Του Γιώργου Νικολαΐδη (gnborn2shoot)

Ο αντιδήμαρχος του Δήμου Θερμαϊκού κ. Λαζαρίδης με ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ (δις) στον εμβολιασμό παιδιών Ρομά που θα γινόταν την Κυριακή 9.10.11 στις 11 π. μ., για να καλύψω αυτόν (εν γνώσει του), με βίντεο και σχετικό μου άρθρο.

Θα ήταν το τέταρτο, στην σειρά, ρεπορτάζ μου σχετικά με το γενικότερο ζήτημα των Ρομά που αφορά άμεσα τον Δήμο Θερμαϊκού, τους δημότες του και τους γονείς των παιδιών που φοιτούν στα σχολεία, με ανάμεσά τους κάποια τσιγγανόπουλα.
Γνωρίζατε λοιπόν πολύ καλά, Αντιδήμαρχε, και είχατε δεδομένη την ευαισθησία μου, απ’ τα μέχρι τότε άρθρα και σχετικά βίντεό μου, για τα οποία με τίμησαν ευμενή σχόλια αναγνωστών, καθώς και το Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι κ.λπ για τη δουλειά μου, με γνώμονα την θετική τοποθέτησή μου στο λεπτό αυτό ζήτημα. (Το ίδιο πιστεύετε και εσείς, όπως διατείνεσθε…).
Η επίσκεψή σας με τον δήμαρχο και δύο παιδιάτρους στον καταυλισμό (26.1.11, σχετικό μου βίντεο: http://youtu.be/iaB-C9E9n_U ) και ο επικείμενος εμβολιασμός (βίντεο: http://youtu.be/n4eFEfA8Q78 ) αποδεικνύουν, προφανώς, ότι θέλατε (και δικαίως) να γίνει ΤΟΤΕ, με κάθε μέσον, ευρύτερα γνωστή η πρωτοβουλία σας.
Γιατί; Γιατί αντιμετωπίζατε (και αντιμετωπίζετε) την τεράστια και εύλογη έγνοια, αλλά και την δυσπιστία των γονέων, όσον αφορά στους σωστούς, έγκαιρους και πλήρεις εμβολιασμούς των τσιγγανόπουλων. Άλλωστε και η εφημερίδα σας αναφέρθηκε στο γεγονός, με σχετικό άρθρο και φωτογραφίες.
Αυτήν όμως την φορά, κε Λαζαρίδη, γιατί όφειλε ο εμβολιασμός να γίνει «εν κρυπτώ»;
Γιατί δεν επιτρέψατε να ακουστούν (τουλάχιστον) οι χαρούμενες φωνές των παιδιών και, κατ’ επέκταση, να μας δώσουν σχετικές ενημερωτικές (σε μορφή μικρής συνέντευξης) κάποιες πληροφορίες για τους εμβολιασμούς, όπως έκαναν τις άλλες φορές οι αρμόδιοι (Δήμαρχος, παιδίατροι, δημοτικοί σύμβουλοι κ.λπ);
Εξηγήστε μας, λοιπόν, αφού εκπροσωπείτε επίσημα και τον Δήμαρχο κ. Αλεξανδρή, γιατί μου ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΤΕ τη λήψη πλάνων αυτού ειδικά του γεγονότος; Και, βέβαια, την αντιφατικότητα των ενεργειών σας σχετικά με την παραπάνω στάση και συμπεριφορά σας.
Μήπως κάποιοι (και ποιοι;) δεν επιθυμούσαν την ενημέρωσή μας, ως δημοτών και γονέων, για τον παραπάνω εμβολιασμό, σας πίεσαν, δεν μας τους αποκαλύπτετε, δεν το ξεδιαλύνατε κι εμείς κάνουμε διάφορες σκέψεις και υποθέσεις;
Και τι κάνω, μετά τη δήλωσή σας (ον κάμερα) και σε ατμόσφαιρα διάχυτων ΜΙΣΟΛΟΓΩΝ; Αποχωρώ(!).
Ο πρόεδρος του καταυλισμού προλαβαίνει ασθμαίνοντας να μου πει ότι αυτό ήταν επιθυμία κάποιου που τους ειδοποίησε από «κάτω». Ποιος ήταν ο…από κάτω, Αντιδήμαρχε, που δεν θέλει βίντεο, αλλά…θέλει φωτογραφίες;
Πείτε μας, επίσης, με τίνος επιθυμία που έγινε για σας επιταγή (διαταγή) στερείτε το δικαίωμα των δημοτών να πληροφορηθούν άμεσα και με ζωντανή εικόνα τα γεγονότα και την επικαιρότητα που αφορούν στην ΠΡΟΟΔΟ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ, ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ και τα ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ, στην «ακίνδυνη», αν θέλετε, καθημερινή συμβίωση με τα παιδιά τους στα σχολεία;
Με τέτοιες προϋποθέσεις γράφετε εσείς τα άρθρα σας στην εφημερίδα σας; Με το αν συμφωνούν κάποιοι ή όχι; Με «απαγορεύσεις» ισοδύναμες με «υπαγορεύσεις»;
Γνωρίζετε πολύ καλά την λέξη που χαρακτηρίζει τέτοιες «απαγορεύσεις».
Όταν, προπάντων, το γεγονός λαμβάνει χώρα μέρα μεσημέρι και στο φως του Ήλιου, μπροστά σε πλήθος ανθρώπων, φωτογράφων (χωρίς «απαγορεύσεις» και είναι…περίεργο), κόσμου, γιατρών, δημοτικών συμβούλων κ.λπ.


Κε Αντιδήμαρχε, έχετε «εισπράξει» (ως Δήμος) κατά καιρούς ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΟΥΔΟΛΩΣ επαινετικά άρθρα και σχόλια σε διάφορα μπλογκς καθώς και στον έντυπο τύπο, για την (μη) πρόοδο στο ζήτημα των Ρομά του Δήμου μας. Παρ’ όλα αυτά, αναφέρθηκα θετικά στις φιλότιμες προσπάθειες του Δημάρχου (και το πιστεύω ακόμη) για την επίλυση του ζητήματος.
Γνωστή είναι, τελευταία, και η φωτογραφία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με το ανοιχτό παραφορτωμένο φορτηγάκι (των τσιγγάνων) που μεταφέρει τα παιδιά του καταυλισμού στο σχολείο και μιλάει από μόνη της για την επικυνδυνότητα μιας τέτοιας μεταφοράς.
ΕΣΕΙΣ ο ίδιος είσαστε που με διαβεβαιώσατε ότι για την τρέχουσα σχολική περίοδο θα είχε λυθεί και το θέμα ασφαλούς (με μέσα του Δήμου και κατόπιν σχετικής υπογραφής) μεταφοράς, πράγμα το οποίο και αναφέρω στο άρθρο μου στις 13.5.11 (Σχετικό βίντεο: http://youtu.be/VLyEYeMOdbM ).
Γνωρίζετε όμως (και πολύ καλά, μάλιστα) ότι το ζήτημα των Ρομά έχει βαλτώσει και «κινείσθε», εδώ και πολύν καιρό, μεταξύ σφύρας και άκμονος. Νομίζετε, λοιπόν, ότι τέτοιες «απαγορεύσεις», παρεμβάσεις και μυστικοπάθειες βοηθούν τελικά Δήμο και κατοίκους του καταυλισμού;


Από την μια σας πιέζει το Πανεπιστήμιο που έχει ανέγκλητα επιλέξει επισήμως το χώρο του καταυλισμού για την επέκτασή του και από την άλλη δεν έχετε εξασφαλίσει νέο χώρο διαμονής των Ρομά του Δήμου μας.
Γνωρίζετε πολύ καλά το πρόβλημα, ωστόσο, είσθε (ως Δήμος) υπαίτιος της καθυστέρησης στην εξεύρεση λύσης.
Νομίζετε ή νομίζουν κάποιοι (εκτός αν πρόκειται για εντολή που μας την αποκρύψατε) ότι με τέτοιες απαγορευτικές τακτικές, βοηθούν στην επίλυση προβλημάτων;
Όπως είδατε, σεβάστηκα απόλυτα την επιθυμία των γονιών που αναφέρατε και αποχώρησα αμέσως.
Μήπως είναι τώρα η σειρά σας να σεβαστείτε τους συνδημότες και να μας δώσετε (πειστική) απάντηση για την «απαγόρευση βιντεοσκόπησης» και την άρνηση στην εθελοντική προσφορά μου;
Σας προλαβαίνω: Την απάντηση ΔΕΝ θα την αναζητήσουμε ούτε στους γονιούς, ούτε στους «κάτω» η τους «πάνω», ούτε πουθενά αλλού.
Την περιμένουμε ΕΠΙΣΗΜΑ από σας, μιας που εσείς (ο Δήμος) διοργανώνει τους εμβολιασμούς και φέρει και την τελική ευθύνη για όλα.
Εξάλλου, το λέτε και ο ίδιος στο σχετικό βίντεο, φέρετε ο ΙΔΙΟΣ την ευθύνη της απαγόρευσης ΑΠΟΛΥΤA.
Eμείς θα επανέλθουμε στην δυσαρέσκεια πολλών δημοτών για ανοικτά ζητήματα του Δήμου Θερμαϊκού με άρθρα και βίντεο, που ΚΑΝΕΝΑΣ …Λαζαρίδης δεν θα βρεθεί να τα απαγορεύσει, αμέσως ή…εμμέσως.
Γι αυτό, λοιπόν, όχι κε Λαζαρίδη μας. Δεν πρόκειται, εξ αιτίας σας, να γίνουμε…παπαράτσι!
Όχι στη δημοσιότητα κατ’ επιλογήν, εξ υπαγορεύσεων και απαγορεύσεων, κατά το δοκούν και το…συμφέρον!

Δείτε το βιντεάκι που ακολουθεί με την on camera απαγόρευση(!) του κου Αντιδημάρχου. 
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

3 comments:

  1. Έχει απόλυτο δίκαιο ο Λαζαρίδης που ζητά να μην βιντεοσκοπηθούν τα παιδιά. Υπάρχουν και προσωπικά δεδομένα. Όταν διάβασα στην αρχή το άρθρο, είπα ότι ο Λαζαρίδης είναι φασίστας. Όταν είδα όμως το βίντεο, διαπίστωσα ότι όχι μόνο έπρεπε να απαγορέψει τη βιντεοσκόπηση, αλλά θα έπρεπε να πάει την ιστορία και παραπέρα. Αυτή δεν είναι δημοσιογραφία κύριοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ασφαλώς πολύ σωστά έπραξε ο Λαζαρίδης και μπράβο του. Αν βιντεοσκοπούσε κάποιος χωρίς την άδειά μου το παιδί μου θα έκανα μήνυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΩΡΓΟ..ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ,Ο ΑΚΤΙΒΙΤΗΣ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ.. ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΟΜΩΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΩΝ ΓΩΝΕΩΝ,,ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΜΑΣ.(ΕΚΤΟΣ ΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ.ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ)ΠΑΝΤΩΣ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ,,ΠΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΚΡΥΦΤΗΚΕ...ΝΟΜΙΖΩ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ ΕΔΩ ΕΙΧΕΣ ΑΔΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.