Ενεργοποίησε ξανά, ( το είχε κάνει και παλαιότερα) ο εργολάβος καθαριότητος κ. Διονυσόπουλος, το κατασχετήριο που έχει ήδη στα χέρια του (από τον προηγούμενο Δεκέμβριο) και με το οποίο δεσμεύει τους τραπεζικούς λογαριασμούς (αποθεματικά) του Δήμου μέχρι του ύψους της συνολικής οφειλής του ποσού των 593.000 ευρώ.
Το χρέος αυτό αντιστοιχεί στον πρώην Δήμο Επανομής, επί δημαρχίας Οικονομίδη.
Ο επιχειρηματίας με την τωρινή πράξη δέσμευσης ζητά μέρος της οφειλής. Πιστεύεται πως θα υπάρξει κάποιος διακανονισμός ώστε και  αυτός να λάβει μέρος των οφειλομένων αλλά και ο Δήμος να μπορέσει να λειτουργεί.
Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών μας διαβεβαίωσε πως θα  υπάρξει λύση. Όμως μας έκανε γνωστή την δυσχερή κατάσταση  που αντιμετωπίζει - και γνωρίζουμε πως είναι από τους λίγους που "ιδρώνουν τη φανέλλα" μιας και έχει την δυσκολότερη αποστολή.
"Παλεύουμε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες" μας δήλωσε και απέφυγε να δείξει τους ενόχους αυτής της πραγματικότητας που βιώνει.

Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

18 comments:

  1. Τελικά απο άλλον πρώην περιμένανε.... και απο άλλον έρχονται.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΡΩΣΤΑ Ο ΔΗΜΟς ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ.
    1.ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ:ΠΟΣΑ?
    2.ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ:ΠΟΣΑ?
    3.ΕΠΑΝΩΜΗ :ΠΟΣΑ?
    ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΟΛΟΙ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ?
    ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ.

    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΦΕΣΩΣΑΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΟΥΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημήτρης Τεκίδης2 Ιουλίου 2011 στις 6:59 π.μ.

    Αυτό ρωτούσα κι εγώ στα άρθρα μου περι ισολογισμού αλλά απάντηση δεν πήρα . Τώρα με τους bloggers θ' ασχολούμαστε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΡΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ2 Ιουλίου 2011 στις 3:56 μ.μ.

    Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΣ ΤΟΥ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΑ ΧΡΕΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ20.000.ΟΟΟ..(ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ) ΕΔΩ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΠΡΙΝ ΜΙΣΟ ΧΡΟΝΟ, ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΗΞΕΡΑΝ.ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ?...ΟΤΑΝ ΑΠΕΚΡΥΠΤΑΝ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΑΝ ΕΝΤΕΧΝΩΣ ΣΤΟΥΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΚΟΝΔΥΛΙΑ...ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΥΠΟΓΡΑΦΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΡΚΟΤΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ,,ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.(ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ?)ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ,,,ΤΕΛΙΚΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΑΜΕ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΤΟ ΥΨΟΣ.Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗ ΤΗΣ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΣΤΑ ΤΑΧΥΔΑΚΤΥΛΟΥΡΓΙΚΑ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ....ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΚΟΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΠΟΥ..ΕΙΠΑΝ.....ΜΑ ΤΟΝ ΘΕΟ......ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ?..ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΝΞΕΙ?....ΒΑΛΑΝ ΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ ΝΑ ΦΥΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κ.ΚΑΡΙΩΤΗ ΗΜΟΥΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗς ΤΗς ΕΦΗΜΕΡΙΔΑς ΣΟΥ.
    ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕς ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΗς.
    Δεν πρεπει καποια στιγμη να μαθουμε την αληθεια?
    Οταν πριν τις εκλογες ο δημος επανωμης παρουσιαζε λογιστικες ζημιες περιπου 1.500.000 ο δημος μηχανιωνας παρουσιαζε λογιστικα κερδη περιπου 2.000.000 και ο δημος θερμαικου παρουσιαζε λογιστικες ζημιες περιπου 2.οοο.οοο (δεν εχω προχειρους τους ισολογισμους των δημων -διορθωσε με αν κανω λαθος )απο που προκυπτουν χρεει πανω απο 25.000.000 ευρω?
    καποιος η καποιοι δημαρχοι νυν και πρωην μας ειπαν τραγικα ωεμματα ,και συνεχιζουν να λενε.
    Δ εν εχει αντιληφθει κανενας οτι πρεπει να σταματισει αυτο το παραμυθι?
    Η Ασαφης πληροφορηση δειχνει ενοχες και συγκαλυψει και για τους τρεις δημαρχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κατι για.... κρέατα στους αγρότες... κάτι για το ενα ....κάτι για το αλλο......εφτασαν τα 23.500.000.
    Κυριε black-pit H εφημεριδα ΑΝΑΤΟΛΙΚωΣ ΤΟΥ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ ανέστειλε την εκδοση της για λιγο χρόνο .Λιαν συντόμως θα επανακυκλοφορησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δημήτρης Τεκίδης4 Ιουλίου 2011 στις 8:31 π.μ.

    ΤΣΟΥΝΑΜΙ που έμαθες για τα κρέατα στους αγρότες ; Δεν το δημοσιεύεις να μάθουμε ποιός Δήμαρχος το έκανε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν στοιχηματίζω 1.000.000 ευρώ στον Λάκη (Οικονομίδη), θα είναι στημένο το στοίχημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δημητρη εσυ γνωρίζεις περισσότερα απο εμένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απλα θα σου πω μια ιστορία που άκουσα ότι συνέβη οταν ημουν στην Πάτρα,κάποιος αγόρασε 50 κιλά κρέας για να τα δωρήσει σε κάτι αγρότες που είχανε κατέβει σε κινητοποιήσεις και προσκόμισε στον Σύλλογο που ανήκε τιμολόγιο 300 κιλών με τελική τιμή 30000 μαζι με ΦΠΑ.Το ΦΠΑ αποδώθηκε για τα 50 κιλά ο σύλλογος όμως χρεώθηκε 300 κιλά, ρωτάγανε λοιπόν οι Πατρινοί, που πήγαν τα λεφτά;;;Οποιαδήποτε ομοιότης με πρόσωπα εκτός Πάτρας ουδεμία σχέση έχει!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δημήτρης Τεκίδης4 Ιουλίου 2011 στις 10:49 μ.μ.

    Καλά έφτασε μέχρι την Πάτρα ; !! .
    Εγώ πάλι το άκουσα στη Θεσσαλινίκη. Άκουσα μάλιστα ότι το έγραψε και μια εφημερίδα .
    Για να είμαι ειλικρεινής για τα κιλά και το χρηματικό ποσό δεν τα γνώριζα. Αυτά τα χιλιάρικα εάν τα έβαζες στη σειρά θα έφταναν απο την Επανομή μέχρι τα πράσινα φανάρια της γεωργικής σχολής ; Το όνομα του χωριού το αναφέρω έτσι τυχαία επειδή ήμουν Δημ. Σύμβουλος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 593000ευρώ να υποθέσω. μπορεί κάποιος να μου κάνει ανάλυση του ποσού;. Σε τι ΑΚΡΙΒΩΣ ξοδεύτικαν αυτά τα λεφτά; Γιατί να υποθέσω ότι σε κάτι ανάλογο θα ξοδευτουν και αυτά της αύξησης των δημοτικών τελών κατά 24% και δεν σκοπεύω να γεμίζω τρύπιες τσέπες!!!!!

    Δεν μ'ενδιαφέρουν τόσο τα ποσά που όλοι σας αναφέρετε όσο τα ΑΚΡΙΒΕΣΤΑΤΑ στοιχεία για το που αυτά ξοδεύτικαν μέχρι το τελευταίο λεπτό(cent) του ευρώ. Έχει κανείς τα κότσια να την κάνει αυτή την ανάλυση;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δημήτρης Τεκίδης6 Ιουλίου 2011 στις 4:50 μ.μ.

    Τα χρήματα αυτά αφορούν την αποκομιδή των απορριμμάτων του πρώην Δήμου Επανομής , από τον εργολάβο (ιδιώτη) κ. Διονυσόπουλο , ο οποίος δεν πληρώθηκε και τώρα για να πάρει τα χρήματα του έκανε κατάσχεση το ρευστό (χρήματα ) του Δήμου .
    Όταν έγινε ο διαγωνισμός , στην διακύρηξη των όρων συμμετοχής, μπήκε ως προυπόθεση ένα ISO (φωτογραφική διάταξη)το οποίο είχε μόνο ο κ. Διονυσόπουλος με αποτέλεσμα να μει μπορούν να συμμετέχουν άλλοι εργολάβοι . Έτσι το κόστος αποκομιδής ανέβηκε υπερβολικά . Και λέω υπερβολικά διότι κατά δήλωση Δημοτικού Συμβούλου του κ. Οικονομίδη μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο , ο Δήμος Κουφαλίων που είναι πολύ μεγαλύτερος τα έδωσε σε εργολάβο με 175.000 ευρώ. Εσείς τώρα βγάλτε τα συμπεράσματα σας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις σας αν και δεν αρκούν. Πολύ θα ήθελα να μάθω αυτό το ποσό των593.000 ευρώ (με τόσα χρήματα εγκαθιστά κανείς σταθμό διαχείρησης απορρημάτων) τι χρονικό διάστημα καλύπτει, πόσα και ποιά οχήματα δούλεψαν κατά αυτό το διάστημα, πόσα χιλιόμετρα διανύσανε και πόσα καύσιμα χρειάστηκαν, πόσους τόνους απορρημάτων μετέφεραν, που τα απόθεσαν, ποιο ποσό πληρώθηκε για το δικαίωμα απόθεσης των απορρημάτων και αν αυτό το πλήρωσε ο εργολάβος ή το χρεώθηκε ξεχωριστά ο δήμος.
    Επίσης θα ήθελα να γνωρίζω κατά πόσο το ποσό αυτό θα ήταν χαμηλότερο αν γινόταν σωστή διαλογή των απορρημάτων και χωριζόταν τόσο η ανακύκλωση όσο και η ύλη προς χουμοποίηση που είναι αμφότερα προσοδωφόρα.
    Και δεν αναφέρομαι φυσικά μόνο στον δήμο Επανωμής ή σε παρελθόντα έτη - είναι μόνον η αφορμή. Θέλω να ξέρω που πάνε τα υπερβολικά πολλά δημοτικά τέλη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δημήτρης Τεκίδης8 Ιουλίου 2011 στις 12:01 π.μ.

    Κυρία Ματθαίου χαίρομαι ειλικρινά που συνομιλώ μαζί σας . Φαίνεστε άτομο που ψάχνεται , δηλαδή θέλει να μαθαίνει και θέλει να γνωρίζει που πηγαίνουν τα χρήματα του και πολύ σωστά κάνετε . Θα προσπαθήσω όσο μπορώ να σας ενημερώσω .
    Οι λεπτομέρειες που ρωτάτε αποτελούν ζητούμενο τεχνοοικονομικής μελέτης εκ μέρους του Δήμου που δυστυχώς δεν υφίσταται . Θα έπρεπε δηλαδή όλοι οι Δήμοι να είχαν κάνει τεχνοοικονομικές μελέτες και να γνωρίζουν όλες αυτές τις λεπτομέριες που εσείς ρωτάτε .
    Στην πράξη όμως γίνεται το εξής .
    Ο Δήμος προκυρίσει μειοδοτικό διαγωνισμό με πρόσκληση ενδιαφέροντος θέτοντας κάποιους όρους στη διακύρηξη που δεν έχουν καμία σχέση με τις λεπτομέριες που εσείς ρωτάτε . Οι εργολάβοι (ιδιώτες) δίνουν γραπτή προσφορά , ανοίγονται οι φάκελοι και όποιος δώσει τη μικρότερη προσφορά παίρνει τη δουλιά . Λέει δηλαδή με λίγα λόγια ο εργολάβος πως εγώ για να μαζέψω τα σκουπίδια σας για ένα χρόνο θέλω αυτά τα χρήματα .
    Το συνολικό ποσό της ανάθεσης ήταν 600.000 ή 650.000 ευρώ και αφορά το έτος 2010. Δεν θυμάμαι ακριβώς του νούμερο . Πήρε φαίνεται κάποια λεφτά και έμειναν 593.000 .
    Για την ανακύκλωση που ρωτάτε σας λέω πως υπάρχει εταιρία που παραλαμβάνει τα ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί, μέταλο ,γυαλί)και είναι οι μπλέ κάδοι με την αφίσσα των ανακυκλώσιμων υλικών . Για την παραλαβή τους δίνει ένα πολύ μικρό ποσοστό στο Δήμο . Λεπτομέρεις για το ποσοστό δεν γνωρίζω.
    Η κομποστοποίηση στους δικούς μας πρώην Δήμους αλλά και τον σημερινό δεν υφίσταται . Αυτό ισχύει στο 90% των δήμων σε όλη την Ελλάδα . Το κάνουν κάποιοι ιδιώτες οικιοθελώς για το σπίτι τους .
    Εάν γίνονταν όλα αυτά που ρωτάτε ενδεχομένως το κόστος αποκομιδής των απορριμμάτων να ήταν χαμηλότερο . Αυτό όμως όπως σας είπα είναι θέμα έρυνας και τεχνοοικονομικής μελέτης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κύριε Τεκίδη, τις πληροφορίες που μου δίνετε τις γνωρίζω. Αυτό που θέλω να μάθω είναι για ποιο χρονικό διάστημα δωθήκαν αυτά τα χρήματα (το σύνολο του ποσού) και σε πόσους τόνους απορρίματα αντιστοιχεί. Αυτό δεν χρειάζεται καμιά μελέτη παρά μόνο τον έλεγχο των στοιχείων που υπάρχουν. θεωρώ το ποσό φοβερά υπερβολικό. Εσείς θα δίνατε σε εργολάβο ιδιοτική σας εργασία αν δεν συμφωνούσατε με το ποσό ή θα βρίσκατε άλλη λύση; Με ξένα κόλυβα κάνει κανείς φυσικά μεγαλοπρεπή κηδείες (το ερώτημα είναι η δική του πότε θα γίνει).
    Γνωρίζω για το σύστημα με τους μπλέ κάδους - η ιστορία ξεκίνησε από την υποχρέωση που έχουν οι εταιρίες να δέχονται πίσω τις συσκευασίες τους και είναι ανταποδοτική υποχρέωση των εταιριών απέναντι στους πελάτες τους .
    Όσο για την χουμοποίηση - αυτή εφαρμόζεται μέχρι και στο Μπαγκλαντές- αν το δικό μας μικρό ποσοστό μας ικανοποιεί, λυπάμαι αλλά δεν θα συμφωνήσω. Κάθε τι που θα μειώσει τον όγκο των σκουπιδιών θα μειώσει και τα έξοδα διαχείρησής τους άρα και τις ανάγκες για δημοτικά τέλη και αυτό αφορά άμεσα την τσέπη μου! Και δεν είμαι διατεθημένη να πληρώνω χρήματα δίχως να γνωρίζω επακριβώς που πηγαίνουν.
    Προς ενημέρωσή σας, την συζήτηση την μεταφέρω και στο blog μου ΠΕΡΙ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ
    Μπορώ να πω ότι η κουβέντα έχει αρκετό ενδιαφέρον και ελπίζω να έχει και χρήσιμα αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δημήτρης Τεκίδης8 Ιουλίου 2011 στις 4:35 μ.μ.

    Κυρία Ματθαίου εάν προσέχατε λίγο περισσότερο τα σχόλια μου θα αντιλαμβανόσασταν πως τις λεπτομέριες
    που ζητάτε δεν τους έχουν οι περισσότεροι Δήμοι ,γιαυτό και σας γράφω ότι πρέπει να γίνει τεχνοοικονομική μελέτη όπου και θα καταγράφονται όλα αυτά που ζητάτε.
    Οι Δήμοι γνωρίζουν συνολικά πόσους τόνους σκουπιδιών παράγουν και γιαυτούς γίνεται η προσφορά .
    Όταν ο Δήμος Κουφαλίων που είναι μεγαλύτερος σε πληθυσμό και έκταση από την Επανομή δίνει σε εργολάβο την αποκομιδή των απορριμάτων με 175.000 ευρώ και η Επανομή 600.000 ευρώ δεν σας προβληματίζει ; Τι άλλο πρέπει να πω . Καλά τα λέτε με ξένα κόλυβα μνημόσυνα .
    Αυτή είναι η μία εκδοχή με τους εργολάβους . Υπάρχει και η άλλη εκδοχή όπου οι Δήμοι έχουν δικά τους απορριμματοφόρα και υπαλλήλους που κάνουν την αποκομιδή. Σ' αυτή τη περίπτωση συνυπολογίζονται όλα τα λειτουργικά έξοδα αποκομιδής δηλαδή
    μισθοί εργαζομένων στην καθαριότητα , καύσιμα , φθορές , συντήρηση κλπ και εάν δεν επαρκούν για να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα τότε καταφεύγουμε στην αύξηση . Εάν όμως χρειαζόμαστε 10 υπαλλήλους στην καθαριότητα και προσλαμβάνουμε είκοσι τότε τι θα γίνει ;
    Το ποσό αφορά ένα έτος , σας το έχω γράψει .
    Για τη χουμοποίηση . Εγώ σας περιέγραψα την πραγματικότητα . Ότι δηλαδή στην
    Ελλάδα στο 90% των Δήμων δεν γίνεται χουμοποίηση. Το εάν πρέπει να γίνει ή όχι είναι ζητούμενο . Εγώ πάντως συμφωνώ μαζί σας και καταλαβαίνω τι εννοείται . Πως μπορείς όμως αυτό να το περάσεις στην αυτοδιοίκηση αφού πρόκειται για μια ολόκληρη φιλοσοφία ; Πάντως θα πρέπει να ξέρετε πως μια ιδέα δεν μπορεί να είναι πολλές φορές και εφαρμόσημη. Χρειάζεται τεχνοοικονομική μελέτη όπου θα ασχολιθούν ειδικοί επιστήμονες οι οποίοι θα κάνουν προτάσεις και θα δίνουν λύσεις .
    Δεν ξέρω αν αυτή τη φορά μπόρεσα να σας διαφωτίσω .
    Κλείνοντας και επειδή σας βλέπω ανήσυχη θα σας έλεγα πως αν προσπαθήσετε μόνη σας και γρήγορα να αλλάξετε την Ελληνική κοινωνία δεν θα έχετε εύκολα και μακρόχρονα γεράματα , εάν όμως το επιχειρήσετε διαχρονικά και με άλλους δέκα τότε έχετε ελπίδες να έχετε και καλά και μακρόχρονα γεράματα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κύριε Τεκίδη, το σχόλιο το διάβασα με μεγάλη προσωχή και δεν μου διέφυγαν αυτά που επαναλαμβάνετε. Το ότι οι δήμοι δεν έχουν τις λεπτομέριες είναι μεγάλη τους παράληψη. Είναι σαν να μου λέτε πως μια ταβέρνα για παράδειγμα δεν έχει ιδέα πόσο ψωμί και νερό καταναλώνει, τα αγωράζει κουτουρού και στο τέλος πετάει ένα τεράστιο πλεόνασμα χρεόνοντάς το φυσικά στους πελάτες....
    Το ότι οι δήμοι γνωρίζουν σαφώς το πόσα σκουπίδια παράγουν εξυπακούεται διότι γι' αυτά πληρώνουν στις χωματερές.
    ¨Οσο για την "κάποια" διαφορά στο μέγεθος της δαπάνης - αυτή και άλλες παρόμιες είναι που με κάνουν να αγανακτώ - εκτός από τα ποσά αυτάκαθεαυτά. Κανένας δεν θα δαπανούσε τέτοια ποσά αν επρόκειτο να τα πλρώσει από την τσέπη του.
    Η εκδοχή με τους υπαλλήλους, που είναι και χαμηλότερου κόστους, για τον απλούστατο λόγο ότι ο εργολάβος θα βγάλει και ένα μάλλον όχι ευκαταφρόνητο κέρδος, δεν περιλαμβάνει οποσδήποτε υπεράριθμο προσωπικό. Ότι χαντάκωσε την χώρα δεν είναι σοφό να συνεχίζει να χαντακώνει και τους δήμους και κατά συνέπεια και τους δημότες τους!!!
    Για ένα έτος το ποσό είναι μάλλον τρομακτικό και παντελός εξωπραγματικό.
    Όσον αφορά την χουμοποίηση δεν υπάρχει δεν μπορώ αλλα δεν θέλω - προφανώς διότι δεν "περισσεύουν" αρκετά εφαρμόζοντάς την.
    Δεν είμαι μόνη μου σ'αυτήν την προσπάθεια προς δυσαρέσκεια κάποιον βολεμένων.
    Δεν θα ήθελα να συνεχίσω την κουβέντα άλλο από τα "σχόλια" διότι θεωρώ ότι η επανάληψη κουράζει τον αναγνώστη. Μπορείτε να με βρείτε στο facebook Ελένη Ματθαίου και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομίο eleni.mattheou@yahoo.gr, εσείς και όποιος άλλος επιθυμεί καθώς και στο blog ΠΕΡΙ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ μέσω αναζήτησης google. Θα χαρώ να καταφέρουμε να λύσουμε μερικά προβλήματα και να αναζωογονηθεί επιτέλους αυτός ο τόπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.