ΚΑΤΑΝΤΙΑ είναι να συνεχίσεις να ανέχεσαι την παρανομία και να κάνεις πλάτες σε επιχειρήσεις παράνομες εις βάρος αυτών που είναι νόμιμοι.
Η λογική (επιχείρηση στραβά μάτια) είναι αυτή που μας έχει τινάξει στον αέρα σαν χώρα και ειλικρινά βλέπω ότι ακόμη και τώρα πολλοί από εσάς πετάτε αετό και δεν έχετε καταλάβει σε τι κατάσταση βρισκόμαστε.
Πρέπει να μπει ένα τέλος στην παρανομία.


Δυστυχώς ο θεός δεν μπορεί να δώσει δουλειά σε όλους όπως κάποτε, νόμιμοι παράνομοι κάτω από την ίδια στέγη. Αυτή την στιγμή πρέπει να υπερασπιστούμε τον επιχειρηματία που λειτουργεί νόμιμα και είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις του. Πρέπει να τον στηρίξουμε με κάθε τρόπο.
Επειδή ο ΔΗΜΟΣ δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει τις επιχειρήσεις της περιοχής εκείνο που έχει υποχρέωση να κάνει είναι να σταματήσει μια και καλή τους παράνομους και αυτούς οι οποίοι οφείλουν δημοτικά τέλη .
Δεν μπορεί να ανέχεται κανένας πλέον σε ένα σύνολο πάνω από 300 επιχειρηματίες (γενικά εστίασης) που δραστηριοποιούνται στον νέο δήμο, τους 30 -50 που έχουν μεγάλες οφειλές στον δήμο ή παρανομούν με πολλούς και διαφόρους τρόπους .
Τι να πει στους υπόλοιπους που μέσα σε αυτή την δύσκολη συγκυρία προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους ;
Είναι δυνατόν να βάζουμε στο ίδιο καζάνι όλους τους επιχειρηματίες της περιοχής και να θεωρούμε ότι όλοι χρωστάνε ;
Οι δήμοι έχουν μεγάλο μέρος ευθύνης για την κατάσταση που επικρατεί ιδίως στα δημοτικά ακίνητα.
Το θόλο τοπίο που επικρατεί, όσον αφορά την νομιμότητα των δημοτικών ακίνητων έχει γίνει νόμος και το ξεκάθαρο νομικό καθεστώς αυτών των ακίνητων φαντάζει μακρινό όνειρο.
Πάντα αναρωτιόμουν πως ένας επιχειρηματίας επενδύει σε μια επιχείρηση με άγνωστο νομικό καθεστώς.
Ίσως τα οικονομικά  οφέλη που αποκομίζει από αυτήν την εκτός νομού δραστηριότητα να αντισταθμίζει τις εκατοντάδες μηνύσεις τα αυτόφωρα και τα δικαστήρια.
Εδώ αναρωτιόμαστε πως το ίδιο το κράτος ανέχεται αυτό το καθεστώς και ουσιαστικά καταστρέφει τον ανταγωνισμό.
Ανταγωνισμός υπάρχει μόνο μεταξύ επιχειρήσεων που λειτουργούν κάτω από το ίδιο νομικό καθεστώς.
Πρέπει να μπει ένα τέλος στην παράνοια αυτή.
Όλοι οι επιχειρηματίες της περιοχής μας πρέπει να λειτουργούν κάτω από το ίδιο καθεστώς.
ΙΣΑ μέτρα και σταθμά σε όλους .
Πρέπει να μπει ένα τέλος στα καταστήματα των 10 τετραγωνικών που με παράνομες επεκτάσεις γίνονται 200 τετραγωνικά.
Πρέπει να μπει ένα τέλος στην κατάχρηση του αιγιαλού .Δεν γίνεται ένα κατάστημα να υπερβαίνει τα όρια του αιγιαλού που του αντιστοιχούν .Δεν γίνεται κατάστημα με άδεια για 40 τραπεζοκαθίσματα να εμφανίζεται το καλοκαίρι με 200.
Δεν γίνεται τα ΚΑΠΗ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΑΒΕΡΝΕΣ και να λειτουργούν εις βάρος άλλων καταστημάτων.
Δεν γίνεται να νοικιάζονται δημοτικά καταστήματα με εξευτελιστικά ενοίκια όπως δεν γίνεται να νοικιάζονται δημοτικά καταστήματα με εξωπραγματικά ενοίκια. Πρέπει επειγόντως να διορθωθεί το καθεστώς των δημοπρασιών των δημοτικών ακίνητων και να σταματήσει να είναι πλειοδοτικό, καθεστώς που οδηγεί σε στρέβλωση των μισθώσεων.
Η προσπάθεια ξεκαθαρίσματος του καθεστώτος που επικρατεί στα δημοτικά ακίνητα δεν είναι εύκολη διαδικασία, η όποια σίγουρα δεν μπορεί να ολοκληρωθεί στους 7 μήνες αυτής της διοίκησης .
Εάν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου και οι επιχειρηματίες οι οποίοι θα αναλάβουν να μισθώσουν τα δημοτικά καταστήματα λειτουργήσουν κάτω από ένα νέο και ξεκάθαρο καθεστώς την επόμενη χρονιά θα είναι πολύ μεγάλη επιτυχία για την διοίκηση.
Ξεκάθαρο καθεστώς δικαιωμάτων και υποχρεώσεων για τους επιχειρηματίες ξεκάθαρη εισροή χρημάτων από την εκμετάλλευση δημοτικών ακίνητων για τον δήμο.
Από ότι γνωρίζω γίνεται μεγάλη προσπάθεια ξεκαθαρίσματος των ακίνητων.
Τι γίνεται τώρα με τους επιχειρηματίες που έχουν μπλέξει στο προηγούμενο περίεργο καθεστώς μισθώσεων;
Η απάντηση είναι απλή .
Εφ όσον πιστεύουν ότι έχουν ζημιωθεί από αυτό καθεστώς που επικρατούσε πρέπει να προσφύγουν στην δικαιοσύνη και να απαιτήσουν αποζημιώσεις.
Είναι θεμιτό να υποστηριχτεί ο κ.Χατζηχριστοφής από τους επιχειρηματίες της Μηχανιώνας. Είναι αθέμιτο όμως να προσπαθούμε να νομιμοποιήσουμε ένα κτίσμα σε περιοχή ΝΑΤΟΥΡΑ.
Αν θέλετε να συζητήσουμε για το ποιος φταίει γι'αυτή την κατάσταση θα πάμε τόσο βαθιά που ίσως φτάσουμε να συζητάμε για τις ευθύνες του Βενιζέλου για την μικρασιατική καταστροφή.
Σκοπός δεν είναι να επιρρίψουμε ευθύνες για το τι έγινε μέχρι τώρα και γιατί υπήρχε αυτό το καθεστώς της παρανομίας(Η ΩΡΑ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΕΥΘΥΝΩΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ), το θέμα είναι αν έχουμε την θέληση και την ικανότητα να βάλουμε ένα τέλος στην παρανομία.
Η ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ.
Είναι ανεπίτρεπτο μισθωτές δημοτικών καταστημάτων να έχουν πολεοδομικές παραβάσεις να οφείλουν δημοτικά τέλη και ενοίκια .
Είναι ανεπίτρεπτο μισθωτές ή ιδιοκτήτες ιδιωτικών καταστημάτων να οφείλουν δημοτικά τέλη.
Η πλειονότητα των επιχειρηματιών φροντίζουν να είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις τους απέναντι στον δήμο .
ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΟΥΝ .
ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΝΟΜΙΜΕΣ ΑΔΕΙΕΣ.
ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ.
ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΥΠΕΡΑΡΥΘΜΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΔΟΘΕΙ.
ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΑΥΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.
Ο πληγές που πρέπει να διορθωθούν είναι πολλές οι τέσσερις παραπάνω είναι πολύ σημαντικές .
Κλείνοντας τις παραπάνω μπορούμε να πάμε στις επόμενες.

ΚΟΚΚΟΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΣΠΙΘΑΣ ΠΕΡΑΙΑΣ.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

10 comments:

  1. Πολύ σωστά τα λέτε κ. Κοκοκύρη και σίγουρα κάποιος πρέπει να καθαρίσει τον "κόπρο του Αυγείου" με μεγάλη προσοχή όμως γιατί κόντα στα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Επίσης πιστεύω πως θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι πάνω από το 80% του ελλαδικού αιγιαλού έχει χαρακτηριστεί Natura η οπία όμως επιτρέπει τισ ήπιες παρεμβάσεις (ξύλινες κατασκευές) που δεν αλλοιώνουν το φυσικό τοπίο. Το Riviera λοιπόν είναι εξολοκλήρου από ξύλο και βάση αυτού (μεταξύ άλλων) βγήκε και η νομιμη άδεια λειτουργίας του. Σας παραπέμπω επίσης σε αεροφωτογραφίες του καταστήματος που απεικονίζουν την ακριβή θέση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα σας δούμε ως επικεφαλής σε κάποιον συνδυασμό; Εξ' ου και η φωτογραφία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΟΚΚΟΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ19 Ιουλίου 2011 στις 8:12 μ.μ.

    Δεν είναι τόσο άπλα τα πράγματα όσον αφορά τις κατασκευές στον αιγιαλό η σε περιοχές ΝΑΤΟΥΡΑ. Είναι τόσο πολύπλοκο το σύστημα που πολύ δύσκολα μπορείς να βγάλεις άκρη.
    Εγώ προσωπικά είμαι υπέρ της ήπιας ανάπτυξης σε όλες τις περιοχές. θα μπορούσε το υπουργείο να καθορίσει εκ των πρότερων τι είδους παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν ποια θα είναι η μορφή των κατασκευών από ποιο υλικό θα είναι φτιαγμένες οι κατασκευές ,ούτως ώστε να είναι ξεκάθαρο το πλαίσιο στο όποιο μπορεί ένας επιχειρηματίας να κινηθεί.
    Αν γινόταν τα παραπάνω δεν θα βλέπαμε επιχειρηματιες (όπως η Ριβιέρα )να χάνουν χρήματα εξ αιτίας ενός νομού ο οποίος δεν είναι ξεκάθαρος.
    Είναι κρίμα και για τον επιχειρηματία να βρίσκετε σε αύτη την δύσκολη θέση και για την μηχανιωνα να χάνει ένα κατάστημα που στηρίζει και την τοπική οικονομία με την απασχόληση προσωπικού (νέους κυρίως )αλλά και εξυπηρετεί τους λουόμενους.
    Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ο επιχειρηματίας δεν φέρει καμιά ευθύνη .Ευθύνη φέρουν οι υπηρεσίες του δήμου Μηχανιώνας που νοίκιαζαν χώρο σε περιοχή ΝΑΤΟΥΡΑ χωρίς να έχουν εξασφαλίσει προς όφελος και του δήμου αλλά και του επιχειρηματία την απαραίτητη νομιμοποίηση της πράξης ενοικίασης του χώρου..
    Δεν είναι δουλειά του επιχειρηματία να εξετάζει αν η περιοχή που του νοικιάζει ένας δήμος και του χορηγεί όλες τις απαραίτητες άδειες αν είναι νόμιμη η όχι.
    Είναι δουλεία όμως της νέας δημοτικής αρχής να τηρήσει την νομιμότητα.
    Άγνωστε φίλε δεν έχω κανένα σκοπό να συμμετάσχω από δω και πέρα σε κανένα συνδυασμό.
    Τις υποψηφιότητες τις εξάντλησα τις δυο προηγούμενες τετραετίες .
    Το να θες να βοηθήσεις τον τόπο που κατοικείς μπορείς να το κανείς και με άλλους τρόπους .
    Δεν είναι ανάγκη να εκλεγείς δημοτικός σύμβουλος.

    Κόκκορης Δημήτρης
    ΜΕΛΟΣ ΣΠΙΘΑΣ ΠΕΡΑΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΡΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ19 Ιουλίου 2011 στις 8:59 μ.μ.

    ΕΠΩΝΥΜΑ ΠΙΑ,,ΚΑΙ ΒΛΕΠΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΦΩΤΟ ΣΟΥ,ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΙΣ ΕΠΙΣΥΝΑΝΣΕΙΣ ΣΟΥ ΤΙΣ ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ(με τους οποιους την τελευταια ωρα,,,ΚΑΤΕΒΗΚΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ,,ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ ΝΟΜΙΖΩ ΕΒΛΕΠΕΣ ΤΑ ΨΑΡΟΚΑΙΚΑ ,,,)ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΠΑΛΙ Η ΔΟΙΗΚΗΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ,,,ΑΡΑ ΚΑΙ ΣΥ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΙΣΑΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΟΙΗΚΗΣΗΣ...ΑΡΑ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ . ΘΕΜΙΤΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ,,,Η ΠΡΑΞΗ ΟΜΩΣ??ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΗΝΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥΣ?....
    ΛΕΣ ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ.....ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΣΕ 7 ΜΗΝΕΣ,,,ΚΑΙ ΑΝ ΟΛΟΚΡΗΡΩΘΕΙ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ,,,,,ΔΗΛΑΔΗ ΔΗΜΗΤΡΗ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΓΙΑ ΣΑΣ? ΕΣΕΝΑ ΔΕΝ ΣΕ ΒΑΛΑΝΕ ΣΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ? ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΛΟΙ,,ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΤΖΑΡΗ,,ΓΝΩΣΤΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ,,,ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ.ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝ ΠΑΣ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΩΜΑΤΟΔΡΟΜΟΥΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΡΑΝΤΑΡ,,ΘΑ ΔΕΙΣ ΕΝΑΝ ΑΣΦΑΛΤΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ 3 ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΣΠΙΤΙΑ,,,ΡΩΤΗΣΕ ΠΟΙΟΣ ΜΕΝΕΙ ΕΚΕΙ? ΡΩΤΗΣΕ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ Η ΑΣΦΑΛΤΟΣ?ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΜΟΝΟ ΧΩΜΑ?,,,ΡΩΤΗΣΕ ΑΝ ΤΟΝ ΚΥΡΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ,,ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΑΙΟΣ,,ΑΓΑΠΗΤΕ ΔΗΜΗΤΡΗ,,,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΡΤΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ? ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ?...ΔΗΜΗΤΡΗ 3 ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΥΠΟΓΕΙΑ...ΧΩΡΙΣ ΕΞΟΔΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ,,,ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ..ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΗΝΟΣ?
    ΔΗΜΗΤΡΗ..ΔΟΘΗΚΑΝΕ ΑΔΕΙΕΣ ΣΕ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΟΥ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΑΛΚΟΟΛ,,ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ?...ΔΟΘΗΚΕ ΑΔΕΙΑ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΜΠΑΞΕ ΜΕ ΜΑΙΜΟΥΝΙΑ(ΑΝΘΕΩΝ)ΡΩΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΡΟΤΗΡΙ...ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΜΑΓΑΖΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ...ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΚΤΙΟ,,,ΛΟΙΠΟΝ ΑΙΣΘΑΝΩΜΑΙ ΝΑ ΡΟΥΦΙΑΝΕΥΩ,,,ΚΑΙ ΔΕΝ Μ ΑΡΕΣΕΙ...ΤΑ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΓΩ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ,,,,ΤΙΠΟΤΑ.ΑΡΑ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ,,,ΚΑΙ ΣΥ ΤΩΡΑ ΕΙΣΑΙ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ,,,ΕΚΕΙ ΣΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗ ΔΙΝΕΙΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΧΡΟΝΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΟΚΚΟΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ20 Ιουλίου 2011 στις 1:29 π.μ.

    Φίλε Γιώργο (πρωτη ενοτητα)
    Διαβάζοντας αυτά που γραφώ πιστεύεις ότι είναι μόνο ευχολόγια? Πιστευεις ότι υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από το να διορθωθεί η στρεβλή κατάσταση που επικρατούσε τα τελευταία 30 χρονιά?
    Είναι δυστυχώς -για όσους δεν έχουν καταλάβει σε τι κατάσταση βρισκόμαστε σαν χώρα σαν λαός σαν έθνος -ο μοναδικός δρόμος που μπορούν να επιλέξουν.
    Αυτός που δεν θα στραφεί στην νομιμότητα και δεν θα κάνει σημαία του την δικαιοσύνη για όλους ,θα χαθεί μαζί με εκατοντάδες άλλους δήθεν πολιτικούς .θα τους καταπιεί ο ίδιος ο λαός.
    Υπάρχει άλλος δρόμος από το να στηρίξεις τους νόμιμους και να τιμωρήσεις τους παράνομους?
    Το (ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ )που φωνάζει ο λαός πιστεύεις ότι δεν το έχουν ακούσει?
    Η πρώτη απαίτηση των αγανακτισμένων είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη.
    Ναι ήμουν μέλος του κέντρου αθλητισμού και θα είμαι μέχρι τις επόμενες εκλογές .Η ΤΙΜΗ που μου έκανε ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ να με προτείνει και για το νέο διοικητικό συμβούλιο πιστεύεις ότι ήταν μόνο επειδή ήμουν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του?
    Για τον δρόμο στις κεραίες ,αφού γνωρίζεις πότε από ποιον και γιατί φτιάχτηκε γιατί περιμένεις από μένα να τον κατονομάσω και δεν τον κατονομάζεις εσύ ,μιας και τον αναφέρεις?
    Τα χρονιά που ήσουν δημοτικός σύμβουλος με τον Μαντζαρη ήταν πολύ περισσότερα από την προηγούμενη τετραετία του ΓΙΑΝΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ.
    Για τη δεν ξεκαθαρίσατε τα ακίνητα του δήμου όλα αυτά τα χρονιά που ήσασταν διοίκηση ,αφού στην δική σας θητεία δημιουργήθηκαν?
    Δεν το κάνατε γιατί και εσείς είχατε την λάθος λογική ότι εφ όσον είμαστε κράτος δεν μας ελέγχει κανείς. Η κάνω λάθος .
    Αφού έκανες διοίκηση γνωρίζεις ότι για να ξεκαθαρίσεις ένα δημοτικό ακίνητο παίρνει πολύ χρόνο.
    Πιστεύεις ότι ο ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ που είναι και αντιδήμαρχος ανάπτυξης αυτή την στιγμή δεν προσπαθεί να ξεκαθαρίσει όλα τα ακίνητα του δήμου? Πιστευεις ότι θέλουν να συνεχιστεί η μπερδεμένη κατάσταση που υπήρχε μέχρι τώρα?
    Και βέβαια θα είναι επιτυχία για την διοίκηση η επομένη χρονιά να βρει τον δήμο με ξεκαθαρισμένα ακίνητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΟΚΚΟΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ20 Ιουλίου 2011 στις 1:30 π.μ.

    φιλε γιώργο(δευτερη ενοτητα)
    Η μεγαλύτερη όμως επιτυχία θα είναι για όλους αυτούς τους επιχειρηματίες οι οποίοι θα βρουν ακίνητα ξεκαθαρισμένα χωρίς εμπόδια .Έτσι όσοι θα ενδιαφερθούν να μισθώσουν αυτά τα ακίνητα θα μπορέσουν να σχεδιάσουν τα επόμενα χρονιά την δουλεία τους χωρίς να φοβούνται ότι κάποιος θα τους σταματήσει.
    Αναφέρεις κάποια καταστήματα που πιθανόν να έχουν πρόβλημα με τις άδειες τους .
    Εφ όσον έχεις κάνει διοίκηση θα πρέπει να γνωρίζεις ότι ο δήμος άπλα χορηγεί τις άδειες όταν όλα τα δικαιολογητικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες συνηγορούν να δοθεί η αδεία.
    -Η πολεοδομία κάνει αυτοψία και χορηγεί την έγκριση της.(πολεοδομικά γραφεία τώρα με τον Καλλικράτη θα δημιουργηθούν στους δήμους).
    -Το υγειονομικό κάνει αυτοψία και χορηγεί την έγκριση του για τα καταστήματα.(και το υγειονομικό ελέγχει τα πολεοδομικά σχέδια του καταστήματος.)
    -Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ελέγχει την πυρασφαλεια, αναλογα με το μέγεθος του καταστήματος συμφώνα με τα σχεδία της πολεοδομίας και χορηγεί την έγκριση της.
    Είναι δυνατόν να αρνηθεί την αδειοδότηση ενός καταστήματος όταν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες συνηγορούν για το αντίθετο?
    ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΟΛΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ (ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ).
    ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΛΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ-ΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ –ΚΑΙ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΕΙΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΙΧΕ Ο ΔΗΜΟΣ.
    Για όλα τα υπόλοιπα καταστήματα που αναφέρεις το ξεκαθάρισμα τους είναι μονόδρομος και θέμα χρόνου .Είναι προς το συμφέρον του δήμου των δημοτών αλλά και των επιχειρηματιών που θα μισθώσουν αυτά τα καταστήματα.
    Θα ήταν αλλιώς τα πράγματα ,και το γνωρίζεις πολύ καλά ,αν δεν υπήρχε ο Καλλικράτης και είναι εντελώς διαφορετικά με την συνένωση των τριών δήμων.
    Πιστεύω ότι ο χρόνος χάρητος για την διοίκηση μπορεί να είναι μέχρι τέλους Δεκεμβρίου χωρίς να είμαι υπερβολικός. Από την νέα χρονιά οι εταιρείες και τα νομικά πρόσωπα του δήμου θα βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία. Τότε δεν θα υπάρχει καμιά δικαιολογία.(5 μήνες υπολείπονται μέχρι το τέλος του χρόνου κάνε υπομονή).
    Εκεί γίνετε ο απολογισμός και τότε μπορείς να ζητήσεις ευθύνες για πράξεις και παραλήψεις.
    Κλείνοντας πιστεύω να συμφωνείς ότι η κατάσταση που επικρατούσε δεν μπορεί να συνεχιστεί. έχουμε επιχειρηματιες στον επισιτιστικό κλάδο αλλά και γενικά με υγειονομικού ενδιαφέροντος καταστήματα που προσπαθούν να επιβιώσουν και να κρατήσουν τα καταστήματα τους ,με νύχια και με δόντια.
    Δεν μπορεί ο δήμος να απαιτεί από αυτούς (και καλά κάνει)τα δημοτικά τέλη και από την άλλη να αφήνει την μειοψηφία να χρώστα δημοτικά τέλη και άλλοι να λειτουργούν παράνομα.
    Είναι η ιδία περίπτωση που για 14000 οφειλέτες του δημόσιου που χρωστούν 36δις ευρώ-και δεν μπορεί η δεν θέλει να τα εισπράξει το κράτος- υποφέρει ολόκληρος ο ελληνικός λαός.
    Όλων η απαίτηση είναι να μπει ένα τέλος επιτέλους.
    ΚΟΚΚΟΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
    ΜΕΛΟΣ ΣΠΙΘΑΣ ΠΕΡΑΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΠΙΘΑ ΠΕΡΑΙΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΠΟΙΟΥΣ ΕΝΤΑΣΣΕΙ ΓΙΑ ΜΕΛΗ. ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΟ (ΕΚΛΟΓΙΚΟ) ΠΑΡΕΛΘΟΝ. ΤΟ 2006 ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΨΗΦΟΥΣ Σ' ΟΛΑ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ. Σ' ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ. ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ! ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; ή ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΛΕΩ ΟΝΟΜΑΤΑ; ΑΝΤΕ ΠΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΟΚΚΟΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ22 Ιουλίου 2011 στις 11:08 μ.μ.

    Πέρασαν τα χρόνια μεγλωσες και μυαλό δεν έβαλες.Είσαι απομωνομένος απο την βλακεια του εγκεφάλου σου .Κάποιος σου εχει πει οτι εχεις καμμένο εγκέφαλο .Εδω που τα λέμε δεν έχει άδικο.
    Ελικρινά λυπάμαι τότε που δεν έκανα αυτά που έπρεπε να κάνω.
    Αγαπητέ μου φίλε απο οτι έχω μάθει σε αυτά έχεις πάρει ντοκτορά η μήπως κάνω λάθος.
    Εγώ φταίω που με βρίσκεις πάντα μπροστά σου?
    Εγώ θα είμαι εδώ εσυ θα χαθείς όπως έχεις χαθεί, εξ αιτίας του καμμένου σου εγκεφάλου .
    Εκεί που είσαι ημουνα .στην ΣΠΙΘΑ που ειμαι δεν μπορεις να ερθεις γιατι θεωρεις οτι εισαι ανωτερης ταξης πολιτικο ζωο.
    Σου ευχομαι καλη σταδιοδρομια εκει που εισαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κ.καριωτη βγαλε τα κεφαλαια .Χανεις το δικιο σου ετσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κ.ΚΑΡΙΩΤΗ .ΜΑΣ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ.ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.