Ωφελημένος τα μάλα φαίνεται πως είναι ο Δήμος Θερμαϊκού από τις διατάξεις του νόμου 4002/11 (ΦΕΚ 180Α/22-8-2011), που μαζί με τις τροποποιήσεις της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας περιέχει και τις διατάξεις - ρύθμισεις για την ανάπτυξη και την δημοσιονομική εξυγίανση. 

Βάσει λοιπόν του άρθρου 18 του ανωτέρου νόμου παρέχεται το ευεργέτημα σε ΟΤΑ να ρυθμίσουν οφειλές τους προς το Δημόσιο διαγράφοντας παράλληλα προσαυξήσεις που είχαν προστεθεί στα ποσά των οφειλών αυτών.
Έτσι εφ' όσον ο Δήμος Θερμαϊκού δεχθεί (και πως θα μπορούσε άλλωστε να μην το πράξει;) να διακανονίσει τις οφειλές του από τα τσαρδάκια (σε 48 μηνιαίες δόσεις) τότε παραγράφονται προσαυξήσεις ύψους μεγαλύτερου του 1.500.000 ευρώ που υφίσταντο εξ αιτίας των πολεοδομικών προστίμων.
Επίσης γλυτώνουν και τα 39 οικόπεδα που είχαν δεσμευθεί από την εφορία για οφειλές του Δήμου.(σχετ. ανάρτηση: Χάνονται 39 οικόπεδα του Δήμου Θερμαϊκού (;))


Περιχαρής ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών διένειμε δελτίο τύπου σε φιλικά του μπλογκς, μη λησμονώντας τον προσφιλή στόχο, επισημαίνοντας ότι " το   πρόστιμο των 2.000.000 € του πρώην Δήμου Μηχανιώνας  θα πρέπει να ρυθμιστεί και να πληρώνεται κάθε μήνα στη ΔΟΥ περίπου 38.000 € για 48 μήνες.
Με τα χρήματα αυτά θα μπορούσαμε να αγοράζουμε  κάθε τέσσερις μήνες από ένα καινούργιο απορριμματοφόρο και να μη χρειάζεται να κυκλοφορούν σχεδόν κατεστραμμένα οχήματα που χρειάζονται ατελείωτη συντήρηση χωρίς ποτέ να είναι αξιόπιστα.
Το κόστος είναι δυστυχώς δυσβάσταχτο αλλά οι δημότες είναι  υποχρεωμένοι να το επωμιστούν αφού δεν μπορεί να γίνει «αποποίηση κληρονομιάς».
Ο Δήμος Θερμαϊκού θα προβεί στην ρύθμιση που επεδίωξε να νομοθετηθεί, αναμένοντας ταυτόχρονα την απόφαση του Δικαστηρίου στο οποίο προσέφυγε."


Κύριε Κούτουκα, επειδή είστε ήδη σε ένα συγκεκριμένο τριπάκι με γνωστό  για σας  (αν και τα τσαρδάκια γίνανε επί Δημαρχίας δικής σας) τον κακό λύκο.... μήπως είναι καιρός να βγείτε επιτέλους ΝΤΟΜΠΡΑ και ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΣΙΑ και να δώσετε τα χρέη του κάθε πρώην Δήμου;
Όσο είναι καιρός.....
Γιατί αργότερα, πιστέψτε μας, δεν θα έχουν μεγάλη σημασία τα λεγόμενά σας.

Ακτιβιστής

Ο πλήρης Ν. 4002/11 (ΦΕΚ 180 Α/22-8-2011) : Τροποποίηση της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου-Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση-Θέματα αρμοδιότητας Υπουργείων Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης



n_4002_2011
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.