Ο επικεφαλής  της παράταξης "Κοινωνία  των Πολιτών", κ. Νίκος Παράσχου, έθεσε στην 15 Συνεδρίαση (31.8.11)  ερώτημα προς τον Δήμαρχο σχετικά με την καθυστέρηση στην δημοσίευση του πόθεν έσχες του.
Εκφράζοντας τις απορίες και μεταφέροντας ερωτήματα των δημοτών τον ρώτησε αν άλλαξε η συγκεκριμένη διάταξη στο νόμο του Καλλικράτη, σύμφωνα με την οποία υπάρχει υποχρέωση ανάρτησης στο διαδίκτυο των περιουσιακών στοιχείων τους: (Ο δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος και τα μέλη της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν την ετήσια δήλωση για την περιουσιακή τους κατάσταση σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και να τη δημοσιοποιούν με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του δήμου.)

Εντύπωση προκάλεσε η απάντηση του Δημάρχου, ο οποίος όχι μόνο χωρίς περιστροφές, αρνήθηκε να απαντήσει επί της ουσίας επικαλούμενος προσωπικούς λόγους που " δεν  είναι δυνατόν να δημοσιοποιηθούν", αλλά  χαρακτήρισε "πρεμούρα κατ' εξακολούθηση" το ενδιαφέρον των δημοτών για την καθυστέρηση με παρελκυστική τακτική,  στη υποχρεωτική ανάρτηση της περιουσιακής του κατάστασης.


Αναζητήσαμε στη livepedia την ετυμολογία της λέξης πρεμούρα που χρησιμοποίηση (μάλλον ατυχώς ο κ. Αλεξανδρής) και βλέπουμε ότι προέρχεται από τα ιταλικά και σημαίνει κυρίως βιασύνη ή  ασυγκράτητο  πόθο ή σφοδρή επιθυμία.


Κε Δήμαρχε είναι πιστεύουμε λάθος να θεωρείτε πως διακατέχονται από βιασύνη οι δημότες όταν δια των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων ρωτούν τα αυτονόητα (που θα έπρεπε να δημοσιοποιηθούν πριν δύο μήνες - όπως έπραξαν όλοι οι άλλοι υπόχρεοι σύμβουλοι), πολύ περισσότερο δε νομίζουμε ότι οι ασυγκράτητοι πόθοι και οι σφοδρές επιθυμίες των πολιτών επικεντρώνονται σε μια δημοσίευση οικονομικών στοιχείων. 
Οι εκλεγμένοι όμως έχουν δικαιώματα   και υποχρεώσεις που απορρέουν εξαιτίας της ενασχόλησής τους με τα κοινά. Και δεν γνωρίζουμε άλλη περίπτωση εκλεγμένου που κατά το δοκούν να υπακούει στις διατάξεις νομοθεσίας που ορίζει τις υποχρεώσεις του.

Και μια ερώτηση προς τις άλλες παρατάξεις: Γιατί άραγε ουδείς τοποθετήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα; Δεν θεωρούν ότι είναι σημαντικό; Η νομιμότητα υφίσταται και κρίνεται ΜΟΝΟ κατά περίπτωση;

ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ:


Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Σεβαστή η άποψη του κ. Αλεξανδρή !!! Αλλά τι προβλέπει η νομοθεσία στην περίπτωση που ο δήμαρχος αρνείται να δημοσιοποιήσει το πόθεν έσχες του???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.