Ο κύκλος της μεταπολίτευσης προ πολλού έχει κλείσει.  Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, φροντίζοντας για τη σωτηρία και την διαιώνισή του, έχοντας δεσμεύσεις προς τους πάτρωνές του, ενώ βλέπει το αναπόφευκτο γκρέμισμά του, αντιστέκεται λυσσαλέα στην τελευταία πράξη της παραμονής του στην εξουσία.
Οι πολίτες έχουν άρει την υποστήριξή τους προς τα κόμματα που ευθύνονται για την υποδούλωση της χώρας και την εξαθλίωση του λαού, αλλά και στα δεκανίκια τους.



Το παράδοξο όμως βρίσκεται - με δεδομένες εντός του '11 εκλογές - στο ότι η ανατροπή του σκηνικού που θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο στην εγκαθίδρυση της 4ης πραγματικής Δημοκρατίας θα πρέπει να γίνει με τις δομές του υπάρχοντος καθεστώτος.


Πρακτικά λοιπόν η ανατροπή θα πρέπει να γίνει από δυνάμεις που επιβάλλεται να πείσουν και να εμπνεύσουν τους πολίτες  ότι ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ να συνδιαλλέγονται μεταξύ τους για να αλλάξουν το σύστημα θέτοντας στη θέση της διαβρωμένης την ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Και το κυριότερο να πείσουν ότι και ξέρουν και μπορούν να απομακρύνουν τους ντόπιους και αλλοδαπούς κατακτητές της χώρας.


Στις εκλογές (πρώτο στάδιο που μετά τις ραγδαίες εξελίξεις είναι βέβαιες) λοιπόν θα πρέπει να δώσουν τα πρώτα και καθοριστικά διαπιστευτήριά τους στους σοκαρισμένους και οργισμένους (εξαιτίας της επίθεσης των νεοταξικών γραικύλων) πολίτες.


Απαραίτητη προϋπόθεση για την ανατροπή είναι η ανάπτυξη του ΜΕΤΩΠΟΥ ΡΗΞΗΣ & ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.
Σ' αυτό το κίνημα δεν περισσεύει κανείς. Δεν αποκλείεται κανείς από τις παραγωγικές δυνάμεις της εργασίας, της δημιουργίας, της νεολαίας.
Άρα θα πρέπει όλοι οι σχηματισμοί να αναλώσουν όλες τις δυνάμεις τους στην ανάδειξη του Μετώπου ως κύριο άι ενιαίο εκφραστή των ελπίδων και προσδοκιών του Ελληνικού λαού.
Οποιεσδήποτε δραστηριότητες γίνονται από φορείς, κινήσεις, συλλογικότητες και προσωπικότητες  προς την κατεύθυνση της σύμπτυξης του Μετώπου, θα πρέπει να αποφύγουν τους διασπαστικούς κινδύνους που θα μπορούσαν να επιφέρουν πιθανές "πρωτοκαθεδρίες", "καπέλα" κλπ.


Προς δύο κατευθύνσεις πιστεύω πως θα πρέπει να κινηθούν οι σχηματισμοί και οι προσωπικότητες, που σ' αυτή τη φάση θα αποτελέσουν την εγγύηση για την ανατροπή και με την συνένωσή τους (κοινό δρόμο) θα βεβαιώσουν τους πολίτες κερδίζοντας την εμπιστοσύνη τους.


Σε επίπεδο κορυφής:
Με τη συγκρότηση μιας επιτροπής διαβούλευσης - προσέγγισης, στελεχωμένη από σημαντικές προσωπικότητες  διαφόρων χώρων που θα φροντίσουν να ανοίξουν γέφυρες επικοινωνίας, συνεργασίας  και ενότητας.


Σε επίπεδο βάσης
Με τη δημιουργία τοπικών ομάδων πολιτών που να οδηγήσουν σε δράσεις (κυρίως τοπικές) αλλά και θα στείλουντο μήνυμα της κοινής πλεύσης και δράσης στις ηγεσίες.


Αν δεν επιτευχθεί η κοινή δράση βάσης και η σύμπνοια κορυφής νομίζω ότι κανένας,( αντισυστημικός σχηματισμός, κόμμα, προσωπικότητα, οργάνωση) δεν θα μπορέσει να συγκεντρώσει την απαραίτητη αποδοχή του αγωνιούντος και οργισμένου λαϊκού κινήματος.

Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Στην πολύ σωστή τοποθέτηση των πραγμάτων που βάζει το σημείωμα, θα πρέπει να πούμε (εμείς, το ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΣΠΙΘΑ) ότι ήδη το Κίνημά μας έχει κάνει πράξη τις προτροπές αυτές, καθώς ο μέν Μίκης Θεοδωράκης βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με προσωπικότητες,για τη δημιουργία του Μετώπου, η δε ΣΠΙΘΑ συμμετέχει σε κάθε κίνηση βάσης που είναι ανοιχτή σε συνεργασίες.

    Όθων Ιακωβίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.