνειας -όπως όλοι οι πολίτες πλέον απαιτούν και διεκδικούν-τότε θα δούμε πόση Δημοκρατία αντέχετε.
    Όσο για το σεβασμό,πρέπει να τον κερδίσεις για τον έχεις και δυστυχώς για σένα μάλλον είναι χαμένη υπόθεση.Και μην έχεις την αλαζονεία ταυτίζεσαι με τους Θεσμούς όταν δεν μπορείς να αντέξεις ούτε την ελεύθερη έκφραση μιας γνώμης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τί είναι η "ευρωπαϊκή πόλη" ; Είναι μια πόλη φοβισμένη , μια πόλη που προσπαθεί με κάθε τρόπο να πιαστεί από τον ομφάλιο λώρο της εξουσίας . Είναι μια πόλη φοβισμένη και δειλή , γι' αυτό και δεν μπορεί να αντέξει τον εξευτελισμό της .Είναι όμως μια πόλη που μπορεί να αντέξει στο χρόνο , μια πόλη που αλλάζει συνεχώς τον μανδύα της . Είναι μια πόλη τρομοκρατημένη , με μόνο έναν κάτοικο να την συντροφεύει . Η πόλη-φάντασμα , στην φαντασία του ολίγιστου αρχηγού της , που φωνάζει, εκλιπαρεί να τον ακούσουν , μήπως και του δώσουν χείρα βοηθείας ν' αναστηθεί στην φοβισμένη πόλη , που έμεινε μόνος πια , με τις συμμαχίες του μυαλού του και μένει αβοήθητος πλέον , γιατί οι κάτοικοι της πόλης αυτής έφυγαν . Οι πρώην κάτοικοι της πόλης αυτής,τον κοιτούν στα μάτια και του ετοιμάζουν το νέο θρόνο του , εκεί που θα έχει την πραγματική ελευθερία του . Αυτήν θέλει , εκεί θα διαλογίζεται ελεύθερα με τα συνεχή δραματικά ελλείματα του μυαλού του την πόλη αυτή , που ποτέ δεν πρόλαβε να γνωρίσει και θα αυτοθαυμάζεται ωσάν αυτοκράτορας της πόλης που είχε και δεν είδε ποτέ , αλλά μόνο την φαντάστηκε , γιατί ποτέ δεν είχε υπηκόους . Παραλήρημμα ετοιμάζει στον θεατρικό του χώρο - την ευρωπαϊκή πόλη .
    _ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ !!!!! φωνάζει .
    _ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΠΟΛΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ !!!!
    _ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΜΟΝΟΣ .
    Και χορεύει το ελεύθερο τανγκό της ντροπής με τον εαυτό του ....
    Υ.Γ. : Εμπιστευτικό του αυτοκράτορος μιλώντας στον... χορευτή , του εκμυστηρεύεται , ότι φοβάται τον άνεμο , μη τύχει και ξεθωριάσει το μέλλον της πόλης .
    _ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΡΩΠΑΪΣΤΕΣ , φωνάζει με αγωνία . ΘΕΛΩ ΝΑ ΧΟΡΕΥΩ ΠΑΝΤΑ ΜΟΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ . ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ.... ΤΕΛΟΣ . ΘΑ ΕΙΜΑΙ Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡ , Ο ΠΑΝΤΟΤΕΙΝΟΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΟΥ . ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΧΟΡΕΥΤΗ - ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ . ΕΙΜΑΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ , ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ ΠΟΛΥ , ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΜΕΙΝΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ , ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ .... ΧΟΡΕΥΤΗ ΜΟΥ . ΦΟΒΑΜΑΙ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απάντηση στον "ευρωπαίο πολίτη " .
    Νομίζω , ότι στο μυαλό σου , επικρατεί μεγάλη σύγχυση και λειτουργείς " εν βρασμώ ψυχής " .
    Αποφάσισε λοιπόν ποια από τις δυό απόψεις σου ενστερνίζεσαι ; Ότι είναι προνόμιο των ηλιθίων να κρίνουν , ή ότι οι ηλίθιοι δεν μπορούν να κρίνουν , γιατί δεν μπορούν να.... συγκρίνουν ( αλήθεια ,τι να συγκρίνουν ; ) ; Το απόσπασμα του Ισοκράτη που χρησιμοποίησες , είναι πλαστό και παραποιημένο και χρησιμοποιήθηκε από ελληνοαμερικανικές εθνικιστικές οργανώσεις στο διαδίκτυο , σε πρωτοσέλιδο στον Ελεύθερο τύπο και αλλού . Μετά την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και την μεγαλειώδη αντίδραση-εξέγερση της νεολαίας που ακολούθησε , κυκλοφόρησε από τις παραπάνω ομάδες , για να στηρίξουν την " δημοκρατικοφανή δικτατορία " και να στρέψουν την προσοχή του κόσμου , στις "αντιδημοκρατικές αντιδράσεις της νεολαίας " . Ο Ισοκράτης δεν μίλησε για Δημοκρατία που αυτοκαταστρέφεται , ούτε για Δημοκρατία που καταχράσθηκε το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας . Κατάχρηση εξουσίας κάνουν αυτοί που έχουν την εξουσία στα χέρια τους , που θεωρούν ότι μ'αυτό το "προνόμιο" , μπορούν να φέρονται αλλαζονικά κι εκβιαστικά , τρομοκρατώντας - απειλώντας και επιστώντας την προσοχή του λαού ( ή των δημοτών ) , ότι είναι εκλεγμένοι , άρα αλάνθαστοι και προνομιούχοι απέναντί του . Ο Ισοκράτης μίλησε για την αξιοκρατική επιλογή των αρχόντων και ότι ο λαός είναι ο απόλυτος κύριος των εκλεγμένων αρχόντων , φυσικά στα πλαίσια της δημοκρατίας . Οπότε , μάλλον σε άλλα πολιτεύματα πρέπει να κατατάξεις τον εαυτό σου και σε άλλες θεωρίες τις απόψεις σου, γιατί φαντάζει ιεροσυλία να χρησιμοποιείς την Δημοκρατία και τον Ισοκράτη , με "πειραγμένα κείμενα" .
    Αλήθεια ως δημοτικός άρχων , όταν "αποκηρύσσεις δημότες " , γιατί δεν μου αξίζει ειλικρινά , όπως γράφεις " να συμπεριλαμβάνομαι στις προσπάθειες που κάνεις γι' αυτόν το τόπο , έχεις προβλέψει και την απαλλαγή μου από τα δημοτικά τέλη και τους δημοτικούς φόρους ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πρέπει ν΄αφήσεις βλάμη μου το ψευτονταηλίκι πρωτού γελάσει στόχω ειπεί φιγουρατζή,το παρδαλό κατσίκι.Σπύρος Περιστέρης.(Αφιερωμένο στον ευρωπαίο πολίτη.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αληθεια πιο ειναι το ψηφισμα που περασε σχεδον ομοφωνα απο το Δημοτικο Συμβουλιο την τεταρτη??????? Α Της Λαικης Συσπειρωσης Β Της Διοικησης Γ Της Πρωτοβουλιας των πολιτων η καποιο αλλο ???? Καλλο ειναι να τα μαθαινουμε αυτα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ιστοσελίδα πράγματι οφείλει να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημα (για την ιστορία περισσότερο και όχι για να αποδώσει εύσημα).
    Κατατέθηκε αρχικά το ψήφισμα της Πρωτοβουλίας στο Δήμαρχο, ακολούθησε το σχέδιο ψηφίσματος της Λαϊκής Επιτροπής που είχε το πλεονέκτημα να το εισηγηθεί η δημοτική σύμβουλος Ντίνα Μόραλη, που προκάλεσε και την κατάθεση αντίστοιχου (σαφώς εκινούμενο από διαφορετική βάση και σκοπιμότητα)σχεδίου από τον Πρόεδρο του ΔΣ.
    Μετά όμως την παρέμβαση των πολιτών που αρνήθηκαν να αποδεχτούν την παρελκυστική τακτική του Προεδρείου (να το συζητήσουμε την Δευτέρα, αύριο, μετά κλπ) υπήρξε η κατάθεση ενός ψηφίσματος από τον δημοτικό σύμβουλο Βαγγέλη Κουκουρίγκο που εξέφρασε και τις θέσεις της Πρωτοβουλίας αλλά καιτ ης Λαϊκής Επιτροπής (η οποία όμως ψήφισε το δικότης σχέδιο ψηφίσματος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αυτο θα είναι το ψήφισμα του Δ.Σ. αν και παρόλο που πέρασε τόσος χρόνος ακόμη να το στείλουν με δελτίο τύπου οι διοικούντες.ΚΑΙ ΕΠΙΔΗ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΠΟΡΕΊ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΆΞΕΙ...
    ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΤΟ http://dtsiaouss.blogspot.com/2011/11/blog-post_6265.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.