Όταν  δίνονται εκατομμύρια σε μελέτες επί μελετών, που αφορούν τη βελτίωση (ντεμέκ) του τρόπου ζωής των μειονοτήτων ή την ένταξη των τσιγγανοπαίδων στην εκπαιδευτική διαδικασία, θα περίμενε κανείς ότι θα υπήρχε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ κάποιος ασφαλής τρόπος μετάβασης αυτών των παιδιών στα σχολεία της Περαίας που είναι τα κοντινότερα στον καταυλισμό τους.
Δείτε πως μεταφέρονται τα παιδιά των Ρομά από τα σχολεία της Περαίας ΣΗΜΕΡΑ 26.9.2011
Αισθάνεται κανείς υπεύθυνος να απολογηθεί για την εικόνα;;
(Η φωτο είναι του Γιώργου Καριώτη)

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

10 comments:

  1. ΕΛΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ26 Σεπτεμβρίου 2011 στις 7:55 μ.μ.

    AN ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΡΟΜΑ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΒΡΙΣΚΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΥΣΗ!!!!!!!!!!
    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΑΝ ΠΑΘΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το φοβερό θάταν να βγεί & επίσημη ανακοίνωση απο τη δημοτική αρχή για
    τη "ΛΥΣΗ του ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ" ! το
    φαντάζεστε!
    Θα μπορούσε όμως να βρεθεί κάποιος τρόπος με ελάχιστη συμβολή ,1ευρώ κάθε εργαζόμενου ΚΑΤΟΙΚΟΥ όλου του δήμου και κατι τις των ΕΜΜΙΣΘΩΝ εκλεγμένων,να συγκεντρωθεί ένα
    αξιοσέβαστο ποσό,που θα έβγαζε απο
    την ΑΚΙΝΗΣΙΑ το λεωφορειάκι της
    ενδοδημοτικής της μηχανιώνας, για
    το σκοπό αυτό ...

    πρόταση.....
    σ.π.
    μηχανιωνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ύπαρξη των Ρομά στον δήμο μας και αυθαίρετη. Είναι καταπατητές και δεν πληρώνουν κανένα φόρο στο Ελληνικό κράτος, ούτε στον δήμο. Η αποδοχή τους στο σχολείο είναι επίσης αυθαίρετη γιατί δεν έχουν κάνει τα απαραίτητα εμβόλια, δεν τηρούν τους στοιχειώδης κανόνες υγιεινής και ήδη από την πρώτη μέρα δημιουργούν προβλήματα (κλεψιές, επιθέσεις, αυθαιρεσίες, κτλ). Τους "παρακαλούμε" να ενταχθούν στην κοινωνία μας, παρόλο που δεν θέλουν και μας το έχουν αποδείξει άπειρες φορές, εδώ και πολλά χρόνια...Λύση για την μεταφορά των μαθητών δεν υπάρχει για τους φορολογούμενους, νοικοκύρηδες κατοίκους αυτού του δήμου...!!!θα πρέπει να βρούμε για τους καταπατητές και αλλοπρόσαλλους Ρομά;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εσείς οι κάτοικοι της Περαίας να χαίρεστε τον δήμο σας που για μια ακόμη χρονιά συμπεριφέρεται με κοινωνική αναισθησία. Να χαίρεστε και τον ρατσισμό σας και την ξενοφοβία σας και την κουλτούρα σας. Δεν καταλαβένετε όμως πως ξεφτιλίζεστε σε όλη την Ευρώπη εδώ και χρόνια. Τρώτε πρόστιμα απο το Ελσίνκι και συνεχίζετε να είστε υπεύθυνοι για την διαιώνιση ρατσιστικών αντιλήψεων. Κανείς δεν είναι αυθαίρετος στο σχολείο. όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι και έχουν το ίδιο δικαίωμα στην εκπείδευση. Το ορίζει η Διακύρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η Περαία είναι πηγή φασιστών και οι κάτοικοι της θα έπρεπε να ντρέπονται για αυτή την κατάσταση. Εσείς οι κάτοικοι της Περαίας θα πρέπει να πιέσετε τον άξιο δήμαρχό σας να εγκαταλείψει επιτέλους τις τακτικές αποκλεισμού. Χθες, 27/09/11 το Ελσίνκι σας ξαναμύνησε. Ξυπνήστε και γίνετε επιτέλους ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καταπατούν την προσωπικότητα μας &
    αυθαιρετούν χρόνια τώρα κατα του παρόντος και του μέλλοντος μας,και εμείς θεωρούμε καταπάτηση την αγωνία και το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ανθρώπων,
    με "ΔΙΑΦΟΡΕΤΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ" απο τη
    δική μας , να ριζώσουν κάπου !
    Προσέξτε μη μας λείψει το ευρώ για το πετρέλαιο της ΤΖΙΠΑΡΑΣ ή της
    ΜΕΖΟΝΕΤΑΣ που φτιαξαμε με ΔΑΝΕΙΚΑ
    πλήρως ανταποκρινόμενοι στη δική μας ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ, του ΑΤΟΜΙΚΙΣΜΟΥ του
    ΝΕΟΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ και του ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ.

    σ.π.
    μηχανιωνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΟΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ,,ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟ ΑΝΩΝΥΜΟ......ΙΣΩΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΤΑΙΡΙ ΓΙΑ ΣΕΞ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΤΑ ΑΠΟΘΗΜΕΝΑ ΤΟΥ ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ...ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΚΥΡΙΛΕ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ,,ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΜΠΟΡΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ..ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ.ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑΡΙΔΕΣ ΘΑ ΛΥΣΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΑΔΙΚΙΑ........ΓΑΙΔΑΡΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙΣ...ΑΕΙ ΧΑΣΟΥ ΣΚΟΥΛΙΚΑΚΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Η Περαία είναι πηγή φασιστών και οι κάτοικοι της θα έπρεπε να ντρέπονται για αυτή την κατάσταση.
    Να χαίρεστε και τον ρατσισμό σας και την ξενοφοβία σας και την κουλτούρα σας.
    Ξυπνήστε και γίνετε επιτέλους ΑΝΘΡΩΠΟΙ".
    Αυτά αναγράφει στο σχόλιο του ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ.Τον ευχαριστώ εγώ το ΖΩΟΝ πάρα πολύ για την προτροπή του να ΞΥΠΝΗΣΩ και να γίνω ΑΝΘΡΩΠΟΣ .
    Χαίρομαι που με αποκαλεί ΡΑΤΣΙΣΤΗ
    και ΞΕΝΟΦΟΒΟ εμένα που οι ρίζες μου είναι προσσφυγικές.....
    τον ευχαριστώ που με αποκαλεί ΦΑΣΙΣΤΑ διότι εδώ και 52 χρόνια νόμιζα οτι ειμουν Δημοκράτης.Και επίσης να του πώ και ενα μεγάλο ευχαριστώ απο τα βάθη της καρδιάς μου που σαν δημοκρατης που είναι σχολιαζει και τοποθετείται επώνυμα.
    ΜΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ -ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ-ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΣΙΑΟΥΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΟ ΖΩΟΝ.... ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ....
    ΒΡΕ ΟΥΣΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς τους «θιγμένους» (και δικαίως ίσως) … πλην όμως !
    Μου έχει δημιουργήσει εντύπωση ότι στο συγκεκριμένο θέμα οι «αρθρογράφοι» περιορίστηκαν να εκφράσουν την ευθιξία τους απέναντι στην ΑΝΟΗΤΗ λογική του ανώνυμου , που τοποθετεί με τους χαρακτηρισμούς του όλους στο ίδιο καζάνι των φασιστών και ρατσιστών ,ασχέτως αν η αναφορά του στη Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στις αποφάσεις του Ελσίνκι είναι σωστή.
    Λίγο παραπάνω κάποιος θεωρεί τη διαβίωση των ανθρώπων αυτών στην περιοχή καταπάτηση και αυθαιρεσία και κανείς δεν του αντιπαρατίθεται!
    Κανείς δεν «μπαίνει στο ψητό» της υπόθεσης ,μήπως και υπάρξει δυνατότητα μέσα από συζητήσεις και προτάσεις , να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των παιδιών στα σχολειά !
    Οι επώνυμοι «θιγμένοι σχολιαστές» , καθημερινά μας βομβαρδίζουν με τοποθετήσεις τους μέσα από τα blogs ,με θέσεις και αντιπαραθέσεις για τα δημοτικά δρώμενα!
    Μήπως ουδόλως απέχουμε από το ρόλο του Α.Αλεξανδράκη ,στο ΞΥΠΝΑ ΒΑΣΙΛΗ" και τη σχέση του με τον καθηγητή φανφάρα;

    σ.π.
    Μηχανιώνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πόσο χαίρομαι όταν βλέπω ανώνυμα σχόλια! σχόλια από ανθρωπάκια που φοβούνται την κοινωνία και δεν μπορούν να εκφράσουν ελεύθερα την γνώμη τους παρά μόνον όταν κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους....
    Εδώ πρώτ' απ' όλα δεν έχουμε να κάνουμε με Έλληνα. Ένας Έλληνας δεν ξεχωρίζει τους ανθρώπους σύμφωνα με την καταγωγή τους.
    Το πιθανότερο είναι να είναι και ο ίδιος αυθαίρετος...να μην είναι δηλαδή δημότης του δήμου μας και συνεπώς να μην πληρώνει δημοτικά τέλη...
    Κανένας άνθρωπος δεν στερεί το δικαίωμα από τον συνάνθρωπό του για μάθηση...τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται...
    Να μην σχολιάσω το αν έχει κάνει ο ίδιος τα απαραίτητα εμβόλια ή αν η παρουσία του ελοχεύει κινδύνους για τους συμπολίτες του....ποιος μου εγγυάται για την προσωπική του υγεία;;;
    Μακάρι προβλήματα να δημιουργούσαν μόνον οι Ρομά...θα τα είχαμε λύσει προ πολλού....(άραγε ποιος μας δημιουργεί περισσότερα προβλήματα, οι Ρομά ή οι πολιτικοί;;;)
    Να είναι άραγε ο ανώνυμος φίλος μας από εκείνους τους νοικοκύρηδες που αστράφτει το σπίτι τους γιατί σκορπίζουν την βρομιά τους στον ακάλυπτο απέναντι, έξω απ' τ' αμάξι, πλένουν το μπαλόνι τους και τα νερά τους ταξιδεύουν χιλιόμετρα....
    Μήπως και ο ίδιος έχει καταπατήσει λιγάκι το οικόπεδο του γείτονα ή του δήμου;;;
    Μήπως έχει και λίγο αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά;;; Τι κάνει άραγε όταν τον ενοχλεί ένα αδέσποτο;;;



    Εδώ και χρόνια θα έπρεπε να είχαμε προσφέρει στους Ρομά την δυνατότητα να μπορούν να φροντίζουν τον εαυτό τους όπως και εμείς. Παροχή νερού, αποχέτευσης και ρεύματος. Όσο για τα εμβόλιά τους ευχαρίστως θα τα αναλάμβαναν οι γιατροί χωρίς σύνορα αρκεί να συνεννοηθούμε μαζί τους. Και όταν θα τους δώσουμε την δυνατότητα να μην διαφέρουν από εμάς τι μας πειράζει το λεωφορείο που θα μετακινεί όλα τα παιδιά να εξυπηρετεί και τους Ρομά;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κυρία Ματθαίου,
    ενώ στη πλειοψηφία τους οι θέσεις σας για διάφορα ζητήματα μας οδηγούν στο να σας θεωρήσουμε άτομο με δημοκρατικές πεποιθήσεις, θα έλεγα οτι αυτή σας η εμμονή με τους ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ, καθόλου ως δημοκρατική αντίληψη μπορεί να χαρακτηρισθεί. Δε νομίζω πως αν γνωρίζατε τον (ατυχή!) γράφοντα θα είχαν κάποιο διαφορετικό αντίκτυπο τα σχόλια σας. Αντίθετα η κατά κάποιο τρόπο, όσο αφορά στους χαρακτηρισμούς και μόνο επίθεσή σας , αποδυναμώνει το προφίλ και τις θέσεις σας , που ίσως θα μπορούσαν ακόμα και τον ίδιο να πείσουν για την λανθασμένη τοποθέτησή του . Αντιληφθείτε (σας το ξανάπα) ότι εφ' όσον υπάρχει ως ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ, και μάλιστα στη πλειοψηφία των blogs , ,σημαίνει - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ - ότι μπορεί να γίνεται χρήση της !
    Κάποιους μας ενδιαφέρει κυρίως η ουσία αυτών που διαβάζουμε και όχι τόσο ποιος τα γράφει.
    Δεν προσπαθούμε να δημιουργήσουμε λίστες με συμπαθείς ή αντιπαθητικούς επώνυμους.
    Σκοπός είναι να πειστούν το δυνατόν περισσότεροι (και θέλει πολύ δουλειά) ότι ο ατομικισμός και η αδιαφορία φτιάχνουν κοινωνίες υπανάπτυκτες , κλειστές , εγκλωβισμένες στη φοβία και την εξάρτιση.

    Φιλικά…..
    σ.π.
    μηχανιώνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.