Με απόφαση του Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης ακυρώνεται και άλλη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θερμαϊκού. Πρόκειται για την υπ' αριθμ. 57/2011 απόφαση,  σύμφωνα με την οποία το ΔΣ είχε αποφασίσει να μην ασκήσει έφεση κατά της αριθμ. 2973/2010 απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης με την οποία αίρεται η αναγκαστική απαλλοτρίωση της ιδιοκτησίας ιδιώτου.
Η αναγκαστική απαλλοτρίωση αφορά χαρακτηρισμένο χώρο πρασίνου έκτασης 770 τ.μ. και ρυμοτομούμενη έκταση 1473,2 τ.μ. για την διάνοιξη της οδού Κιλελέρ και της Επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης - Μηχανιώνας.


Η ακύρωση της απόφασης, κατά την Περιφέρεια, βασίζεται στην έλλειψη νομικής γνωμοδότησης η οποία θεωρείται απαραίτητη.


Δεν γνωρίζουμε πόσο θετικό για τη  λειτουργία  ενός Δήμου μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός να του γυρίζουν συχνά-πυκνά αποφάσεις πίσω ως ακυρωμένες, με το αιτιολογικό της ελλιπούς υποστήριξης (τεχνοκρατικής, νομικής, πολιτικής ή οικονομοτεχνικής).
Αλλά σίγουρα δεν περιποιεί τιμή για την Διοίκηση Αλεξανδρή να διεκδικεί τα πρωτεία στις ακυρότητες αποφάσεων από την περιφέρεια.


Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.