Διαφωνούμε  με την εφημερίδα ΠΕΡΑΙΑ σε ένα ήσσονος σημασίας ρεπορτάζ της αλλά και σε μια μείζονα αξία που σχετίζεται με τον τρόπο που "βλέπει" κανείς την πραγματικότητα και  την σκοπιμότητα που μπορεί να κρύβεται πίσω από τον τρόπο δημοσίευσής  της.



Το γεγονός: Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον οικισμό Πεύκα της Αγίας Τριάδας στις 7 Ιουνίου. (Πυρκαγιά απείλησε με ολοκληρωτική καταστροφή το πευκοδάσος της Αγίας Τριάδας


Αντιγράφουμε πως αποδόθηκε από την εφημερίδα ΠΕΡΑΙΑ:
" ....Η πυροσβεστική έφτασε άμεσα με 4 οχήματα όπου έθεσε γρήγορα τη φωτιά υπό έλεγχο και την κατέσβησε. Ταχύτατη ήταν η επέμβαση και από τα μέλη του  Ο.Φ.Κ.Α.Θ.  (Όμιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού) τα οποία απέκλεισαν την περιοχή και διευκόλυναν την πυροσβεστική στο έργο της. «Ως μέλη της Πολιτικής Προστασίας από το 2008, συμμετέχουμε ενεργά με περιπολίες στο θέμα πυροπροστασίας, καθώς είμαστε και ειδικά εκπαιδευμένοι σε συνεργασία με την πυροσβεστική σε θέματα δασοπυρόσβεσης. Πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, αφού ο δήμος μας είναι γεμάτος  με χωράφια τα οποία δεν έχουν καθαριστεί», δήλωσε ο πρόεδρος του ομίλου Χρήστος Ράμος...."


Η ΑΛΗΘΕΙΑ:


- Οι κάτοικοι - με υπερπροσπάθεια - φρόντισαν να περιοριστεί η κατεύθυνση της φωτιάς
- Η πυροσβεστική δεν έφτασε άμεσα αλλά κατέσβησε τις ελάχιστες εστίες της
- Τα μέλη του ΟΦΚΑΘ έφτασαν αργότερα από την Πυροσβεστική και βοήθησε στην εξάλειψη πιθανών εστιών αναζωπύρωσής της 
- Η πτώση της έντασης του ανέμου κυρίως (και η άμεση επέμβαση των κατοίκων) συνετέλεσε να μην επεκταθεί η πυρκαγιά μέχρι το χωριό.


Κύριοι της ΠΕΡΑΙΑΣ είναι θεμιτό να κάνετε πολιτική μέσα από την εφημερίδα σας αλλά δεν πρέπει να κακοποιείται η αλήθεια  σε τέτοια ζητήματα. Γιατί αν σε ένα μικρής σημασίας ρεπορτάζ δίνουμε διαφορετική από την πραγματικότητα διάσταση τότε και η αξιοπιστία της εφημερίδας υποβαθμίζεται αλλά και ο αναγνώστης υποτιμάται. 


Ακτιβιστής

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

3 comments:

  1. Σωστός ο τίτλος του άρθρου σας και τον προσυπογράφουμε. Γιαυτό άλλωστε, η "Περαία" ήταν το μοναδικό ενημερωτικό μέσο που έστειλε επιτόπου ρεπορτερ και φωτογράφο, τη στιγμή του συμβάντος. Αυτά τα οποία αμφισβητείτε είναι μέρος δηλώσεων τρίτων και πραγματικά αναρωτιόμαστε γιατί δεν θα έπρεπε να τις μεταφέρουμε καθόσον μάλιστα είναι επώνυμες.
    Όοσν αφορά στην αξιπιστία της "Περαίας", αφενός μεν κρίνεται συνεχώς, αφετέρου δε, όποτε κρίθηκε επιβεβαιώθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή δείχνετε πως δεν αντιλαμβάνεστε.... η κύρια πληροφορία του ρεπορτάζ είναι αυτή:
    " ....Η πυροσβεστική έφτασε άμεσα με 4 οχήματα όπου έθεσε γρήγορα τη φωτιά υπό έλεγχο και την κατέσβησε. Ταχύτατη ήταν η επέμβαση και από τα μέλη του Ο.Φ.Κ.Α.Θ. (Όμιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού) τα οποία απέκλεισαν την περιοχή και διευκόλυναν την πυροσβεστική στο έργο της."

    Καθώς και ότι δεν αναφέρθηκε καθόλου η σημαντική συμμετοχή των κατοίκων που περιόρισαν την έκταση της φωτιάς καθώς και ....http://activistika.blogspot.com/2011/06/blog-post_35.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΑΛΛΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΦΘΑΣΕ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ . ΔΕΝ ΠΑΡΕΙΧΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΕΛΑΒΕ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΤΗΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.