Περίπου είκοσι (όσοι περίπου απασχολούνταν στο αναψυκτήριο Ριβιέρα) εργαζόμενοι χθες το βράδυ, παρενέβησαν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις στα ΜΗΧΑΝΙΩΤΙΚΑ, διακόπτοντας  για λίγη ώρα το πρόγραμμα και αναρτώντας πανό που είχε σαν αίτημα προς τη Δημοτική αρχή να σταματίσει η υποβάθμιση της Μηχανιώνας.
Εκπρόσωπος δε των εργαζομένων πήρε το μικρόφωνο και ανακοίνωσε αφενός το σφράγισμα του beach - bar   ( που έγινε χθες στις 11.30 πμ με εντολή της δημοτικής αρχής ) και αφετέρου δημοσιοποίησε το πρόβλημα τόσο της υποβάθμισης αλλά και της ανεργίας που επιδεινώνεται στην πόλη, εξαιτίας του γεγονότος ότι πολλοί νέοι Μηχανιώτες εργαζόμενοι  δούλευαν εκεί.
Μετά δε την κίνηση αυτής της  διαμαρτυρίας οι εργαζόμενοι αποχώρησαν ειρηνικά.


Για το ιστορικό της υπόθεσης αναφέρουμε πως μετά την διαταγή (21/6) για σφράγιση του καταστήματος (Ακτιβιστής:Σφραγίζεται η Riviera - Κοινοποιήθηκε η απόφαση στον ιδιοκτήτη,που λειτουργούσε χωρίς άδεια, σύμφωνα με την Αντιδημαρχία Ανάπτυξης) ο ενοικιαστής κ. Χατζηχριστοφής κατέθεσε αίτηση αναστολής της απόφασης σφραγίσματος του αναψυκτηρίου (Ακτιβιστής: Ξεκίνησε δικονομική (και όχι μόνο) διαμάχη για τη σφράγιση της Ριβιέρας - Προσωρινή αναστολή εκτέλεσης της απόφασης).
Η εκδίκαση της αίτησης αναστολής έγινε την Πέμπτη 14/7 και απορρίφθηκε.
Η απόφαση της απόρριψης  της αίτησης αναστολής κοινοποιήθηκε την Παρασκευή στον Δήμο και η Αντιδημαρχία Ανάπτυξης επικεφαλής οργάνων της δημοτικής αστυνομίας σφράγισαν στις 11:30 πμ το κατάστημα.


Σε επικοινωνία που είχαμε με τον ιδιοκτήτη - ενοικιαστή κ. Σάκη Χατζηχριστοφή μας έδωσε τις προεκτάσεις του προβλήματος. Κατ' αρχήν έδειξε ότι τον απασχολεί εκτός από την "τεράστια οικονομική ζημιά", την οποία υφίσταται ο ίδιος, και η κοινωνική διάσταση της ανεργίας στην οποία εισέρχονται οι  εργαζόμενοι νέοι  Μηχανιώτες της επιχείρησής του.
Και αναφερόμενος στην κατάσταση που βρίσκεται η επιχείρησή του ( "Καταστρέφομαι...." μας ανέφερε χαρακτηριστικά) στάθηκε ιδιαίτερα στη στάση του Αντιδημάρχου Ανάπτυξης που χαρακτήρισε σκληρή και εμπαθή για τον λόγο ότι δεν καθυστέρησε την σφράγιση ούτε για δύο μέρες.
Σημειωτέον είχαν προγραμματιστεί εκδηλώσεις για το Σαββατοκύριακο στη Ριβιέρα.
"Γιατί άραγε αυτή η αδιαλλαξία και εμπάθεια, αφού είναι στη διακριτική ευχέρειά του να εφαρμόσει την απόφαση εντός δεκαπέντε ημερών" μας εξέφρασε απογοητευμένος το παράπονό του. 


Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

15 comments:

  1. Αντί να τρίζει η άμαξα, τρίζει ο αμαξάς ???
    Ο κ. Χατζηχριστοφής λειτουργούσε μια επιχείρηση χωρίς άδεια σε προστατευόμενη περιοχή ? Ναι ή όχι ?
    Ποιός παρότρυνε αυτό τον κύριο να κάνει μια τέτοια επένδυση και να φωνάζει σήμερα ότι καταστρέφεται ?
    Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για να μην κατηγορηθεί για αδιαλλαξία και εμπάθεια, αφού είναι στη διακριτική ευχέρειά του να εφαρμόσει την απόφαση εντός δεκαπέντε ημερών τι έπρεπε να κάνει ? Να εξαντλήσει το 15ήμερο, μετά να φύγει άλλες 15-20 ημέρες σε καλοκαιρινή άδεια και όταν με το καλό επέστρεφε να το σφράγιζε κατά το τέλος Σεπτεμβρίου ??? Αυτή τη διοίκηση θέλουμε ? Να κάνουν και τις δουλειές τους οι κύριοι Χατζηχριστοφήδες !!!!
    Και τέλος αυτός ο πόνος για την κοινωνική διάσταση της ανεργίας και των νέων (20) που μένουν άνεργοι, δημιουργεί και θέματα που άπτονται του ΣΔΟΕ και του ΙΚΑ. Δηλαδή υπάρχουν στα χαρτιά της επιχείρησης 20 ασφαλισμένοι ??? Και οι ταμειακές χτυπούσαν ποσά που να δικαιολογούν όλα τα παραπάνω συν προμηθευτές ,νοίκια και άλλα πάγια έξοδα ??? Δεν νομίζω, αν και εύχομαι να μην είναι έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ήταν μόνο είκοσι άτομα και δεν ήταν μονο εργαζόμενοι του καταστήματος.
    Δεύτερον μίλησε συνάδελφος (ιδιοκτήτρια άλλου μπάρ) και ήταν παρόν όλοι οι ιδιοκτήτες των μπάρ της Μηχανιώνας εκφράζοντας την απογοήτευση τους για την κατάντια της Μηχανιώνας μας και εκφράζοντας έκμπρακτα την συμπαράσταση τους στην Riviera!!! Θα είναι καλό να μην αποκρύπτουμε κάποια γεγονοτα. Είναι πολύ σημαντική η αλληλεγγύη των καταστηματαρχών σε αυτήν την αδικία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Κατάντια" θα ήταν να κάνει τα στραβά μάτια η διοίκηση του δήμου στην παράνομη λειτουργία του Ριβιέρα και να συνεχιζε να λειτουργεί χωρίς άδεια. Αν θέλουμε μια τέτοια Μηχανιώνα της παρανομίας, όπου ο καθένας κάνει ότι θέλει, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα πρέπει ο νόμος να εφαρμόζεται σε όλους. Ανταγωνιστές δεν ορίζονται μόνο τα μαγαζιά του δήμου αλλά και των συνοριακών Δήμων.
    Είναι σωστό να εφαρμόζεται ο νόμος αλλά για όλους χωρίς εξαιρέσεις!!! Ενώ τα παραθυράκια στους νόμους είναι παραπολά και δυστυχώς τα χρησιμοποιούν κατακόρον.
    Θέλουμε μια κοινωνία όπου οι νόμοι θα εφαρμόζονται παντού με τον ίδιο τρόπο και με τα ίδια σταθμα σε όλη την Ελλάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι κότες της ανωνυμίας να μπούνε στο κοτέτσι τους όταν εκφράζονται για κάποιον πολίτη και να κλοσσήσουν τα αυγά τους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο κ. Λαζαρίδης γιατί δεν κάνει το ίδιο και στα παράνομα καταστήματα (μπαρ και ταβέρνες) της Επανομής; Ας πάει μια βόλτα "ΠΟΤΑΜΟ" μεριά αν έχει κότσια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΦΡΑΓΙΖΕΙΣ ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΙ ΟΧΙ ΟΛΑ. ΤΙ ΠΡΩΤΟΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΑ. ΤΟ "ΑΙΓΛΗ" ΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΥΨΙΣΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΚΙ ΕΝΑΝ ΣΚΑΣΜΟ ΧΡΗΜΑΤΑ; ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΤΗΣ ΚΑΖΟΥΛΙΔΟΥ; ή ΓΙΑ ΤΟ "ΑΚΡΩΤΗΡΙ" ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΧΡΩΣΤΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΚΑΜΙΑ 40.000€. Ο ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ. Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με απογοητεύετε Ivan για την κακή ποιότητα του κειμένου σας, δεν είναι αυτή δημοσιογραφία!Με τον τρόπο που παρουσιάζετε το γεγονός το υποτιμάτε όπως επίσης και τον ιδιοκτήτη του- του οποίου το όνομα είναι Κωνσταντίνος Χατζηχριστοφής - τον ΄σκιαγραφείτε ωσ ένα γραφικό, κακομοίρη ανθρωπάκο που ωρύεται.
    Τα άτομα που ανέβηκαν στην εξέδρα ήταν μεταξύ άλλων η κ. Χαρούλα Γκατζού, συνιδιοκτήτρια του My play's, η οποία πήρε τον λόγο εκ μέρους όλων και εξέφρασε την διαμαρτυρία όλων όχι μόνο για το σφράγισμα του Riviera αλλά για τα χάλια της Μηχανιώνας,o Λευτέρης Λιόλιος ιδιοκτήτης του Sante, η Μαρία Ιντζέ ιδιοκτήτρια του Τhe Wall και πολλοί άλλοι, νέοι στην πλειοψηφία που είναι αποφασισμένοι να τα βάλουν με όσους βάλανε σκοπό να διαλύσουν τον τόπο μας!
    Πίστευα ότι στο δικό σας blog ήταν έγκυρη η ενημέρωση. Λυπάμαι πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ετσι ακριβως...αν οπως λενε θελουν να τηρησουν τους νομους τοτε οι νομοι να ισχυουν για ολους...τοτε να δουμε ποσα μαγαζια θα κλεισουν....αν και δεν νομιζω οτι κανεις τους ψηφισε για να νεκρωσουν περιοχες...οσο για τα 20 ατομα (οσοι δουλευουν εκει)20 να ναι οι ωρες σας!!!ειμαστε ολη η νεολαια μαζι ενωμενοι γιατι αγαπαμε τον τοπο μας και θελουμε να το παμε μπροστα και ακομη καλυτρερο ειναι που στην εκδηλωση διαμαρτυριας κατεβηκαν κ ολοι οι ιδιοκτητες των μπαρ για να στηριξουν!!!ηταν ειρηνικο το κλιμα κ θελαμε να δειξουμε οτι αυτο το μαγαζι το χρειαζεται η περιοχη μας και το στηριζουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ...αν ο πολιτισμός και η πρόοδος ενός τόπου κρίνεται από τα μπαράκια, τότε μάλλον δεν ξέρουμε τι λέμε !!!!
    Μερικές φορές αναρωτιέμαι για μερικούς. Την ώρα που γράφουν αυτά που γράφουν, μήπως
    αναπηδούν και φωνάζουν "ρε τι μαλάκας είμαι ρε!!" (για τον ανώνυμο φίλο που μας μέτρησε τις ώρες μας σε 20 !!!
    @ Ιβάνοβιτς
    Καλή και η ανωνυμία, καλή και η ελευθερία του λόγου αλλά καμιά φορά πρέπει κάποια σχόλια να πηγαίνουν στην ανακύκλωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το Σωματείο Καταστηματαρχών Επισιτιστικών Επαγγελμάτων Δήμου Θερμαϊκού προσπαθεί από το 1996 να καθιερώσει την φιλοσοφία ότι οι επαγγελματίες του κλάδου πρέπει να λειτουργούν στα πλαίσια της νομιμότητας αλλά και να συνδικαλίζονται ,απαιτώντας λύση στα προβλήματά τους.
    Σε αρκετά θέματα αυτό είχε επιτυχία, ειδικά το καλοκαίρι του 2010 που από 35€ το τ.μ. που πλήρωναν οι καταστηματάρχες για τέλη χρήσης αιγιαλού και κοινοχρήστων χώρων, μετά από νομικές ενέργειες του Σωματείου ανάγκασε την δημοτική αρχή να μειώσει το τέλος αυτό στα 15€ το τ.μ.
    Με την ενοποίηση των τριών Δήμων προσπαθήσαμε να εντάξουμε στην δύναμη του Σωματείου τους καταστηματάρχες των πρώην Δήμων Ν.Μηχανιώνας και Επανομής αλλά εκτός λίγων εξαιρέσεων συναντήσαμε λογικές τους παρελθόντος, δηλαδή του ατομικισμού και του ωχαδερφισμού.
    Αυτή την λογική την είχαν παγιώσει οι τοπικοί "άρχοντες" με σκοπό που όλοι καταλαβαίνουμε, αλλά εκτός αυτού είχαν και την δυνατότητα να διαίρουν τους καταστηματάρχες εκμεταλλεύοντάς τους.
    Όμως αυτή η πολιτική αρχίζει να φθίνει. Στον πρώην Θερμαϊκό λειτουργούσαν και λειτουργούν λογικές « η δύναμη εν τι ενώσει».
    Σίγουρα θέλει πολύ προσπάθεια, δουλειά αλλά και εκπαίδευση να γίνει κατανοητό αυτό από τους επαγγελματίες της περιοχής.
    Γράφω τα πιο πάνω γιατί αντιλαμβάνομαι ότι ο συγκεκριμένος επαγγελματίας έπεσε θύμα αυτής της λογικής.
    Πίστευε ότι και μετά την συνένωση θα ακολουθούνταν η ίδια τακτική.
    Δεν σκέφτηκε όμως ότι υπάρχουν επαγγελματίες οι οποίοι είναι καθόλα νόμιμοι λειτουργώντας έχοντας άδεια , πληρώνοντας τις υποχρεώσεις τους όπως: ενοίκια, τέλη χρήσης αιγιαλού και κοινοχρήστων χώρων , δημοτικά τέλη , δημοτικό φόρο, Φ.Π.Α., εφορία, περαίωση, ΙΚΑ, επιμελητήριο, δικαιώματα ΑΕΠΙ, δικαιώματα ΓΡΑΜΜΟ-ΕΡΑΤΩ, πάγια έξοδα, προμηθευτές και φυσικά να μπορούν να ζουν αυτοί και οι οικογένειές τους αξιοπρεπώς.
    Συγχρόνως διέπραττε στους «συναδέλφους» του άθελα πιστεύω το αδίκημα του αθέμιτου ανταγωνισμού.
    Το σκεπτικό μου πηγάζει από την απορριπτική απόφαση του Δικαστηρίου έναντι της προσφυγής που κατέθεσε για την ακύρωση της δημοτικής απόφασης περί της σφράγισης της επιχείρησής του..
    Θα πρέπει τελικά να αναρωτηθούμε όλοι μας τι δημοτική αρχή θέλουμε.
    Θέλουμε την δημοτική αρχή να «επιτρέπει» τους επαγγελματίες να λειτουργούν χωρίς άδεια, να απλώνονται υπερβολικά στην χρήση των τ.μ. εκτός αυτών που έχουν αιτηθεί , να μην έχουν επί σκοπού (χωρίς να έχουν δηλώσει αδυναμία)πληρώσει τις υποχρεώσεις τους προς τον δήμο, διαπράττοντας η ίδια αθέμιτο ανταγωνισμό;
    ή θέλουμε την δημοτική αρχή να επιβάλει τους κανόνες της σωστής επιχειρηματικότητας βάσει των νόμων που ορίζει η νομοθεσία;
    Συγχρόνως αναρωτιέμαι πως επαγγελματίες του χώρου υποστηρίζουν τέτοιες ενέργειες.
    Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι οι επαγγελματίες του νέου Δήμου ότι πρέπει να συνενωθούμε με το Σωματείο καταθέτοντας τους προβληματισμούς μας, διεκδικώντας λύσεις, έχοντας έναν υγιή κλάδο και όχι κατακριτέο από πολλούς

    ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ω ναι...κρινεται η προοδος του τοπου και απο αυτα!!!απο τα μπαρακια...τις ταβερνες...και απο τα μαγαζια....εσεισ αν θελετε τον τοπο σασ να τον προοθησετε με την ψευτοκουλτουρα σας....προβλημα σας... φιλακιαααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φίλε Ivan αν ήσουν απο άλλον πλανήτη μπορεί να είχες καλύτερη πληροφόρηση για το γεγονός... Εκτός και αν το κείμενο έπρεπε να το δημοσιεύσεις έτσι για να εξυπηρετήσεις συμφέροντα.. Όσο για τους ανώνυμους της παρέας, δεν αξίζει να μπούμε καν στην διαδικασία να απαντήσουμε στα ερωτήματα τους... εκτός και αν κάποιος τα θέσει επώνυμα! Και να ξέρετε κάτι, το ζήτημα για όλους εμάς τους νέους της Μηχανιώνας δεν έχει να κάνει με μικροπολιτικά συμφέροντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΟΚΚΟΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ18 Ιουλίου 2011 στις 8:35 μ.μ.

    Ανάπτυξη σε μια περιοχή δεν είναι τα παράνομα καταστήματα.
    Μια περιοχή αναπτύσσετε με γνώμονα την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει .
    φέτος είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία που μας δίνετε για να κρατήσουμε όλους αυτούς που επισκέπτονται την περιοχή μας .
    Μια περιοχή που πολλοί από τους επισκέπτες την ανακύπτουν πρώτη φόρα.
    Είναι στο χέρι και στην διάθεση των επιχειρηματιών να βελτιώσουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους επισκέπτες της περιοχής μας.
    Βελτίωση των υπηρεσιών ισοδυναμεί με βελτίωση των όρων επιχειρηματικότητας στον νέο δήμο.
    Τους όρους του επιχειρείν τους καθορίζει ο νέος δήμος με τις υπηρεσίες του .
    ΙΣΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ.
    ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ.
    Πρέπει επιτέλους να στηριχτεί η πλειοψηφία των επιχειρηματιών και η μειοψηφία, που αποτελεί το 10% του συνόλου των επιχειρήσεων του δήμου ,να αντιμετώπιση την τσιμπίδα του νόμου.
    Όσοι επιχειρηματίες μετά από πράξεις η παραλήψεις των δημοτικών υπηρεσιών έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδη κατάσταση χωρίς δική τους ευθύνη θα πρέπει να προσφύγουν στην δικαιοσύνη για να απαιτήσουν το δίκιο τους .(υπόθεση Riviera)

    ΚΟΚΚΟΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
    ΜΕΛΟΣ ΣΠΙΘΑΣ ΠΕΡΑΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όσο υπήρχαν τα παράνομα και κακόγουστα κιόσκια στα καταστήματα της οδού Πολυτεχνείου, αυτά τα μαγαζιά πήγαν κατά διαόλου το καλοκαίρι.
    Τώρα που αφαιρέθηκαν αναρωτήθηκε κανείς γιατί πηγαίνουν καλύτερα αυτά τα μαγαζιά και προσλελκύουν και πολύ κόσμο απο Θεσσαλονίκη;
    Ωστόσο, υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις ιδιοκτητών της Πολυτεχνείου που συνεχίζουν το βιολάκι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.