Το πρωί τον ευχαριστούν για σημαντική παρέμβασή του - το βράδυ προηγείται η αγένεια!
Είμαστε ίσως από τους τελευταίους που θα επικαλούμασταν (ως ιστοσελίδα) την εθιμοτυπία και τους κανόνες της.
Αλλά έχοντας ιδίαν γνώμη για μια απρέπεια, που συντελέστηκε στη χθεσινή εκδήλωση  - για τη μέρα της Ειρήνης που ήταν ενταγμένη στη γενέθλια μέρα της Περαίας - αναπόφευκτα γίνονται και οι επακόλουθοι συνειρμοί και εξάγονται τα ακόλουθα συμπεράσματα.
Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη - συνεδρίαση με την παρουσία των αρχηγών των παρατάξεων, προκειμένου να εκτιμηθεί ο κίνδυνος για την απομάκρυνση (μετακίνηση) της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού από τη  Νέα Μηχανιώνα. 


Το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα ετέθη όταν ο Δήμος πληροφορήθηκε την υπουργική απόφαση του Χρυσοχοΐδη να ανασταλεί η λειτουργία των εγκαταστάσεων της ΑΕΝ Μακεδονίας (στη Νέα Μηχανιώνα) λόγω ακαταλληλότητας των κτιρίων. Βέβαια δόθηκε χρονική διορία ενός μήνα να εξευρεθεί λύση, χρόνος κατά τον οποίο δεν θα γινόταν μαθήματα.
Κι αυτό γιατί - όπως ήταν γνωστό - υπήρχε ζήτημα στατικότητας σε δύο από τα συνολικά 13 κτίρια της σχολής. 
Η απόφαση Χρυσοχοΐδη, προφανώς επενδεδυμένη από την εύλογη ανησυχία του για την ασφάλεια των σπουδαστών ίσως υποκινήθηκε από τοπικούς παράγοντες άλλου Δήμου ή ίσως και από παράγοντες της σχολής που δεν θα έβλεπαν με κακό μάτι την μεταφορά της σχολής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στη σύσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες μας θετικότατη αποδείχθηκε η ψύχραιμη αντιμετώπιση του έμπειρου κ. Μαυρομάτη, που πρότεινε την λύση της άμεσης αυτοψίας από κλιμάκιο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και επικοινώνησε με τον Πρόεδρό του κ. Κονακλίδη, που απεδέχθη την πρόσκληση. 
Εξέλιξη που θα κρίνει την καταλληλότητα του κυρίου όγκου των κτιρίων και τη συνέχιση της λειτουργίας της σχολής στη Μηχανιώνα, εξαιρουμένων -πιθανώς - όσων κτιρίων ενέχουν κινδύνους στατικότητας.
Μάλιστα τόσο ο κ. Στεφανίδης όσο και ο κ. Κούτουκας ευχαρίστησαν ( και είναι προς τιμή τους), τον αρχηγό της μειοψηφίας για την λύση που δίνει διέξοδο στο πρόβλημα.

Αυτά όμως χθες το πρωί.
Το βράδυ χαρήκαμε μια μουσικοχορευτική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου,  του Πανθερμαϊκού Χαμόγελου της κ. Αθηνάς Σαββίδου - Περπερίδου, και με συμμετοχή τμημάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγγελοχωρίου "Ο ΦΑΡΟΣ".
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος καθώς και Αντιδήμαρχοι.
Κακή εντύπωση προκάλεσε στους παρισταμένους δημότες, ότι δεν ευρέθη κάθισμα για τον κ. Μαυρομάτη όταν - προφανώς προσκεκλημένος - προσήλθε και παρότι εθεάθη από τους καθήμενους στην πρώτη σειρά Δήμαρχο και Αντιδημάρχους.
Θα μπορούσε να αντιτάξει κανείς ότι δεν υπήρχε ελεύθερο κάθισμα.
Η απορία μας: Πως ελευθερώθηκε αμέσως όταν κατέφθασε λίγο αργότερα ο βουλευτής της ΝΔ κ. Καράογλου;

Η μέρα της Ειρήνης μάλλον δεν κατέληξε το ίδιο καλά με το ξεκίνημά της, για τους "επώνυμους" του Θερμαϊκού :-)

Και του χρόνου!!!!

Ακτιβιστής


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Μήπως εκτός του κ. Καράογλου ήταν και ο κ. Τσαμασλής; Για αυτόν υπήρχε κάθισμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.