"...για ακίνητα στην οδό Ρωμανού ιδιοκτησίας της οικογένειας Τροκάνα που  μισθώνει από χρόνια η ΔΕΥΑΘ".
"Ο κ. Τροκάνας απαντώντας ισχυρίστηκε πως η αποθήκη της Ρωμανού που νοικιάζεται στην ΔΕΥΑΘ δεν βρίσκεται στο όνομά του (προφανώς σε άλλο οικογενειακό όνομα, που δεν κατονόμασε) και ότι η μίσθωση ξεκίνησε  το '95".
 


Άρα επιβεβαίωσε το δημοσίευμά μας.


ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΣΤΕ:
Μήπως δεν είναι ένα το ακίνητο της οικογενείας που εκμισθώνετε στην ΔΕΥΑΘ κ. Τροκάνα; Είναι δύο σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε. Το ένα ανήκει στην κόρη σας και το άλλο στον αδελφό σας.


Συμφωνούμε ότι δεν είναι μεμπτό να νοικιάζει ακίνητα στην δημοτική επιχείρηση ο αδελφός σας και η κόρη σας.


Υπάρχει όμως ηθικό ζήτημα;
Θέμα ηθικής, κατά τη γνώμη μας,  εγείρεται όταν ο αδελφός και ο πατέρας των εκμισθωτών είναι Πρόεδρος της Δημοτικής επιχείρησης που μισθώνει τα ακίνητα.


Ως προς δε το νόμιμο ή μη της περίπτωσης θα θέλαμε να σημειώσουμε τα παρακάτω που ενέχουν θέση υπόμνησης προς τους δημοτικούς συμβούλους και αποτελούν απόσπασμα δικαστικής απόφασης σύμφωνα με την οποία  "αυτοί έχουν δικαιωματικά πρόσθετα δικαιώματα και υποχρεώσεις σε σχέση με τον απλό πολίτη ή δημότη. 
Μεταξύ των πρόσθετων υποχρεώσεων των δημοτικών συμβούλων είναι να μεριμνούν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους για την τήρηση των αρχών της νομιμότητας, της διαφάνειας, της αποδοτικότητας και της χρηστής διοίκησης στον ΟΤΑ που υπηρετούν. 
Αν μάλιστα δεν το πράττουν οφείλουν αποζημίωση για κάθε θετική ζημία που θα προξενήσουν σε βάρος της περιουσίας των ΟΤΑ από δόλο ή βαριά αμέλεια". 


Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.