Άρθρο του καθηγητή οικονομικών Λιότσιου Σ.Βασίλη

     Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι σχετικό με την επιστροφή της οικονομίας μας στη δραχμή μιας και, για ευνόητους λόγους, σκόπιμα αποκρύπτεται .Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ «ΠΑΛΙΑ» ΔΡΑΧΜΗ ΠΟΥ ΚΟΒΟΤΑΝ ΣΤΑ ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΚΑ (!?) Η διαδικασία αυτή αποτελεί το  υπέρτατο κόλπο των τραπεζιτών, το οποίο δημιουργεί νομοτελειακά και παγκόσμια το λεγόμενο «δημόσιο χρέος» που «δικαιολογεί» επίθεση, κατά βούληση, των γνωστών οίκων. (αρνητική αξιολόγηση – αύξηση των σπρέτς – «καθυστέρηση» δήθεν των κυβερνόντων – αδιέξοδο – ανάγκη μετρητών – προσφυγή σε Ε.Ε. ΔΝΤ με νέα δάνεια – νέα υπερχρέωση – ελεγχόμενη πτώχευση  - ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ !)
    Φανταστείτε ! Η δραχμή που «κόβαμε» ήταν …αγορασμένη με τόκο από ιδιώτες, δεν την παράγαμε εμείς !
                                              
    Άρα λοιπόν, ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ, ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕΑΤΟΚΟ ΛΑΪΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ,ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΕΚΤΥΠΩΤΗΡΙΑ), ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΛΗΡΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΑΜΕΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ! ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΙΔΙΑ …  

    Κάτω από αυτό το πρίσμα, δεν μιλάμε μόνο για οικονομική λύση στα στενά πλαίσια της , αλλά για ένα νέο κοινωνικό ξεκίνημα, για μια νέα κοινωνία που από οικονομικής πλευράς θα έχει τα χαρακτηριστικά της αυτονομίας ,της ανυπαρξίας πιστωτικής ασφυξίας (ρευστό) και της δίκαιης διανομής του εισοδήματος. Σε κάθε προτεινόμενο πολιτικό σύστημα, το ΑΤΟΚΟ λαϊκό νόμισμα αποτελεί τη δικλείδα ασφαλείας .Μ’ αυτό, δεν υπάρχουν ‘’κρίσεις’’, αεριτζήδες, απίθανα χρηματοπιστωτικά προϊόντα, ελεγχόμενα χρηματιστήρια και μπούρδες, δεν έχουν νόημα οι τραπεζίτες. Ο μοναδικός τραπεζίτης θα είναι το κράτος και στο βαθμό που δεν υπάρχει τόκος και ή έκδοση νομίσματος είναι στα χέρια του ,όποιος παράγει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ,θα αμείβεται ανάλογα και δεν θα υπάρχει το κίνητρο του μεσοβέζικου, παρασιτικού  κέρδους ,ή η τοκογλυφία, τραπεζική ή μη !  
    Από το πρώτο νόμισμα των αποίκων στις ΗΠΑ, το «green back» του Λίνκολν στον εμφύλιο,  μέχρι το εμβρυακό «τρουέκε» των Αργεντίνων, το άτοκο λαϊκό νόμισμαπρόσφερε λύση, ανάπτυξη και κυρίως, χαμόγελο. Όταν οι τραπεζίτες κατάλαβαν ότι σπάει το μονοπώλιό τους και κινδυνεύουν να …δουλέψουν, το ανακήρυξαν ως τον υπέρτατο εχθρό, το πολέμησαν με λύσσα και με ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ (δολοφόνησαν 4 Αμερικανούς προέδρους) και το εξαφάνισαν ακόμα και ως εναλλακτική οικονομική θεωρία. Στις αποικίες , η αναγκαστική έντοκη λύρα που επέβαλε ο Γεώργιος ο 3ος  ως νόμισμα ,ξαναδημιούργησε χρέη, ανεργία και εξαθλίωση και έτσι ξέσπασε επανάσταση, ενώ στην Αργεντινή, οι τραπεζίτες αναγκάστηκαν να ρίξουν στην αγορά πλαστά τρουέκε ώστε, να προκύψει πληθωρισμός και να ανακοπεί η κυριαρχία και δημοφιλία του.

  ΓΙ  ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΙΛΑΜΕ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΑΝ Η ΔΡΑΧΜΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΚΗ ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Η ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ – ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΙΣΧΡΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ !

    ‘’ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΛΑΪΚΗ ΑΤΟΚΗ ΔΡΑΧΜΗ’’ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΚΕΤΑ ‘’ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ’’ ! ΠΟΝΗΡΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ !!!
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. &2 ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ. ΠΑΛΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ θέματα....
    ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ…… ΟΙ *Μ-ΒΛΑΚΕΣ. ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ::
    Μονη λύση για την ΕΛΛΑΔΑ επιστροφή στην ΔΡΑΧΜΗ
    Πόλοι μιλούν για την επιστροφη στην δραχμή, ας προσέξουν οι νέοι μαλακές τα παρακάτω.
    ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ *Μ-ΒΛΑΚΕΣ οικονομολόγους.....
    Κανένας δεν μας λέγει ΠΟΣΟ ΣΤΑ ΕΚΑΤΟ ( % ) θα χάσουμε με την επιστροφή στην δραχμή 30 ή 50 στα εκατό;; Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι: ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ και σεβασμό που σας έχω (Πέτρο Γιώργο Κώστα Χρήστο) είστε μαλάκες!!
    ------------ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ-------------(Της σκληρής δραχμής!) ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ και Υποτίμηση. (Λέγαμε το 17/10/85)
    Σαν μη οικονομολόγος έχω τις παρακάτω ΛΟΓΙΚΕΣ απορίες: Αν οι υποτιμήσεις γίνονται για να γίνουν ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕΣ οι εξαγωγές, τότε η γενική υποτίμηση του νομίσματος είναι ηλιθιότης και γίνετε από ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ, κομπιναδόρους, τύπωμα νομίσματος χωρίς αντίκρισμα, ή από εισαγόμενους οικονομολόγους του κράτους, του κατεστημένου, ρυμουλκούμενους από ξένα πρότυπα, ΕΟΚ ΔΝΤ κλπ. Και συμμορφώνονται δουλοπρεπώς χωρίς οντότητα γνώμη, ως ζητιάνοι, κράτος κυβερνητικοί κλπ. ταπεινώνοντας τους περήφανους Έλληνας. (32 χιλιάδες δισεκατομμύρια ΧΡΩΣΤΑΤΕ/1996) --- ΓΕΝΙΚΗ υποτίμηση, π.χ 30% (Εισαγόμενα εξαγόμενα), φτωχότεροι οι Έλληνες 35% π.χ ένα αυτοκίνητο που το αγοράζαμε 2.000.000 τώρα θα το αγοράζουμε 2.700.000 κλπ. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΞΑΓΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΓΙΑΤΙ!!! Γιατί τους ΕΞΑΓΟΝΤΕΣ (παραγωγούς) να τους πριμοδοτούν οι ΕΙΣΑΓΟΝΤΕΣ (καταναλωτές) υπάρχει λόγος; (ας γίνουν ανταγωνιστικοί).
    --- Υποτίμηση ΜΟΝΟΝ στα εξαγόμενα, 30% (χαμηλότερη τιμή πώλησης), φτωχότεροι ΜΟΝΟΝ 17% οι εξάγοντες (αν φορολογηθούν με κάποιον τρόπο οι εισάγοντες 15% κλπ.) π.χ ένα αυτοκίνητο που το αγοράζαμε 2.000.000, πάλι θα το αγοράζουμε 2.000.000 και όχι 2.700.000 μόνον που θα επιβαρυνθούνε με την αντίστοιχη ζημία στο ύψος των εξαγωγών. Ποιόν θα ρωτήσεις: θέλεις υποτίμηση 30% ή 15% (αναγκαίο κακό) και θα απαντήσει 30%; Ένας με στοιχειώδη, (μπακαλική) λογική. ΤΖΙΝΙΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
    Εδώ οι "οικονομολόγοι" που υποτίθεται ότι είναι ειδικοί με σπουδές, (εισαγόμενοι) τα θαλάσσωσαν και κάνανε δύο φορές ΔΙΠΛΗ υποτίμηση (επί ΠΑΣΟΚ) και στα ΕΞΑΓΟΜΕΝΑ και στα ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΠΟΥ έφτασε στα 35%, ενώ αν σκάμπαζαν θα έφτιαχναν ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΕΞΑΓΟΜΕΝΑ 30% και δεν θα έφτιαχναν όλους τους Έλληνες φτωχότερους κατά 35% ανά υποτίμηση, ενώ αν έφτιαχναν ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΕΞΑΓΟΜΕΝΑ, και μετά να τα βρίσκαμε μεταξύ τους οι εξάγωντες και οι εισάγωντες (γενική επιβάρυνση 15%). ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΣΧΕΤΟΙ!!! Δεν υπάρχει ένας ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ; (Οι οικονομολόγοι γιατί δεν βγάζουν άχνα;) ,Όταν ακούω για οικονομολόγους μου τη δίνει, ανάβουν τα κόκκινα λαμπάκια μου. (Η Ν.Δ θα κάνει πάλι το ίδιο;) Ο Χίτλερ έκανε τον πόλεμο και ζημίωσε την Ελλάδα με 13 δις δολάρια και οι Έλληνες "οικονομολόγοι" πολιτικοί, φάγανε άλλα τόσα από ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ασχετοσύνη, και όμως κατηγορούν οι ίδιοι τον Χίτλερ (δεν θα τους κλείσουν μέσα κανένας εισαγγελέας μόνο από τους Γερμανούς ζητάμε αποζημίωση) και αυτή θα την φάει η ανικανότητα των Ελλήνων οικονομολόγων. Συντελέστικε ένα έγκλημα, 32 τρισεκατομμύρια (1996) χρεοκόπησαν την Ελλάδα, βουλευτές υπουργοί πρωθυπουργοί, όλοι συνυπεύθινοι που για το συμφέρον τους και την προβολή τους σπατάλησαν 32 τρις λόγω Α Ν Ε Θ Υ Ν Ο Τ Ι Τ Ο Σ, αν ήταν να τους στήσουν στα "6 μέτρα" θα παρίσταναν τους υπεύθυνοανεύθυνους και τους καλύπτουν και τους σιγοντάρουν τα Μ.Μ.Ε, και ο ηλίθιος λαός τους θαυμάζει τους ψηφίζει και τους χειροκροτεί
    Αν ρίξω ένα τρις από αυτά που δίνουν για τόκους κάθε χρόνο στην Ελλάδα, θα γίνει Ελβετία *Μ.
    Δεν είναι δυνατόν οι οικονομολόγοι να είναι τόσο *Μ. Περισσότερα έξω από το κατεστημένο στις σελίδες:
    Συνέχεια στο στο ολοκληρωμένο κείμενο: http://tzinis.blogspot.com/2011/11/blog-post.html
    Με εκτίμηση ΤΖΙΝΙΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ =(Στη μαύρη λίστα;;;) http://users.otenet.gr/~tzinis
    http://www.tzinis.blogspot.com/ tzinis@otenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν βρέθηκε ΕΝΑΣ ΜΗ ΜΑΛΑΚΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ να πει τι λες ρε βλάκα.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.