...τα έσοδα ανέρχονται στο ύψος των 10.905.060 ευρώ . Έχει εισπραχθεί δηλαδή μόλις το 28% περίπου των προβλεπόμενων εσόδων , λίγο παραπάνω από το ¼ του προϋπολογισμού , ενώ για να υπήρχαν ελπίδες υλοποίησης θα έπρεπε να είχαν εισπραχθεί περίπου τα μισά δηλαδή το ½ (20.000.000)... 
Γράφει ο Δημήτρης Τεκίδης


Αγαπητέ αναγνώστη ,
Σε άρθρο μου , με τίτλο ΄΄ Οι 4 λόγοι της αποτυχίας ΄΄ , στην εφημερίδα ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ αλλά και σε σχόλιο μου σε άρθρο του Ακτιβιστή με τίτλο ΄΄ Προσβολή 10.000 ευρώ , απλήρωτοι εργαζόμενοι και αντιπαραθέσεις στην 10η Συνεδρίαση ΄΄ , ανέλυα τους 4 λόγους όπου , με μαθηματική ακρίβεια , ο προϋπολογισμός του Δήμου Θερμαϊκού ως αναφορά το στόχο των εσόδων (40.000.000) θα αποτύγχανε .
Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που έχω στα χέρια μου , το πρώτο εξάμηνο , τα έσοδα ανέρχονται στο ύψος των 10.905.060 ευρώ . Έχει εισπραχθεί δηλαδή μόλις το 28% περίπου των προβλεπόμενων εσόδων , λίγο παραπάνω από το ¼ του προϋπολογισμού , ενώ για να υπήρχαν ελπίδες υλοποίησης θα έπρεπε να είχαν εισπραχθεί περίπου τα μισά δηλαδή το ½ (20.000.000) . Έχουμε δηλαδή σήμερα απόκλιση του στόχου κατά 45% .
Σύμφωνα λοιπόν με την τότε ανάλυση μου αλλά και με νεότερες εκτιμήσεις μου , από τώρα σας διαβεβαιώνω πως στο τέλος του χρόνου η τελική απόκλιση του στόχου των εσόδων θα κυμαίνεται από 30% έως 40% παρά το γεγονός ότι ο αντιδήμαρχος οικονομικών , μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο , κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού μας διαβεβαίωνε πως ο στόχος ήταν ρεαλιστικός και ο ίδιος πίστευε πως θα το πετύχει .
Και όλα τα παραπάνω με τις καλύτερες των προϋποθέσεων . Ότι δηλαδή θα συνεχιστούν στον ίδιο ρυθμό ή και εντατικότερα οι εισπράξεις . Διαφορετικά , κλάψτα Χαράλαμπε . Αυτό όμως θα το δούμε στο επόμενο τρίμηνο .
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.