Σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου παραχωρούνται για μίσθωση 12,5 στρέμματα σε μια από τις σημαντικότερες περιοχές της Περαίας. Πρόκειται για ένα κομμάτι - φιλέτο που η μίσθωσή του και ιδιαίτερα η χρήση της συγκεκριμένης μίσθωσης φαίνεται ότι προκαθορίζει (και κατά τη γνώμη μας υποβαθμίζει) την κατεύθυνση ανάπτυξης μιας μεγάλης έκτασης 700 στρεμμάτων (στα τσαΐρια). Κι αυτό προκλήθηκε και γίνεται, όπως τόνισε στην ολοκληρωμένη τοποθέτησή του ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μισαλέμης, αλλά και ο κ. Μπαλασάς,  μετά από ενδιαφέρον ενός συγκεκριμένου επιχειρηματία, που ζήτησε το "οικόπεδο" για να το κάνει "πάρκινγκ σκαφών". 
Και αυτό διεφάνη - εκθέτοντας τους  Αντιδημάρχους που εισήγαγαν το θέμα - δείχνοντας ότι υπήρξε ειλημμένη συμφωνία για τη χρήση του μίσθιου. Και μάλιστα χωρίς να είναι σε γνώση του τοπικού συμβουλίου Περαίας, που η ομόφωνη σύμφωνη γνώμη του αναφέρεται μόνο ως προς τη μίσθωση και όχι ως προς το χαρακτήρα της χρήσης της. Μάλιστα μέλη του τοπικού συμβουλίου φέρονται να είναι αντίθετοι (εκ των υστέρων) στην διάθεσή του για τη συγκεκριμένη χρήση.


Η ενδιαφέρουσα και εμπεριστατωμένη αντίρρηση του κ. Μισαλέμη βασίστηκε στην έλλειψη ολοκληρωμένου πλάνου ανάπτυξης της περιοχής, στη μακροχρόνια δέσμευση του Δήμου (12ετή μίσθωση, όπως βεβαίωσε και ο κ. Κούτουκας), στον πιθανό κίνδυνο να μετατραπεί η περιοχή σε καρνάγιο με όλες τις παρεπόμενες επιπτώσεις στην ανάπτυξη της περιοχής και στις αντιδράσεις που ενδεχόμενα θα προκληθούν από οικολογικές οργανώσεις.
Και όλα αυτά για ένα προσδοκώμενο έσοδο μόλις 1.500 ευρώ το μήνα.
Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα από την 17η συνεδρίαση και σχηματίστε την άποψή σας:



Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.