Με μια τελευταία περιήγηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και στην προσπάθεια να ενημερωθούμε (και να ενημερώσουμε) για τις πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Θερμαϊκού, ανασύραμε κάποιες που νομίζουμε ότι έχουν ενδιαφέρον: 


Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα


Εντύπωση δημιουργεί η επιμονή της πλειοψηφίας να "περάσει" τις αποφάσεις της και στην οικονομική επιτροπή (μετά από ενδεχόμενους δισταγμούς που προκλήθηκαν λόγω της έντονης αντίθεσης της μειοψηφίας) της απ'ευθείας ανάθεσης "τοπογραφικών αποτυπώσεων στην Επανομή και Ν. Επιβάτες".
Τι κι αν υπήρξε προσφορά από τοπογραφικό γραφείο που ελαχιστοποιούσε το κόστος στις 4.000 ευρώ (πρόταση Ζαβέρκου στη συνεδρίαση). Τι κι αν όλα τα ΜΜΕ και μπλογκ και οι πολίτες έκριναν αρνητικά τις αποφάσεις που δίδουν 30.000 ευρώ περίπου σε γραφεία για τις δύο αναθέσεις. Τι κι αν υπάρχουν αναφορές από δημοτικούς συμβούλους πως κάποιο από τα συγκεκριμένα γραφεία έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια κι άλλες απευθείας αναθέσεις συνολικού ύψους πέρα των 100.000 ευρώ. Τι κι αν υπάρχουν τρεις τοπογράφοι εργαζόμενοι στο Δήμο, που θα μπορούσαν να διεκπεραιώσουν την συγκεκριμένη εργασία.
Η πλειοψηφία της Διοίκησης Αλεξανδρή σύρθηκε πίσω από την εισήγηση Βογιατζή και, παρά τις ενδεχόμενες ενστάσεις που πιθανολογείται ότι θα ακολουθήσουν, δείχνει να την εκφράζει η παροιμία "στου κωφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα".
Ιδού η μία από τις δύο αποφάσεις: 
45Ο1ΩΡ2-Τ48-signed
Η άλλη απόφαση ΕΔΩ


Πρόσληψη ειδικού συνεργάτη του Δημάρχου


Φαίνεται ότι ωρίμασε η ιδέα να λειτουργήσει η ιστοσελίδα του Δήμου. Γι' αυτό το σκοπό ( με αρμοδιότητες επιμέλειας και ενημέρωσης της ιστοσελίδας) ο Δήμαρχος προσλαμβάνει ειδικό συνεργάτη. Δεν θα ασχοληθούμε για τα προσόντα που διαθέτει και με ποιο τρόπο προσλήφθηκε.
Θεωρούμε απαραίτητη την συστηματική ενημέρωση του διαδικτυακού δημοτικού ιστοτόπου και ευελπιστούμε για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των δημοτών και συνεργασία με τα μπλογκς.
Η απόφαση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ: http://static.diavgeia.gov.gr/doc/45%CE%9F%CE%97%CE%A9%CE%A12-%CE%966%CE%A4


Σημείωση: Αν και επανειλημμένα ζητήσαμε, και ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης δεσμεύτηκε ότι θα μας έδιδε, τα αναγκαία στοιχεία, δεν γνωρίζουμε ακριβώς πόσα χρήματα έχουν διατεθεί για την κατασκευή των τριών "νεκρών" ιστοσελίδων των πρώην Δήμων που αποτελούν τον σημερινό Δήμο Θερμαϊκού.
Πιθανολογούμε ότι ίσως "πετάχθηκαν" πάνω από 500.000 ευρώ.
Μήπως θα πρέπει οι δημότες να πληροφορηθούν σχετικά και υπεύθυνα ;;;;


Ακτιβιστής


Σχετικές αναρτήσεις:

Οι απευθείας αναθέσεις των 30.000 δεν κοστίζουν περισσότερο από 4.000 ευρώ ;;


Σχολιασμοί ενόψη της αυριανής συνεδρίασης του ΔΣ


Νέα σελίδα στην επικοινωνία του Δήμου Θερμαϊκού
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. ,Δεν θα ασχοληθούμε για τα προσόντα που διαθέτει και με ποιο τρόπο προσλήφθηκε.,

    Γιατί ρε Ακτιβιστή; Δεν έπιασες το επίθετο του συμβούλου;

    Μήπως είναι γιος του Γιάννη Βλάχου που είναι νομικός σύμβουλος του Δήμου και μόνιμος συνεργάτης του Δημάρχου;

    Και πες μας πόσο θα κοστίζουν οι "ειδικές" υπηρεσίες του ειδικού συμβούλου;

    Ή μήπως αρχίζεις να κάνεις γαργάρες το ρουσφετολογικό διορισμό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.