Δεν πρόλαβε να χαρεί ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Κούτουκας από την "ελάφρυνση" των βαρών του Δήμου, μετά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης, το οποίο έκανε δεκτή την έφεση Μαυρομάτη και ακύρωσε το πρόστιμο των 2,7 εκατ. ευρώ.
Σήμερα απ' ότι πληροφορηθήκαμε - και αναμένοντας την καθαρογραμμένη απόφαση - ο Αντιδήμαρχος επισκέφθηκε την εφορία Καλαμαριάς προκειμένου να προχωρήσει στη ρύθμιση (διακανονισμό) των οφειλών του Δήμου από το πρόστιμο για τα τσαρδάκια (όπως ορίζει ο νόμος για τις αυθαίρετες κατασκευές ).
Αφού κανονίστηκαν οι 48 μηνιαίες δόσεις των 41.000 ευρώ που θα ήταν υποχρεωμένος να καταβάλλει ο Δήμος, αν δεν είχε προηγηθεί η έκδοση της απόφασης του εφετείου, με την οποία θα απαλλαχθεί του δυσβάστακτου αυτού βάρους, ο κ. Κούτουκας ρώτησε αν υπάρχει κάποια άλλη ενδεχόμενη οφειλή του Δήμου Μηχανιώνας.


Με έκπληξη δε και οδύνη πληροφορήθηκε την ύπαρξη ενός επιπλέον χρέους του Δήμου, ύψους 1.500.000 ευρώ, το οποίο είχε βεβαιωθεί από την πολεοδομία και αντιστοιχεί σε πρόστιμα διατήρησης των αυθαίρετων κατασκευών για τα τσαρδάκια. Δεν είχε κοινοποιηθεί στο Δήμο και αναφέρεται  σε πρόστιμα διατήρησης για το χρονικό διάστημα από 2007 έως 2009.


Νταμπλάς λοιπόν για τον Αντιδήμαρχο, αλλά και για όλους μας, σε περίπτωση που παραμείνει το νέο πρόστιμο. Βέβαια προκύπτουν νομικά ερωτήματα, όπως κατά πόσο μπορεί να παραμένει πρόστιμο διατήρησης για αυθαίρετες κατασκευές των οποίων η επιβολή προστίμου έχει αρθεί ήδη από Διοικητικό Εφετείο.


Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ευνοϊκή (ελπίζουμε)  διευθέτηση του ζητήματος. 
Διαφορετικά εμείς θα έχουμε έναν επιπλέον λόγο να μιλάμε για ένα κράτος μπάχαλο και ο Δήμος θα επικαλείται πως  τα χρέη του (πρώην - νυν και επόμενα) θα είναι αυτά που  καθορίζουν και  πολλαπλασιάζουν την έλλειψη της κοινωνικής του πολιτικής, θα περιορίζουν την εκτέλεση έργων ανάπτυξης ή και θα δικαιολογούν την επιδείνωση της καθημερινότητας των δημοτών.


Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.