Διαβάζουμε, στην έκδοση του Σεπτέμβρη, στην εφημερίδα "δ", ενυπόγραφη καταγγελία δημοτικού συμβούλου που αποκαλύπτει σε παράνομη (και άρα ανασφάλιστη) εργασία στο Δήμο Θερμαϊκού. Και μάλιστα ατόμων που βρίσκονται στο οικογενειακό περιβάλλον Αντιδημάρχων. Αναδημοσιεύουμε το άρθρο και αναμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση των διοικούντων, οι οποίοι έφτασαν σε κατάσταση νιρβάνας (ή μούγκας όπως λένε κάποιοι "φίλοι τους") 

αρεσκόμενοι πλέον στη μόνιμη και διαρκή σιωπή:


Θυμίζουμε ότι και στην 14η συνεδρίαση θέμα μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας ετέθη από τον κ. Βουδούρη, σύμβουλο της παράταξης Θερμαϊκός-Νέα Πορεία, χωρίς όμως να κατονομάσει τις συγκεκριμένες περιπτώσεις. Δήλωσε όμως πως αν δεν ρυθμιζόταν οι παρανομίες εντός 15 ημερών, θα έδιδε τα πλήρη στοιχεία. Σίγουρα ένας "λάθος" κατά τη γνώμη μας  χειρισμός ενός πολύ σοβαρού και ηθικού ζητήματος. Δυστυχώς όμως κανείς και τότε δεν "ιδρωσε" από το σύνολο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.


ΔΕΚΑ ΦΙΛΟΙ ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΜΟΙΒΗ



Σε εργασία “φάντασμα” στο Δήμο Θερμαϊκού


Καταγγελία κόλαφος έφθασε στην εφημεριδα -δ- απο δημοτικό συμβούλο, που αναφέρεται σε παράνομη εργασία στο Δήμο Θερμαικού. Στην έγγραφη αναφορά του γίνεται λόγος για εύνοια υπέρ ατόμων που βρίσκονται στο στενό οικογενειακό περιβάλλον συγγενών αντιδημάρχων και αποτελούν «εργάτες φαντάσματα» καθώς αμοίβονται άγνωστο κάτω από ποιες διαδικασίες.


Συνολικά δέκα άτομα, τα ονόματα των οποίων αναφέρονται στην καταγγελία, παρείχαν και μερικοί εξακολουθούν να παρέχουν υπηρεσίες στην ΔΕΥΑΘ, στην καθαριότητα και στο χειρισμό μηχανημάτων. Η παράνομη εργασία ορισμένων συνδυάζεται μάλιστα και με την ανάρμοστη συμπεριφορά τους.
Ένας «εργάτης μαϊμού» οδηγούσε απορριματοφόρο με κατασχεμένο διπλωμα. Ένας άλλος οδηγός-υπεύθυνος προσωπικού- εν ώρα υπηρεσίας προτιμάει να πίνει μπύρες και να κυκλοφορεί στην ιδιωτική του ζωή με όχημα του Δήμου 4χ4.
Στην καταγγελία του ο δημοτικός σύμβουλος θέτει προ των ευθυνών τους το Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους καθώς όπως επισημαίνει θεωρεί βέβαιο ότι γνωρίζουν και υιοθετούν την κατάσταση αυτή προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα δικών τους ανθρώπων.
Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:
«Σας αποστέλλω την έντονη διαμαρτυρία μου προκειμένου να εκφράσω την αντίθεσή μου στην κατ’ εξακολούθηση μαύρη εργασία που διαπίστωσα σε υπηρεσίες του Δήμου Θερμαϊκού.
Συνδημότες μας εργάζονται χωρίς συμβάσεις εργασίας, χωρίς ασφάλιση και αμοίβονται με αδιαφανείς διαδικασίες. Θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή και ταυτόχρονα καταρρακώνεται το κύρος του δήμου – τον οποίο υπηρετώ – αφού με παράνομες μεθόδους λειτουργεί εναντίον των συμφερόντων ςτων δημοτών.
Εκτιμώ ότι το θέμα το γνωρίζει πολύ καλά ο δήμαρχος και οι στενοί του συνεργάτες καθώς και οι αντιδήμαρχοι, διότι η διάπραξη μιας τέτοιας παρανομίας στηρίζεται στην απόφαση πολλών».
Η καταγγελία του δημοτικού συμβούλου δεν αποκλείεται να προκαλέσει την παρέμβαση του εισαγγελέα Θεσσαλονίκης και αφορά τον αντιδήμαρχο καθαριότητας Κώστα Βογιατζή, τον αντιδήμαρχο οικονομικών και διοίκησης Κωστή Κούτουκα και πρωτίστως τον δήμαρχο Γιάννη Αλεξανδρή.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.