Πόλεμος ξέσπασε στους κομματικούς του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, με αφορμή ένα μήνυμα του αποπεμφθέντος ΓΓ του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Τσιόκα προς τους φίλους του στο facebook.
 Μήπως είναι ένα επιπλέον σημάδι ότι πλησιάζουν εκλογές και οι γνωστοί πολιτευτές (άλα πολιτευτάκια...) παίρνουν τις γνωστές παλαιοκομματικές θέσεις μάχης (ή λάσπης) ;;;
Το παρακάτω κείμενο που σχολιάζει το μήνυμα Τσιόκα, είναι της Αθανασίας Μαριάνου:

Την Παρασκευή οι πάνω από 5000 φίλοι του Χ.Τσιόκα στο facebook έλαβαν το παρακάτω μήνυμα:


«…Στα δύο περίπου χρόνια που μου εμπιστεύθηκε τη Γραμματεία του Υπουργείου ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση, πετύχαμε αλλαγές σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου που δεν τολμούσε να αγγίξει το πολιτικό σύστημα για πάρα πολλά χρόνια.
Εργάστηκα με ζήλο, ευθύνη, αγάπη και αποφασιστικότητα, επέλεξα να στοιχηθώ με τις δυνάμεις εκείνες της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που δεν επιδιώκουν για οποιαδήποτε σκοπιμότητα να δημιουργούν προβλήματα, αλλά να συμβάλλουν ώστε να λύνονται προς όφελος της κοινωνίας, της οικονομίας και της χώρας.
Ο Πρωθυπουργός δίνει μια κορυφαία μάχη για τη χώρα, το έθνος, τους πολίτες και κατά συνέπεια για την προοπτική της παράταξης η οποία έχει και μνήμη και ρίζες.
Χρειάζεται λοιπόν η συλλογική συμβολή όλων και δεν επιτρέπεται σε κανέναν να μετατοπίζει το κέντρο βάρους αυτής της προσπάθειας….»


Αλήθεια με ποια κομματική νομιμοποίηση ο Χ.Τ., που αποπέμφθηκε από Γ.Γ. Μεταφορών με σύμφωνη γνώμη του Πρωθυπουργού του, τον οποίο εκθειάζει (οποία υποκρισία), λέει ότι «επέλεξα να στοιχηθώ με τις δυνάμεις εκείνες της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που δεν επιδιώκουν για οποιαδήποτε σκοπιμότητα να δημιουργούν προβλήματα, αλλά να συμβάλλουν ώστε να λύνονται προς όφελος της κοινωνίας, της οικονομίας και της χώρας» ;
Ποιος εκφράζει την Κυβέρνηση;
Υπάρχουν αντιτιθέμενες δυνάμεις;
Η ρύθμιση που είχε εμπνευστεί αυτός για τα φορτηγά και τα ΤΑΧΙ είναι προς όφελος της κοινωνίας;
Αν μη τι άλλο θρασύτατος πολιτικά ο κύριος.
Να τον χαίρεστε κ.Παπανδρέου τον εκλεκτό σας κ.Τσιόκα και περιμένουμε να τον ξαναεπιλέξετε με την «αδιάβλητη» διαδικασία του opengov σε κάποιο νέο πόστο ! ! !



Θα πάνε οι αργόμισθοι πρώην πολιτικοί στις δουλειές τους
. η περίπτωση ενός κατ΄ επανάληψη αργόμισθου

Η αποπομπή του Χάρη Τσιόκα από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Μεταφορών του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, επαναφέρει στο προσκήνιο μια ακόμα από τις παθογένειες του σάπιου πολιτικού μας συστήματος. Αυτή της ουσιαστικής αργομισθίας των πάσης φύσεως αιρετών (βουλευτών , περιφερειαρχών, νομαρχών, δημάρχων, κλπ) που έχουν την ιδιότητα του εργαζόμενου στο στενό ή ευρύτερο δημόσιο τομέα, μετά την απώλεια της ιδιότητας του αιρετού αξιωματούχου.
Τι συμβαίνει λοιπόν εδώ και δεκαετίες ;
Όποιος εκλέγεται σε ένα από αυτά τα αξιώματα φυσιολογικά σταματάει να εργάζεται κατά την περίοδο άσκησης των καθηκόντων του, αλλά σκανδαλωδώς συνέχιζε να λαμβάνει μέχρι πρόσφατα και τον μισθό από την πρώην εργασία του και φυσικά τον παχυλό μισθό του βουλευτή, νομάρχη ή δημάρχου.
Το μεγάλο σκάνδαλο όμως είναι ότι συνεχίζουν να μην εργάζονται και όταν δεν εκλεγούν και τυπικά επιστρέφουν στην υπηρεσία τους.
Το παράδειγμα του Χάρη Τσιόκα είναι κλασικό. Είναι θεολόγος καθηγητής διορισμένος στη Β΄βάθμια εκπαίδευση. Εργάστηκε σε σχολείο ελάχιστα σαν θεολόγος στην Καστοριά, διότι διορίστηκε σχεδόν αμέσως νομάρχης Σάμου και αργότερα νομάρχης Σερρών. Στη συνέχεια διορίζεται Γενικός Γραμματέας του Υπ.Εσωτερικών και Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Από αυτή τη θέση έχοντας δημιουργήσει την απαιτούμενη υποδομή κατεβαίνει στις εκλογές το 1996 και εκλέγεται βουλευτής. Επανεκλέγεται το 2000 και 2004. Στις εκλογές του 2007 αποτυγχάνει να εκλεγεί, μένει εκτός Βουλής για αρκετούς μήνες και επανέρχεται με τις καραμπόλες που έγιναν με τη «δικαίωση» του Αχιλλέα Καραμανλή στη γνωστή υπόθεση του σκανδάλου των «λευκών ψηφοδελτίων».
Εδώ εντοπίζεται η πρώτη εμφανής περίπτωση αργομισθίας του κ. Τσιόκα. Αντί να επιστρέψει στο σχολείο μετά τη μη εκλογή του «τίθεται στη διάθεση της Διεύθυνσης Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης του Ν.Θες/νίκης». Φυσικά δεν πηγαίνει στην υπηρεσία του και ασχολείται με το πολιτικό του γραφείο, μέχρι την επανείσοδό του στη Βουλή. Θα μου πείτε μα ήταν κυβέρνηση της Ν.Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή που θα «επανίδρυε το κράτος» και θα «χτυπούσε τη διαπλοκή και τη διαφθορά», αλλά αυτά τα φαινόμενα είναι διακομματικά και πρέπει να προκαλούν την οργή μας.
Τον Οκτώβρη του 2009 ο Χ.Τσιόκας δεν εκλεγεται βουλευτής και «Σύμφωνα με την αριθμ. 6227/17-11-2009 απόφαση του Προϊσταμένου του 1ου Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, που εκδόθηκε σύμφωνα με το άρθρο 12 παρ. 1 του Ν. 3231/2004 (ΦΕΚ 45/ 11-2-2004 τ.Α'), γίνεται αποδεκτή η από 13-11-2009 αίτηση επαναφοράς στην υπηρεσία του ΤΣΙΟΚΑ ΘΕΟΧΑΡΗ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, εκπ/κου κλάδου ΠΕ01 (Θεολόγων) με βαθμό Α', Μ.Κ. 4, Α.Μ. 132768 του 3ου Γ.Ε.Λ. Πολίχνης, λόγω μη εκλογής του ως Βουλευτή στις Βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009» που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ983/10-12-09 τ.Γ΄ (εδώ). Εννοείται ότι δεν πάει στο σχολείο γιατί ξέρει ότι θα αναλάβει κυβερνητική θέση.
Πρόταση προς την Υπουργό Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου: Τώρα που ο Χ.Τσιόκας δεν είναι Γ.Γ. Υπουργείου και φυσιολογικά θα «επανέλθει» στην υπηρεσία του, περιμένουμε να επιδείξει τις ριζοσπαστικές και μεταρρυθμιστικές της ικανότητες και να τον αξιοποιήσει απασχολώντας τον σαν θεολόγο.
Εξάλλου ακούμε καθημερινά από τα ΜΜΕ ότι φέτος θα έχουμε μεγάλες ελλείψεις εκπαιδευτικών και δεν πρέπει να έχουμε τα νοσηρά φαινόμενα του παρελθόντος που οδήγησαν την Ελλάδα στα σημερινά χάλια.

Περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη της υπόθεσης και θα επανέλθουμε, εκτός και εάν ο θεολόγος κ.Τσιόκας θεωρηθεί πάλι ειδικός εκτός από τις συγκοινωνίες και σε κάποιο άλλο τομέα (π.χ. ηλεκτρονική διακυβέρνηση κλπ) και αξιοποιηθεί ανάλογα από τον φίλο του κ. Ρέππα
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.