Επιχαίρει με άρθρο  του ο Αντιδήμαρχος,  που μεταλλάχτηκε από σκληρό (επι)κριτή του Δημάρχου Αλεξανδρή και των συνεργατών του, σε ένθερμο και άκριτο Ηρακλή της νέας (με την αφεντιά του συμπεριλαμβανομένης) Διοίκησης.

Ο λόγος του  αυτοθαυμασμού του (το θέμα άπτεται της αρμοδιότητας της Αντιδημαρχίας Ανάπτυξης, την οποία κατέχει) οφείλεται στον επανέλεγχο που διενήργησε επιθεωρήτρια της  Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης  και στις "σχεδόν" ανύπαρκτες παρατηρήσεις που έκανε για την κατάσταση που συνάντησε στις 4 περιοχές (έναντι 6 πέρσι)  που τιμήθηκαν  φέτος με γαλάζιες σημαίες.


Και αυτολιβανίζεται δεόντως  χαρακτηρίζοντας το γεγονός αυτό "ως επιβεβαίωση της ικανοποιητικής προσπάθειας που καταβλήθηκε, τόσο σε επίπεδο οργάνωσης όσο και συντήρησης των βραβευθέντων σημείων του Δήμου " (οποία μετριοφροσύνη !!!! και ενώ απόρησε ακόμη και η επιθεωρήτρια για ποιο λόγο δεν υποβλήθηκαν αιτήσεις για την Επανομή, αλλά και για άλλες πλαζ των 33 χιλιομέτρων ακτογραμμής του τόπου μας ) 

Και φυσικά δεν έχασε ευκαιρία ο   Αντιδήμαρχος να σπεκουλάρει, δείχνοντας προς την ιστοσελίδα μας, ότι ο επανέλεγχος "εκθέτει όσους επιχείρησαν να προσβάλλουν και να μειώσουν την περιοχή μας, δυσφημώντας τις παραλίες του Δήμου με απαξιωτικά δημοσιεύματα που αναρωτιόντουσαν, δήθεν, πώς κατόρθωσε ο Δήμος να κατακτήσει γαλάζιες σημαίες, υπονοώντας ότι εξαπατήθηκαν οι αρμόδιες Αρχές." (Η σχετική ανάρτησή μας: Τέσσερις οι γαλάζιες σημαίες για το Δήμο Θερμαϊκού φέτος. Μήπως είναι και πολλές;).


Κύριοι της Αντιδημαρχίας Ανάπτυξης, αφού κοπιάσατε τόσο με  την "ικανοποιητική προσπάθεια που καταβάλατε" για να οργανώσετε και να συντηρήσετε τα βραβευθέντα σημεία: 



  • πως καταφέρατε να  μειώσετε τον αριθμό των βραβευθέντων ακτών του Δήμου ;
  • πως πετύχατε   να κρατήσετε σ' αυτή την  απογοητευτική κατάσταση τις ακτές ;
  • γιατί δεν φροντίσατε να συμμετέχουν ιδιώτες επιχειρηματίες στη διεκδίκηση βραβεύσεων, ώστε και περισσότερες σημαίες να είχαμε αλλά και να φρόντιζαν για την καλύτερη διατήρηση των ακτών ;



Και φαίνεται πως δεν σας έμειναν δυνάμεις να αποστείλετε  τις νέες πληροφορίες για τις βραβευμένες τοποθεσίες στον Επίσημο Σουηδικό ιστότοπο.  Με αποτέλεσμα να περιέχεται εκεί το κείμενο, οι πληροφορίες και εικόνες, από την υποβολή που έκανε (μερικά χρόνια πριν) ο υπεύθυνος της ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ ΕΠΕ, η οποία ως γνωστόν είναι κλειστή από το 2005.


ΑΠΟΡΙΑ: 1) Πιστεύουμε ότι ξεναγήσατε την κυρία της ΕΕΠΦ στις καθαρές και καλοδιατηρημένες ακτές του ΠΙΚΠΑ και του ΑΚΤΙΟΝ....
2) Χωρίς να θέλουμε να επικαλεσθούμε  επιχειρήματα που θα αποδείξουν το λαθεμένο δρόμο που ακολουθήσατε (γιατί πονάει...) θα θέλαμε να μας γνωρίσετε σε ποια σημεία υπάρχουν ξύλινοι διάδρομοι και προσβασιμότητα της παραλίας από  ΑΜΕΑ στους Ν.Επιβάτες. Γιατί έτσι αναφέρει, λόγω της "κοπιώδους"  ενημέρωσής  σας,  το επίσημο site των γαλάζιων σημαιών www.blueflag.org και φυσικά η αντίστοιχη φωτογραφία που παραμένει από το 2004.

Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.