Εντατικά δείχνει ότι εργάζεται η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού για να βοηθήσει τους δημότες να έχουν ένα σημείο αναφοράς και δράσης για τον αγώνα τους ενάντια στο χαράτσι που επέβαλε   η πρώην αλλά και η νυν κυβέρνηση της εκτροπής και της υποτέλειας. 
Μετά την πρώτη επαφή με το Δήμαρχο, επιχειρώντας να τον πείσει να αναλάβει το αυτονόητο καθήκον του και να σταθεί στο πλευρό των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων που πλήττονται από το άδικο, βάρβαρο και αντισυνταγματικό χαράτσι και αφού διεφάνη η αναβλητικότητα, βραδύτητα και η παρελκυστική τακτική του κ. Αλεξανδρή, φρόντισε να τον ενημερώσει για τα πρακτικά αλλά και ουσιαστικά ζητήματα που θα πρέπει να δρομολογήσει από την υπεύθυνη θέση του πρώτου πολίτη του Δήμου.
Έτσι η Συντονιστική Επιτροπή πρωτοκόλλησε  επιστολή που απαριθμεί  ενέργειες που αναμένονται με πρώτη και κυριότερη μια δήλωση που να διατρανώνει πως  «δεν θα επιτρέψει να κοπεί το ρεύμα σε κανένα δημότη της πόλης μας».
Παράλληλα ζητά να συγκληθεί το δημοτικό συμβούλιο ώστε να πάρει θέση για το χαράτσι.
Το ίδιο κείμενο στάλθηκε και στους επικεφαλής όλων των παρατάξεων που συμμετέχουν στο ΔΣ.

Από πληροφορίες δε που έχουμε, σας γνωστοποιούμε ότι  προγραμματίζεται ανοιχτή συγκέντρωση για την επόμενη βδομάδα, όπου αφού δοθεί η απαραίτητη ενημέρωση θα κληθούν οι πολίτες να πάρουν τον αγώνα για κατάργηση του κεφαλικού χώρου στα χέρια τους, καταθέτοντας συλλογικό εξώδικο προς τη ΔΕΗ πληρώνοντας μόνο το λογαριασμό του ηλεκτρικού χωρίς το χαράτσι.

Ανάλογη ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση, με μεγάλη επιτυχία,έγινε χθες από την αντίστοιχη πρωτοβουλία στην κεντρική πλατεία της Θέρμης. Ο δήμος Θέρμης (μετά από ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων) στάθηκε στο πλευρό των πολιτών, παραχώρησε χώρο στο πολιτιστικό κέντρο για τη συλλογή υπογραφών και στέγη της Πρωτοβουλίας, προσέφερε τη νομική κάλυψη και διατράνωσε δια στόματος του δημοτικού συμβούλου και Προέδρου του Πολιτιστικού Κέντρου κ. Φάμελλου (και παρουσία του Προέδρου του Δημ Συμβουλίου κ. Τσολάκη αλλά και του Αντιδημάρχου κ. Γκουστίλη) ότι δεν θα επιτραπεί να κοπεί το ηλεκτρικό από δημότες της Θέρμης.

Περιμένοντας την αναγγελία της ημερομηνίας της συγκέντρωσης, από αυτό το χώρο καλούμε τους υπεύθυνους τοπικούς παράγοντες αλλά κυρίως τους φορείς των πόλεων του Δήμου να σταθούν αρωγοί, αλληλέγγυοι και να πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους.

Η επιστολή που κατέθεσε η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού προς το Δήμαρχο :


Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Θερμαϊκού
                                                                                     
Κε Δήμαρχε,
Στη συνάντησή μας, την Παρασκευή 11/11, ζητήσατε να σας υποδείξουμε συγκεκριμένες ενέργειες που θα μπορούσαν να αναληφθούν από μέρους της δημοτικής αρχής προκειμένου να βοηθηθεί η δράση της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών Δήμου Θερμαϊκού στα πλαίσια του αγώνα για την μη καταβολή του χαρατσιού μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.

Οι διευκολύνσεις που ζητούμε, είναι :

Α) Πολιτική κάλυψη του αγώνα

Η πραγματική στήριξη των δημοτών και ιδιαίτερα των ασθενέστερων οικονομικά ομάδων του (υπερήλικες, συνταξιούχοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ κλπ) στον αγώνα τους απέναντι σε ένα ανάλγητο και εχθρικό κράτος,  με τη διάθεση των απαραίτητων εργαλείων στην Πρωτοβουλία αλλά και ενεργειών που θα αποδεικνύουν έμπρακτα την ευαισθησία σας αλλά και τη διάθεσή σας να πάρετε την αυτονόητη θέση του Δικαίου, απέναντι σε μία εξαρτώμενη κυβερνητική “Δικαιοσύνη”.
Σαν τέτοιες ενέργειες θεωρούμε πως θα μπορούσαν να είναι:

·         μια έκτακτη ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ που θα κληθεί να πάρει θέση για το  αν θα επιτρέψει ή «δεν θα επιτρέψει να κοπεί το ρεύμα σε κανένα δημότη της πόλης μας», καθ' ότι αυτή η διακοπή είναι αντισυνταγματική, δηλαδή παράνομη, αλλά και εκβιαστική.
·         διάθεση προσωπικού που να συγκεντρώνει τις υπογραφές των πολιτών που δεν προτίθενται να πληρώσουν το “χαράτσι” μέσω της ΔΕΗ .
·         Παραχώρηση χώρου για τις ανάγκες στέγασης των συνεδριάσεων των δημοτών που γίνονται προς τον σκοπό αυτό.
Β) Νομική κάλυψη
·         Ανάθεση στον νομικό σύμβουλο του Δήμου ( οποίος θα αναλάβει και τη νομική εκπροσώπηση των δημοτών) της προβλεπόμενης νομικής διαδικασίας (σύνταξη εξωδίκου, συλλογική κατάθεσή του στη ΔΕΗ, λήψη ασφαλιστικών μέτρων εναντίον της ΔΕΗ , κλπ.)
 
Κε Δήμαρχε,

Αναμένοντας την ταχύτερη δυνατή απάντησή σας θα προσθέταμε ότι σε περίπτωση που αδυνατείτε να προσφέρετε τις παραπάνω υπηρεσίες προκειμένου να σταθείτε αρωγός στα πλέον αδύναμα κοινωνικά στρώματα των δημοτών σας,
θα σας παρακαλούσαμε να μας γνωστοποιήσετε ενέργειες στις οποίες  μπορείτε να προβείτε ώστε να υπηρετήσετε τον ανωτέρω σκοπό.

Η συντονιστική επιτροπή 
                                                                                                                   Περαία 12/11/11


Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.