Γράφει ο Δημήτρης Τεκίδης .

Αγαπητέ αναγνώστη ,
Μετά από εννέα μήνες διοίκησης , της νέας δημοτικής αρχής , νομίζω πως έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε ταμείο . Να δούμε δηλαδή τι έχει γίνει όλο αυτό το χρονικό διάστημα αλλά και το τι πρόκειται να γίνει στο μέλλον , σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν απ’ το δημοτικό συμβούλιο .
Σε τούτο το άρθρο μου θα αναφερθώ στην Τοπική Κοινότητα Μεσημερίου στην οποία ζω και έχω προσωπική άποψη επί των πεπραγμένων .
Τι δεν έγινε λοιπόν ;


1. Δεν έπεσε ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο χαλίκι στην αγροτική οδοποιία , όπου μάλιστα πολλοί συνδημότες μας κατοικούν εκτός οικισμού και το έχουν τόσο ανάγκη όπως και οι αγρότες , παρά τις όποιες υποσχέσεις .
2. Δεν έγινε ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο επιδιόρθωση ασφαλτοτάπητα σε κατεστραμμένα τμήματα της ήδη υπάρχουσας ενδοδημοτικής οδοποιίας , που βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και πλήρως εγκαταλειμμένη , με ότι αυτό συνεπάγεται .
3. Δεν έχει γίνει καινούργια ασφαλτόστρωση σε κανένα δρόμο του χωριού .
4. Δεν έχει γίνει ούτε μία μελέτη για έργο στο Μεσημέρι , ώστε να ελπίζουμε πως τα επόμενα τρία χρόνια θα γίνει κάτι .
5. Δεν έχουν ληφθεί υπ’ όψιν οι αποφάσεις του Τοπικού Συμβουλίου. Αυτά λαμβάνονται υπ όψιν , από την εκάστοτε δημοτική αρχή , ανάλογα με το πώς τη βολεύουν .
6. Δεν έγινε ούτε μία επίσκεψη από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων στην Τοπική Κοινότητα για την καταγραφή και ιεράρχηση των προβλημάτων (έργων) του χωριού .
7. Δεν υλοποιήθηκε η υπόσχεση του αντιδημάρχου Τεχνικών έργων πως τα χρήματα από τη ΣΑΤΑ θα διατεθούν για χαλικοστρώσεις ανάλογα με τον πληθυσμό της κάθε Τοπικής κοινότητας .
8. Δεν έχει έλθει ούτε ένα θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο που να αφορά το Μεσημέρι πλην του προϋπολογισμού και απολογισμού του ΚΑΠΗ και αυτό γιατί είναι υποχρεωτικό απ’ τη νομοθεσία . Ποιος ευθύνεται γιαυτό άραγε ;
9. Δεν υπήρξε καμία μέριμνα για εφεδρική αρδευτική γεώτρηση ώστε να μη πούμε το νερό νεράκι σε περίπτωση βλάβης των υπαρχουσών γεωτρήσεων που καλύπτουν τις ανάγκες του χωριού .
Τι έγινε ;
1. Ανέβηκαν τα δημοτικά τέλη , κατά 14% στις κατοικίες και 10% στα καταστήματα , περισσότερο από κάθε άλλη Τοπική και Δημοτική Κοινότητα του Δήμου σε απόλυτους αριθμούς (Μεσημέρι 2,28 για κατοικίες 3 για καταστήματα – Δημοτική ενότητα Θερμαϊκού 1,87 για κατοικίες και 3 για καταστήματα) , παρά την προεκλογική δέσμευση της σημερινής δημοτικής αρχής περί του αντιθέτου .
2. Ενώ όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι του Δήμου πήραν επιχορήγηση για τις εκδηλώσεις που έκαναν στις Κοινότητες τους , ο πολιτιστικός σύλλογος Μεσημερίου δεν πήρε ούτε ένα ευρώ .
3. Το Μεσημέρι δεν συμπεριελήφθη στο επιχειρησιακό αναπτυξιακό πρόγραμμα του Δήμου . Ένα χωριό με δύο χιλιάδες κατοίκους ξεχάστηκε παντελώς απ’ τους διοικούντες . Τη μη ύπαρξη του Μεσημερίου στο αναπτυξιακό πρόγραμμα επεσήμανε ο κ. Μαυρομάτης . Τι είπατε ; περιμένετε έργα ; Καλά .
4. Αφαιρέθηκαν απ’ το Τεχνικό Πρόγραμμα του Μεσημερίου 20.000 ευρώ που αφορούσαν τον αύλειο χώρο της εκκλησίας και το οποίο τελικά έγινε με έρανο . Δηλαδή εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι .
Και επειδή κάποιοι θα σπεύσουν και θα πουν , πως , αφού δεν υπάρχουν χρήματα δεν πρέπει να έχουμε απαιτήσεις , τους απαντώ , πως όποια χρήματα υπάρχουν πέφτουν σε άλλες Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες. Πληροφοριακά θα σας πω πως τα θέματα που έρχονται προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο αφορούν πρωτίστως την πρώην Δημοτική ενότητα Θερμαϊκού δευτερευόντως την πρώην Δημοτική ενότητα Μηχανιώνας και τελευταία της Επανομής . Το Μεσημέρι φυσικά είναι ο μεγάλος χαμένος .
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως όποια έργα θα γίνουν στο μέλλον θα γίνουν για εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις .
Τι είπατε ; Περιμένετε έργα ; Καλά .
Αλήθεια το Μεσημέρι δεν συμβάλει στον προϋπολογισμό των εσόδων ; Τι γίνονται τα έσοδα του ; (Επιχορηγήσεις πολιτείας , ανταποδοτικά κλπ)
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.