Είδαν στο Υπουργείο τις παρελάσεις στη Βέροια που οι μαθητές έστρεφαν αλλού το προσωπό τους από τους επίσημους  και ανησύχησαν.
Ετσι θεώρησαν σκόπιμο να αποφασίσουν ότι ,όσα σχολεία είχαν περισσότερες από 4 (τέσσερις) ημέρες δεν θα  συμμετάσχουν στις μαθητικές παρελάσεις. Είναι μαλλον τα πιο επικίνδυνα .
Και η εξήγηση είναι να μην χάσουν οι μαθητές ώρες στις πρόβες για τις  παρελάσεις, ενώ θα μπορούσαν τα σχολεία να αναπληρώσουν  τις χαμένες ώρες με περιπάτους ή με άλλους τρόπους.
Πρώτη φορά είναι, που σχολεία δεν θα συμμετέχουν σε παρέλαση με απόφαση του Υπουργείου.
Τι άλλο θα δουν ακόμα τα μάτια μας, στον αυταρχικό κατήφορο της Κυβέρνησης......

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Μήπως είναι μια ευκαιρία να τους γυρίσει η «τιμωρία» τους μπούμερανγκ; (σάμπως τους ρώτησε ποτέ κανείς τους μαθητές αν συμφωνούν με το καθεστώς των παρελάσεων;) Μήπως το να μη συμμετέχει κανένα σχολειό ,κανείς μαθητής και δάσκαλος στο αναχρονιστικό και χωρίς λόγο ύπαρξης έθιμο, γίνει η αρχή για την αντικατάστασή του με εκδηλώσεις και δραστηριότητες στα σχολεία ,που θα έχουν ουσιαστική εμβάθυνση στα ιστορικά γεγονότα, μακριά από προκαταλήψεις, ψευτοπατριωτικούς εθνικισμούς και μιλιταριστικούς συμβολισμούς; Οι εθνικές επέτειοι πρέπει να υπάρχουν για να ζωντανεύουν το ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ μήνυμα της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ σε ότι υπονομεύει την ελευθερία, την ανεξαρτησία, την αξιοπρέπεια μας . Οι μέρες που περνούμε ζητούν να δοθεί έντονο αυτό το μήνυμα .
    Έτσι κι αλλιώς ,είναι ένα έθιμο που καθιερώθηκε στη χώρα μας από το φιλοφασιστικό καθεστώς της 4ης αυγούστου, του μεταξά, που έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη της στρατιωτικής συνείδησης και του "εθνικού φρονήματος" της νεολαίας, με πρότυπο τις πρακτικές της ιταλίας του μουσολίνι και της γερμανίας, του χίτλερ. Πρακτικές που ταιριάζουν μόνο στη κουλτούρα ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος.
    Με εκτίμηση στους αγώνες των μαθητών !
    σ.π.
    μηχανιώνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.