Απόφαση του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με ημερομηνία 1/7 ακυρώνει την απόφαση 189/2011 του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά το τμήμα που αφορά την παραχώρηση μετοχών της ΔΑΝΕΘ από τον Δήμο προς την Περιφέρεια, με τίμημα ενός ευρώ ανά μετοχή (ο Δήμος από τις 400 μετοχές των 100 ευρώ που κατείχε "δώρησε" 106 μετοχές αξίας 10.600 ευρώ στην τιμή των 106 ευρώ).(4ΑΣΡΟΡ1Υ-Π5Ο-signed-1)
Με μεταγενέστερη απόφαση του ιδίου οργάνου (15/7) απορρίπτεται η προσφυγή της παράταξης Θερμαϊκός - Νέα Πορεία για την ίδια απόφαση ΔΣ 189/2011, σχετικά με την τροποποίηση της μετοχικής σύνθεσης της εταιρείας, με την αιτιολογία ότι στερείται έννομου συμφέροντος. (4ΑΣΔΟΡ1Υ-3Μ6)


Βλέπουμε λοιπόν ότι ο ελεγκτής νομιμότητας για το ίδιο ακριβώς ζήτημα να παίρνει δύο διαφορετικές αποφάσεις, βασιζόμενος σε ερμηνείες και υποδείξεις της νομοθεσίας.


Λαμβάνουμε αφορμή από το γεγονός αυτό για να αναφερθούμε στο γαϊτανάκι των μηνύσεων και αγωγών που εκδικάστηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ αντίπαλων παρατάξεων και προσώπων.


Έχουμε αλλεπάλληλες εκδικάσεις με ποινές τόσο ενάντια σε πρόσωπα της μιας παράταξης όσο και της άλλης. Την μια μέρα πανηγυρίζουν οι μεν και την επομένη οι δε.


Απειλές εκτοξεύονται για πράξεις και παραλείψεις από τους μεν προς τους δε και αντίστροφα ακόμη και στις συνεδριάσεις του ΔΣ (πόσο μάλλον σε κατ'ιδίαν συζητήσεις). Τελευταίο παράδειγμα η νύξη του κ. Αλεξανδρή για αλλαγές κωδικών που μεταχειρίστηκε  για να μεταφέρει ποσά και να εξαλείψει οφειλές η διοίκηση Μαυρομάτη λίγο πριν την παράδοση στη νυν Διοίκηση του Δήμου. "Τι θα έκανε ο Μαυρομάτης αν δεν αναγνωρίζαμε τις αλλαγές αυτές", ρώτησε, υπονοώντας φυσικά το ενδεχόμενο να τον εγκαλέσει διοικητικά ή και νομικά (;)


Είχαμε προβλέψει, πολύ πριν, ότι ελλείψει έργων, ικανότητας και χρημάτων το κύριο έργο που θα παρακολουθούσαμε θα ήταν μια συνεχής πολεμική που θα αφορούσε το παρελθόν και κυρίως στόχο θα είχε τον κ. Μαυρομάτη. Δεν πέσαμε έξω.  


Και φυσικά πιστεύουμε πως οποιαδήποτε ευθύνη θα πρέπει να αποκαλύπτεται, να χρεώνεται και να εξοφλείται. Ένθεν κα κείθεν.


Επειδή όμως βλέπουμε ότι οι απειλές εκτοξεύονται σε αντιπερισπασμό της "βιομηχανίας προσφυγών" (όπως κατήγγειλε ο Δήμαρχος) της μείζονος αντιπολίτευσης και στο "παιχνίδι" αυτό εντάσσουμε και την "βιομηχανία μηνύσεων" που βλέπουμε ότι επιδεινώνεται ....


αναρωτιόμαστε....


μήπως όλα αυτά εντάσσονται σε ένα πλάνο μελλοντικών συμβιβασμών και συμψηφισμών που θα αποδώσει τους πάντες πάλλευκους και μοναδικούς χαμένους τους δημότες που παρακολουθούν τους εκλεγμένους να ασχολούνται με οτιδήποτε άλλο εκτός από την επίλυση των οξυμένων τοπικών προβλημάτων και τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους; 


Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.