Μια "Πρωτοβουλία" που ξεκίνησε από το διαδίκτυο έδειξε την έντονη αντίδραση των πολιτών του Θερμαϊκού απέναντι στην ανάλγητη κυβερνητική πολιτική που οδηγεί σε εξουθένωση τα λαϊκά κοινωνικά στρώματα.
Περισσότεροι από εκατό συνδημότες μας δέχτηκαν το κάλεσμα και παραβρέθηκαν στην ιδρυτική συγκέντρωση της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ.
Τη συζήτηση άνοιξε και διηύθυνε ο κ. Γιώργος Καριώτης, που καθόρισε τους λόγους που επιβάλλουν την κινητοποίηση των ενεργών πολιτών, την ίδρυση της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ και περιέγραψε τον στόχο  της άρνησης πληρωμής του χαρατσιού μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.
Ο κ. Ιβάνοβιτς Χρήστος ανέφερε τους τρόπους δράσης των φορέων Πανελλαδικά (κινημάτων πολιτών, Δήμων κλπ) που στέκονται πρωτοπόροι, αρωγοί και συμπαραστάτες στους πολίτες ώστε να αντιμετωπισθεί η άγρια φορολόγηση (μέσω του κεφαλικού φόρου) και η πολιτική που οδηγεί στη φτωχοποίηση του λαού και στην υποτέλεια της χώρας στους δανειστές της (ΕΕ και ΔΝΤ).
Προτάθηκε και υιοθετήθηκε η μέθοδος αποτροπής πληρωμής του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. (Έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων  δομημένων επιφανειών) μέσω της πληρωμής σε ΑΤΜ, μόνο του ποσού που αντιστοιχεί στην κατανάλωση ηλεκτρικού συν δημοτικά τέλη.
Τον λόγο έλαβαν τοποθετούμενοι πολλοί δημότες, που συμφώνησαν με τις εισηγήσεις μεταξύ των οποίων και οι μπλόγγερς Δημήτρης Τσιαουσίδης και Ελένη Ματθαίου.
Θετικά στάθηκαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι που παραβρέθηκαν κκ Στεφανίδης Κυριάκος, Παράσχου Νίκος, Μπαλασάς Θανάσης και Κουκουρίγκος, όπως και ο Πρόεδρος του Τοπικού Αγ. Τριάδας κ. Ζεφκόπουλος.
Αναγνώστηκε ψήφισμα που καλεί τους πολίτες να αντισταθούν στο χαράτσι και να πλαισιώσουν την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ και ζητά από το Δήμο να "πράξει το αυτονόητο" και να μπει μπροστά στον αγώνα άρνησης πληρωμής του κεφαλικού φόρου.
Το κείμενο ψηφίσματος επεξεργάστηκε το συντονιστικό όργανο που ορίστηκε και θα το επιδώσει  στον Δήμαρχο κ. Γιάννη Αλεξανδρή, σε συνάντηση, σήμερα Παρασκευή.


Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.