Πρέσβειρα της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) προορίζεται να αναλάβει η πρώην υπουργός Περιβάλλοντος κυρία Τίνα Μπιρμπίλη. Η πρόταση τής έγινε από τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, το θέμα ωστόσο δεν έχει ακόμη τακτοποιηθεί.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα αργήσει να ανακοινωθεί η τοποθέτησή της στην έδρα του οργανισμού στο Παρίσι. Η διάρκεια της θητείας είναι πέντε χρόνια.

Η κυρία Μπιρμπίλη, με μεταπτυχιακό και διδακτορικό στο Imperial College of Science του Λονδίνου, έχει εργαστεί σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα για το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη ενώ υπήρξε αξιολογητής προγραμμάτων για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ως σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, όταν εκείνος ήταν υπουργός Εξωτερικών, συμμετείχε στη δημιουργία ευρωπαϊκού δικτύου για τη διπλωματία σε θέματα περιβαλλοντικά και βιώσιμης ανάπτυξης.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.