Γράφει ο Δημήτρης Τεκίδης

Αγαπητέ αναγνώστη ,
Στο πρώτο κιόλας φύλο της εφημερίδας ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ , σε άρθρο μου με τίτλο ΄΄ Οι 4 λόγοι της αποτυχίας ΄΄ αλλά και σε δεύτερο άρθρο μου με τίτλο ΄΄ Εκτροπή του προϋπολογισμού του Δήμου Θερμαϊκού ΄΄ που δημοσιεύθηκε στον Ακτιβιστή και το ΤΣΟΥΝΑΜΙ στις 16-7-2011 , ανέλυα τους λόγους για τους οποίους θα αποτύγχανε ο προϋπολογισμός .
Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο , στις 31 Αυγούστου , ο ίδιος ο αντιδήμαρχος οικονομικών , ο οποίος ήταν ο εισηγητής του προϋπολογισμού και μας διαβεβαίωνε πως οι στόχοι ήταν ρεαλιστικοί και πραγματοποιήσιμοι , παραδέχθηκε πως υπάρχει απόκλιση από τους στόχους .
Εδώ όμως δε μιλάμε για μια απλή απόκλιση αλλά για έναν εκτροχιασμό του προϋπολογισμού . Έτσι μόνο μπορεί να χαρακτηριστεί όταν στο πρώτο εξάμηνο έχουμε απόκλιση 45% . Στον δε κ. Δήμαρχο , ο οποίος θέλησε να υπερασπιστεί τον αντιδήμαρχο του αλλά και τον ίδιο όταν ο κ. Μαυρομάτης άσκησε κριτική επί του θέματος , θα υπενθυμίσω πως τα νούμερα αυτά δεν τα εφεύρε η αντιπολίτευση αλλά κατατέθηκαν επίσημα στο Δημοτικό Συμβούλιο προς ψήφιση από τους ίδιους . Όσο για την οικονομική κρίση κ. Δήμαρχε νομίζω πως την γνωρίζατε όταν συντάσσατε και καταθέτατε τον προϋπολογισμό .
Ή στραβός είναι ο γιαλός λοιπόν ή στραβά αρμενίζουμε . Διαλέξτε .
Επίσης θέλω να υπενθυμίσω στη δημοτική αρχή πως πλησιάζει η ώρα που θα κληθείτε να συντάξετε και να ψηφίσετε τον νέο προϋπολογισμό , το νέο τεχνικό πρόγραμμα και ακολουθεί η απολογία του Δημάρχου .
Είμαι περίεργος ν’ ακούσω τι απ’ όλα αυτά έχετε υλοποιήσει . Φαντάζομαι –είμαι βέβαιος- πως ο κ. Δήμαρχος θα αναφερθεί γενικά και όχι κατά Τοπική Κοινότητα . Γιατί αν αναφερθεί κατά Τοπική Κοινότητα τα βλέπω σκούρα τα πράγματα αφού θα φανεί η γύμνια της δημοτικής αρχής .
Βέβαια βλέπω να ξαναπαίζεται το χιλιοπαιγμένο έργο , πως , για όλα φταίει ο κακός κ. Μαυρομάτης που με τις συνεχείς προσφυγές του μας καθυστέρησε . Για όλα φταίνε οι άλλοι (κυβέρνηση , αντιπολίτευση ) μόνο εμείς δε φταίμε .
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.