της Ελένης Ματθαίου

Από την συνένωση των δήμων Επανομής, Μηχανιώνας και Θερμαϊκού προκύπτει μια νέα ενότητα που πιστεύω πως είναι προνομιούχα. Είναι πολύ σημαντικό μέσα στα διοικητικά σου όρια να έχεις τόσο αγροτικές εκτάσεις όσο και  αστικές. Να διακινούνται τα....
εμπορεύματα της μεγαλύτερης ιχθυόσκαλας της περιοχής και να υπάρχουν άφθονες εκτάσεις για ψυχαγωγία και αθλητισμό. Να μπορείς να καλύψεις τους δημότες σου με τα είδη πρώτης ανάγκης χωρίς να εξαρτάσαι από μακρινές μεταφορές για νερό και τροφή.
Στο χέρι μας είναι να εκμεταλλευτούμε το προνόμιό μας. Να αναπτύξουμε σωστά την αγροτική περιοχή για να μας παρέχει τρόφιμα αρίστης ποιότητας και θέσεις εργασίας τόσο στον πρωτογενή όσο και στον μεταποιητικό τομέα. Να εκμεταλλευτούμε την παραγωγή της ιχθυόσκαλας και να την εντάξουμε στον μεταποιητικό τομέα αντί να αφήνουμε αυτό το κερδοφόρο τμήμα εξ' ολοκλήρου σε άλλους. Να εκμεταλλευτούμε τις εκτάσεις μας αναπτύσσοντας στο έπακρο τις αθλητικές εγκαταστάσεις και δραστηριότητες δημιουργώντας έτσι όχι μόνο το υπόβαθρο για τον αθλητικό τουρισμό με όλα τα οικονομικά του οφέλη αλλά στηρίζοντας παράλληλα και  την νεολαία της ευρύτερης περιοχής.
Μπορούμε να μετατρέψουμε την περιοχή μας σε παράδεισο -διαθέτει τα προαπαιτούμενα. Θέλει όμως πολλή δουλειά χωρίς λεπτό καθυστέρησης.Όσοι είναι πρόθυμοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

3 comments:

  1. Aytos o dhmos gia na mporesh na proxorish kai na einai sinephs sths oikonomikes toy ypoxreoshs preph na ekpiisi peroysiaka stixha ths EPANOMHS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γρηγόρη θα σε παρακαλέσω να μην χρησιμοποιείς greeklish σ' αυτό το ιστολόγιο.

    Έχουμε μια πλουσιότατη γλώσσα. Δεν της αξίζει, ούτε σ' εμάς, να την μεταχειριζόμαστε έτσι.

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και φυσικά και δεν πρέπει να εκποιηθούν δημοτικά περιουσιακά στοιχεία.
    Θα πρέπει να βρεθούν λύσεις ανάπτυξης που δεν θα περνάνε από το ξεπούλημα δημόσιας γης.
    Αλλά είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα που θα προσπαθήσουμε να το προσεγγίσουμε σε επόμενη ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.