Την ικανοποίησή του εξέφρασε, σε επικοινωνία που είχε μαζί μας, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Θερμαϊκού κ. Κούτουκας, για την απόφαση που "ελαφρύνει" το Δήμο από το πρόσθετο βάρος των 2.600.000 ευρώ. "Αναμέναμε την απόφαση και ελπίζαμε στη θετική εξέλιξη που θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τη δυσχερή οικονομική κατάσταση που βρισκόμαστε", μας είπε.
Είχε όμως αντίθετη άποψη ως προς την αναφορά μας για πιθανές ευθύνες του στην αρχική  εγκατάσταση  των πέργκολων. 
Όπως μας διαβεβαίωσε  αρχικά (με νόμιμες άδειες και χρηματοδότηση από το ΕΤΕΡΠΣ - Πράσινο Ταμείο) εγκαταστάθηκαν με δημοτικό πρόγραμμα που κόστισε 450.000.000 δρχ (το 1999) και βασίστηκε σε μελέτη για τη διαμόρφωση του κοινόχρηστου χώρου επί της Πολυτεχνείου. Αλλά όπως μας πληροφορεί ήταν ελαφρές κατασκευές και όχι φυσικά αυθαίρετες.
Μετά όμως από διενέξεις που σημειώθηκαν μεταξύ των καταστηματαρχών (οι οποίοι προχώρησαν σε αυθαίρετες επεκτάσεις που οδήγησαν σε "κλείσιμο" των χώρων για οικειοποίησή τους), και αφού είχε αλλάξει η δημοτική αρχή, δόθηκε η δυνατότητα για την "επέκταση" των καταστημάτων στην παραλιακή πλευρά της Πολυτεχνείου αλλά και οδηγήθηκε η κατάσταση στην επέμβαση της πολεοδομίας με τις  γνωστές συνέπειες.
Όσον αφορά το θέμα του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής ο Αντιδήμαρχος μας διαβεβαίωσε πως ουδόλως μπορεί να χαρακτηριστεί ότι στερείται πολεοδομικής άδειας. Έγινε με μελέτη του ΑΠΘ μετά από χρηματοδότηση και αδειοδότηση του Υπουργείου Μεταφορών και βρίσκεται σε χώρο της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου που έχει παραχωρηθεί για χρήση στο Δήμο Μηχανιώνας. 
"Άλλωστε αν έλειπαν οι αδειοδοτήσεις και του Πάρκου και των πέργκολων, τότε αυτοί που θα έπρεπε να ελέγχουν τη δημοτική αρχή θα είχαν σταματήσει την εκτέλεση των δύο μεγάλων έργων. Πράγμα που θυμούνται τώρα, μετά από χρόνια".


Ακτιβιστής 

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.