Ο ειδικός επί των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και βασικός συντελεστής των γεωτρήσεων αυτών κ. Παντελής Παπάζης  αμφισβητεί τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν οι «ελεγκτές» που προχώρησαν σε αυτοψία, μετά από κλήση τους από τη Διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού.
Να σημειώσουμε ότι τόσο το ΙΓΜΕ, όσο τα ΕΛ.ΠΕ (ΔΕΠ) αλλά και το ΥΠΕΚΑ καθησύχασαν τους δημότες τόσο με τα δεδομένα σφράγισης που έχουν στα χέρια τους αλλά και μετά από μετρήσεις διαφυγής αερίων που πραγματοποίησαν στον τόπο των παλιών γεωτρήσεων.
Έτσι παρά τις διαβεβαιώσεις των επίσημων κρατικών φορέων, η συνεχιζόμενη μόχλευση του θέματος αντικειμενικά συντηρεί την ανησυχία των κατοίκων της περιοχής.


Ο κ. Παπάζης διερωτάται για το πώς είναι δυνατόν να έχουν σφραγιστεί και μάλιστα αποτελεσματικά οι αναμονές των γεωτρήσεων για την εκμετάλλευση φυσικού αερίου, οι οποίες φέρουν βαλβίδες από τη στιγμή που είναι γνωστό ότι το διοξείδιο του άνθρακα που εκλύεται επηρεάζει άμεσα την αποτελεσματικότητα των βαλβίδων αυτών.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας διενεργείται προκαταρκτική έρευνα από πταισματοδίκη, ο οποίος κάλεσε και τον κ. Παπάζη προκειμένου να εκθέσει την αγωνία και τον προβληματισμό του για την ενδεχόμενη διάβρωση των βαλβίδων των γεωτρήσεων.

Με πληροφορίες από ΕΔΩ

Ακτιβιστής

Σχετικά: 

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ: Κανένας κίνδυνος – αρνητικές οι ενδείξεις στις μετρήσεις των γεωτρήσεων Επανομής



Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

3 comments:

  1. Χρήστο,
    στα πλαίσια του δημοσιογραφικού σου ενδιαφέροντος για το θέμα, θα ήθελα να σε παρακαλέσω να απευθύνεις ένα ερώτημα προς τον κ. Παπάζη:
    1. Υπήρξε προσωπικό του ενδιαφέρον για την εκμετάλλευση των συγκεκριμένων γεωτρήσεων και αρνητική τοποθέτηση της ΔΕΠΑ, πριν ανακινηθεί θέμα επικινδυνότητας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στον ανωνυμο..Κερδιζει γαριδακια...Αλλα το προβλημα υφισταται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και γιατί δεν χρησιμοποιούν τις γεωτρήσεις της χώρας μας για να πάμε μπροστά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.