Ακόμη και σε καταδρομική επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων της Ακτοφυλακής  και του Λιμενικού έφτασε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για να σταματήσει τον Στόλο της Ελευθερίας στρέφοντας τα όπλα εναντίον των συναγωνιστών. Έξι ένοπλοι μασκοφόροι απείλησαν τους επιβάτες του Αμερικανικού πλοίου «The Audacity of Hope», το οποίο παρά την απαγόρευση του Λιμενικού απέπλευσε από το Πέραμα, προκειμένου να μεταφέρει τους Αμερικανούς ακτιβιστές, σύμφωνα με πληροφορίες των διοργανωτών. Τις τελευταίες ώρες, το πλοίο βρισκόταν ακινητοποιημένο δυο μίλια έξω από το λιμάνι του Πειραιά. Την πορεία του ανέκοψε, σύμφωνα με πληφορίες ένα zodiac. Αργότερα το καράβι προσέγγισε και δεύτερο Zodiac πάνω στο οποίο βρίσκονταν οι ένοπλοι στραμμένοι προς το «The Audacity of Hope».
Στο σκάφος επιβαίνουν 36 ακτιβιστές και περίπου 10 δημοσιογράφοι, ως επί το πλείστον Αμερικανοί. Ένας από τους δημοσιογράφους που επέβαιναν στο πλοίο, ο Τζόζεφ Ντέινα, ανέφερε στο Al Jazeera πως το πλοίο γύρισε όταν «πλήρως οπλισμένοι κομάντο ενώθηκαν με τις δυνάμεις του Λιμενικού και στόχευαν με τα όπλα τους ακτιβιστές πάνω στο πλοίο».
Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από τους ακτιβιστές, το λιμενικό κατά την προσέγγισή του τόνισε στους ακτιβιστές ότι το πλοίο δεν είναι ασφαλές και γι' αυτό τους ζητούν να γυρίσουν πίσω, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχουν πολιτικοί λόγοι για τους οποίους ζητούν την επιστροφή τους. Οι ακτιβιστές από την πλευρά τους υποστήριξαν ότι νιώθουν πιο ασφαλείς κάποια μίλια μακριά από τα ελληνικά λιμάνια, καθώς το πλοίο τους δεν έχει κάποιο πρόβλημα και δεν κινδυνεύει από δολιοφθορές, όπως αυτές που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Οι ακτιβιστές υποστηρίζουν επιπλέον ότι μίλησαν με Αμερικανό δικηγόρο, ο οποίος τους ενημέρωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει τον απόπλου, καθώς αυτή είναι μια απόφαση που πρέπει να ληφθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Καταδίκασαν δε την κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης.
Επιπλέον, τα υπόλοιπα πλοία του Στόλου, όπως το Ελεύθερη Μεσόγειος που βρίσκεται σε ναυπηγείο του Περάματος, αλλά και το καναδικό πλοίο έχει προσεγγίσει το λιμενικό ζητώντας τα πρωτότυπα χαρτιά των πλοίων, τα οποία οι επικεφαλής των στόλων αρνούνται να παραδώσουν και ζητούν να δώσουν αντίγραφα.
Ο Παπουτσής, αυτός που ως υπουργός Ναυτιλίας πήρε τόσο κόσμο στο λαιμό του με το ναυάγιο του ΣΑΜΙΝΑ, όταν αποδείχτηκε ότι τα 2/3 των επιβατηγών πλοίων που εκτελούσαν δρομολόγια στις ελληνικές θάλασσες ήταν ακατάλληλα,σταμάτησε τον Στόλο της Ελευθερίας με πρόφαση ότι ένα από αυτά δεν είχε air condition! Έτσι λοιπόν, το Λιμενικό έστησε μπλόκο ανοιχτά του Πειραιά στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Σαλαμίνα και την Αίγινα και δεν επιτρέπει στο πλοίο Free Gaza να ξεκινήσει για την Γάζα.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το πλοίο αναχώρησε νωρίς το απόγευμα από το Πέραμα αλλά ακινητοποιήθηκε από πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού, καθώς, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής είχε αποφασίσει την απαγόρευση του απόπλου των πλοίων με ελληνική και ξένη σημαία από τα ελληνικά λιμάνια με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή της Γάζας.
Οι Λιμενικοί απαιτούν από τον πλοίαρχο να επιστρέψει το πλοίο στο λιμάνι έχοντας ως πρόφαση ότι το πλοίο δεν είναι αξιόπλοο γιατί δεν έχει air condition. Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, με διαταγή του στις Λιμενικές Αρχές, λαμβάνει όλα τα κατάλληλα μέτρα για την εφαρμογή της απόφασης. το πλαίσιο αυτό, έχουν ήδη δοθεί εντολές στις Λιμενικές Αρχές της χώρας για την επίδοση στους πλοιάρχους των πλοίων ανεξαρτήτως σημαίας της σχετικής αγγελίας προς ναυτιλομένους, στην οποία προσδιορίζεται ο θαλάσσιος χώρος ναυτικού αποκλεισμού από το Ισραήλ. Ειδικότερα για τα πλοία υπό ελληνική σημαία θα πραγματοποιούνται σχετικές εγγραφές στα ημερολόγια γέφυρας μαζί με επίδοση τόσο της παραπάνω Αγγελίας όσο και της ανακοίνωσης του Υπουργείου Εξωτερικών, ημερομηνίας 22 Ιουνίου 2011.
Επίσης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα υπάρχει συνεχής ηλεκτρονική επιτήρηση του ευρύτερου χώρου της Ανατολικής Μεσογείου για την καταγραφή, όπου τούτο είναι δυνατό, των κινήσεων πλοίων που τυχόν θα συμμετάσχουν σε ανάλογη κίνηση. Επιπλέον, θα πραγματοποιούνται αστυνομικής φύσεως έλεγχοι σε επιβάτες και πληρώματα, ενώ υπάρχει συνεργασία με τοπικές αστυνομικές και τελωνειακές αρχές για εντατικούς ελέγχους επί θεμάτων αρμοδιότητάς τους.
Οι συναγωνιστές που επιβαίνουν σε αυτό απαντούν με συνθήματα  "Αφήστε μας να αποπλεύσουμε για τη Γάζα", δηλώνουν ότι είναι αποφασισμένοι να ταξιδέψουν στη Γάζα για να παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια, ενώ ο πλοίαρχος υποστηρίζει πως έχει όλα τα απαραίτητα έγγραφα.
Είναι σαφές ότι μετά τις τρομοκρατικές δηλώσεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, των ΗΠΑ και του κράτους τρομοκράτη-Ισραήλ,  τις στυγνές επιχειρήσεις σαμποτάζ από Ισραηλινούς πράκτορες κατά πλοίων του Στόλου της Ελευθερίας, ήρθε η ώρα της ωμής καταστολής από την κοινοβουλευτική δικτατορία του ΠΑΣΟΚ. Ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός  Ολοκληρωτισμός δεν ανέχεται τις πρωτοβουλίες διεθνιστικής αλληλεγγύης και με συνδυασμένα μέτρα των στρατιωτικών και αστυνομικών του δυνάμεων επιχειρεί τη βίαιη καταστολή τους.
Οι ίδιοι άνθρωποι που με την ωμή βία επιχειρούν να επιβάλλουν τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα ξεπουλώντας συνάμα τα πάντα σε ελληνικό και ξένο κεφάλαιο, επιχειρούν με την κρατική τρομοκρατία να διαφυλάξουν την στρατηγική τους σχέση με το κράτος δυνάστη της Μέσης Ανατολής, βάζοντας πλάτη στη διαιώνιση της κατοχής της Παλαιστίνης και της διατήρησης του  απάνθρωπου αποκλεισμού του λαού στη Λωρίδα της Γάζας.
Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να επιτρέψει την ανεμπόδιστη συνέχιση του ταξιδιού του Στάλου της Ελευθερίας και να πράξει ότι απαιτείται για να διαφυλάξει την αξιοπρέπεια, την σωματική ακεραιότητα και την ζωή όσων επιβαίνουν σε αυτό.
Ξέρουμε όμως ότι δεν θα το πράξει. Τα ταξικά συμφέροντα που εκπροσωπεί υποδεικνύουν ότι πρέπει να σταθεί με κάθε μέσο απέναντι στον Στόλο της Ελευθερίας. Ο λόγος πια είναι στις πλατείες, στα κινήματα των Αγανακτισμένων, σε όλες τις συλλογικότητες του εργατικού και αντιπολεμικού κινήματος. Με αγωνιστικές πρωτοβουλίες πρέπει να σταθούμε στο πλευρό των συναγωνιστών. Η Ανατροπή της κυβέρνησης της αντεργατικής λαίλαπας, του οργίου κρατικής καταστολής και της πολεμικής εμπλοκής σε κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση είναι μονόδρομος.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.