Έγγραφη διαμαρτυρία, με επικριτικό και σκληρό ύφος για την κατάσταση  αλαλούμ που "κατάφερε" να  επικρατήσει στα σχολεία όλης της χώρας, εξαιτίας της πολιτικής της Υπουργού, απέστειλε η Ένωση Γονέων του Δήμου Θερμαϊκού.
Όλη η επιστολή - διαμαρτυρία:
 3Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΑΙΑΣ
ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
6944989521

Προς Υπουργείο Παιδείας
                                                                                              

Η νέα σχολική χρονιά αποτελεί πραγματικότητα για χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες ,γονείς και κηδεμόνες, αλλά και για όλο τον εκπαιδευτικό κόσμο της χώρας .Ο καθιερωμένος αγιασμός που σηματοδοτεί τη σχολική έναρξη και ακολουθείται από χαμόγελα και ευχές για καλή πρόοδο πραγματοποιήθηκε σε κλίμα σκεπτικισμού αμφισβήτησης απογοήτευσης και κατήφεια.

 Μαθητές /τριες και γονείς επίσημα πλέον ενημερώθηκαν ότι τα μαθήματα θα ξεκινήσουν χωρίς σχολικά βιβλία και η διανομή τους θα γίνει τέλη Οκτωβρίου.

Ως λύση στο αναδυόμενο πρόβλημα αποτελεί η φωτοτύπηση των βιβλίων προκειμένου να πραγματοποιούνται τα μαθήματα. Και διερωτώμεθα κυρία Υπουργέ γιατί το ψηφιακό σχολείο το σχολείο των διαδραστικών πινάκων και των υπολογιστών σε κάθε μαθητή κατάντησε σχολείο φωτοτυπιών;
Επίσης κυρία Υπουργέ διατείνεστε ότι η εν΄ λόγω καθυστέρηση δεν οφείλεται σε ολιγωρία του Υπουργείου σας . Ωστόσο ο κάθε νοήμων αντιλαμβάνεται ότι αποκλειστική ευθύνη για θέματα παιδείας  αρμόδιο είναι το υπουργείο σας και η διανομή των βιβλίων δεν αποτελεί νέα διαδικασία στην οποία το Υπουργείο είναι άπειρο.
Αν στο πρόβλημα των βιβλίων προσθέσουμε και τις ελλείψεις από εκπαιδευτικούς η εκπαιδευτική διαδικασία φέτος θα είναι τραγική και η μάθηση των παιδιών ελλιπέστατη.
Επειδή λοιπόν μαθήματα χωρίς βιβλία και εκπαιδευτικούς δεν μπορούν να γίνουν και επειδή η δωρεάν διανομή των βιβλίων αποτελεί ένα από τα βασικότερα στοιχεία της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ, οι

 γονείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμβιβαστούμε με τίποτα λιγότερο παρά μόνο με την άμεση  αποστολή των βιβλίων που δικαιωματικά  ανήκουν στους μαθητές και την κάλυψη των κενών θέσεων των εκπαιδευτικών. 


                       ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ Δ. ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

3 comments:

  1. "Ο καθιερωμένος αγιασμός που σηματοδοτεί τη σχολική έναρξη και ακολουθείτε από χαμόγελα και ευχές για καλή πρόοδο πραγματοποιήθηκε σε κλίμα σκεπτικισμού αμφισβήτησης απογοήτευσης και κατήφεια."
    To "ακολουθείτε" γράφεται με -αι και όχι με -ε.... (ακολουθείται). Είναι και αδόκιμος ο όρος "ακολουθείται", αλλά.... Μπροστά τραβά η έναρξη και από πίσω τα χαμόγελα... Επειδή δεν ήταν σωστή η διατύπωση και η ορθρογραφία, η κ. Υπουργός αποφάσισε να μην απαντήσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι αλήθεια ότι αρκετούς (μεταξύ αυτών κι εμένα) ενοχλεί η ανορθογραφία.
    Αλλά πολύ σημαντικότερο απ' αυτήν θεωρώ ότι είναι η ουσία του κειμένου, το μήνυμά του και ο προβληματισμός που εκπέμπεται απ' αυτό.
    Όλοι κάνουμε κατά καιρούς τα "λαθάκια" μας, και ιδίως όσοι γράφουμε πολλές φορές πιεζόμενοι από τον χρόνο.
    Ας είμαστε σε ετοιμότητα να διαφωνήσουμε ή να συμφωνήσουμε για τις απόψεις ενός κειμένου, και ίσως λιγότερο για την ορθογραφία του :))

    ΥΓ. το -ε έγινε -αι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ ivan συμφωνώ μαζί σου, απλά έκανα black humor (σε σχέση με το γεγονός ότι η Υπουργός δεν απάντησε ή δεν θα απαντήσει). Ωστόσο το θέμα της ορθογραφίας είναι εξαιρετικά σοβαρό -κατά τη γνώμη μου- και καλό είναι όλοι μας να προσέχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.