Πρόταση για άμεση σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να εξετασθούν οι πραγματικοί ή μη κίνδυνοι από πιθανή έκρηξη λόγω έκκλησης μεγάλων ποσοτήτων διοξειδίου του άνθρακα που διαφεύγουν από γεωτρήσεις που έγιναν στην περιοχή της Επανομής το 1985.  


Τότε, παρά το ότι ανευρέθηκαν εκμεταλλεύσιμες ποσότητες υδρογονανθράκων, επελέγη να σφραγιστούν  οι δύο γεωτρήσεις. Αλλά λόγω διαφυγής αυξημένων ποσοτήτων διοξειδίου του άνθρακα σε συνδυασμό με τον πρόχειρο τρόπο σφραγίσματος των οπών (suspended well) ελοχεύει ο κίνδυνος (σύμφωνα με δημοσιεύματα: Ακτιβιστής Νάρκη μεγατόνων κάτω από την Επανομή ) την δημιουργίας έκρηξης που θα μπορούσε να ανατινάξει την Επανομή. Αυτά ισχυρίζεται ο ερευνητής, ειδικευμένος σε θέματα εντοπισμού και εξόρυξης πετρελαίου, κ. Παντελής Παπάζης.



Λαμβάνοντας υπόψη της αυτούς τους ενδεχόμενους κινδύνους η παράταξη Θερμαϊκός - Νέα Πορεία, με αίτημα που υπογράφουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοί της αιτείται  ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.


Ακτιβιστής


Σχετικό άρθρο:  Νάρκη μεγατόνων κάτω από την Επανομή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Γιώργος Λαζαρίδης5 Νοεμβρίου 2011 στις 10:09 π.μ.

    Απίστευτος λαϊκισμός και υποκρισία, το αίτημα της μείζονος αντιπολίτευσης. Κάθε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο απαιτεί πρώτα γνώση του θέματος, ειδάλλως μιλάμε για θεατρική παράσταση. Ίσως βέβαια κάποιοι ποντάρουν στις υποκριτικές τους ικανότητες.
    Η Διοίκηση απευθύνθηκε, όπως όφειλε, στο ΙΓΜΕ και αναμένουμε υπεύθυνη ενημέρωση. Μετά την συλλογή των απαραίτητων ΕΠΙΣΗΜΩΝ πληροφοριών, θα ακολουθήσει η όποια απαραίτητη ενέργεια και η υπεύθυνη ενημέρωση των δημοτών.

    Γιώργος Λαζαρίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.