Αίτημα, με ανοιχτή επιστολή της, απευθύνει προς το Δήμαρχο η Ένωση Γονέων Θερμαϊκού, προκειμένου να διατεθούν τα αναγκαία κονδύλια ώστε να μπορέσουν οι σχολικές επιτροπές να αναπαράγουν τυπώνοντας τα μαθήματα από την ηλεκτρονική μορφή τους (cds) που δόθηκαν φέτος στους μαθητές.
Επίσης με άλλη επιστολή της ζητά από το Δήμο να φροντίσει για την ασφάλεια των μαθητών κατά την προσέλευση και αποχώρησή τους από τα σχολεία, ορίζοντας διαγραμμίσεις στις παρακείμενες οδούς, τοποθετώντας προστατευτικά κιγκλιδώματα και επιταχύνοντας τις διαδικασίες για την πρόσληψη - τοποθέτηση σχολικών τροχονόμων στα σχολεία.
  Οι επιστολές:
 

Κύριε Δήμαρχε,
Όπως γνωρίζετε η φετινή σχολική χρονιά δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Κύριο βέβαια πρόβλημα, που ταλανίζει γονείς και δασκάλους, είναι αυτό της έλλειψης διδακτικών βιβλίων. Τα σχολεία αδυνατούν να δώσουν ουσιαστική λύση και κατά περίπτωση δίνουν CD ή την ηλεκτρονική διεύθυνση της ιστοσελίδας του Υπουργείου, φωτοτυπίες ή παλιά βιβλία. Είναι επίσης, γνωστό ότι οι μαθητές δεν μπορούν να δουλέψουν τα μαθήματά τους σε ηλεκτρονική μορφή κυρίως γιατί δεν είναι σχεδιασμένα γι' αυτό το μέσο. Η εκτύπωση ή αναπαραγωγή κοστίζει ακριβά. Ήδη όλοι οι σύλλογοι γονέων είναι αποδέκτες προβληματισμών και προτάσεων από τους γονείς ώστε να βρεθούν οι συμφερότερες ομαδικές λύσεις αναπαραγωγής των βιβλίων.


Κύριε Δήμαρχε,
μαθαίνουμε ότι σε άλλους δήμους έχουν δοθεί χρήματα στις Σχολικές Επιτροπές για την αναπαραγωγή μέρους των βιβλίων για όλους τους μαθητές. Το υπουργείο έχει ανακοινώσει ότι θα διαθέσει κονδύλι για τις φωτοτυπίες 
Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας σε θέματα παιδείας θα θέλαμε να μας απαντήσετε άμεσα αν υπάρχει προοπτική χρηματοδότησης με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ώστε να προβούμε άμεσα σε ενημέρωση ή συντονισμό των γονέων. Την ερχόμενη εβδομάδα θα πρέπει να βρούμε λύση στο πρόβλημα γιατί ο χρόνος που περνά, χάνεται από την εκπαιδευτική διαδικασία, και οι γονείς πιέζονται για λύσεις.


                                                      

      Θέμα : Ασφάλεια Μαθητών και Σήμανση Οδών σε Σχολικές Μονάδες

   Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

  Σχετικά με θέματα ασφαλείας των μαθητών ως προς τις συνθήκες κυκλοφορίας για το σύνολο των σχολείων του Δήμου μας ,σας καλούμε να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να κάνετε τις απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε να προφυλαχθούν οι μαθητές και να αποφευχθούν τα χειρότερα .

  Πιο συγκεκριμένα να πραγματοποιηθούν άμεσα διαγραμμίσεις στους παρακείμενους δρόμους ,να τοποθετηθούν προειδοποιητικές πινακίδες για την ύπαρξη σχολείων και τα προβλεπόμενα όρια ταχύτητος και να ολοκληρωθεί η διαμόρφωση πεζοδρομίων με τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων στα σημεία όπου υπάρχει άμεση επαφή των μαθητών με το οδόστρωμα και σήμανση των διαβάσεων .Τέλος να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατόν οι διαδικασίες για την τοποθέτηση σχολικών τροχονόμων σε όλες τις σχολικές μονάδες κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών.
    Σας καλούμε να μας ενημερώσετε εγγράφως και αιτιολογημένα εντός 10 ημερών ενώ σε περίπτωση αδυναμίας σας να προβείτε σε οποιεσδήποτε ενέργεια, σας καθιστούμε  υπεύθυνους σε οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί κατά την προσέλευση και αποχώρηση των παιδιών στα σχολεία.


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.