του Ιωσήφ Μισαλέμη *

Η εφημερίδα ΠΕΡΑΙΑ συμπλήρωσε 5 χρόνια κυκλοφορίας. Να τα εκατοστήσει!
Μια εφημερίδα με ειδήσεις - αναλύσεις - ρεπορτάζ - απόψεις και σχόλια, όπως θέλει να την παρουσιάζει ο εκδότης της.
Πράγματι έτσι ήταν για τα πρώτα 4,5 χρόνια της έκδοσής της. Μετά όμως άλλαξε γραμμή πλεύσης και μετατράπηκε - τους τελευταίους τρεις μήνες πριν τις εκλογές - σε προπαγανδιστικό εργαλείο μιας συγκεκριμένης παράταξης "Θερμαϊκός για Όλους", γεγονός που θεωρείται φυσικό και αναμενόμενο, αφού ο εκδότης της εφημερίδας ήταν υποψήφιος της παράταξης.
Γιώργο  μήπως  ξέχασες ότι οι εκλογές τελειώσανε και η δική σου παράταξη ήταν η νικήτρια των εκλογών και εσύ προσωπικά τιμήθηκες  αναλαμβάνοντας μια νευραλγική θέση ευθύνης, αυτήν του Αντιδημάρχου Τοπικής Ανάπτυξης ;
Όμως θα περίμενα από έναν άνθρωπο που έχει την ιδιότητα του εκδότη να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Να βάζει πάνω απ' όλα την αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών με στόχο την  ουσιαστική βελτίωση του δήμου μας και την ενίσχυση των δημοτών μας.
Και γιατί τα λέω αυτά;
Στο φύλλο 46 της εφημερίδας - έξι (6) μήνες μετά τις εκλογές - μου δίδεται η εντύπωση ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, με πλήθος κατηγοριών - χαρακτηρισμών και προσωπικών επιθέσεων σαν να παρουσιάζεται   ένα μενού λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες.


  1. Κατηγορήσατε την αντιπολίτευση ότι "μαγείρευε" τα στοιχεία και τα παρουσιάζει όπως θέλει. "Τα στοιχεία δίνονται από την Διοίκηση και αξιολογούνται από την αντιπολίτευση". Επί  τη ευκαιρία όμως και "περί μαγειρέματος": Μπορείτε να μας εξηγήσετε πως ο πρώην Δήμος Θερμαϊκού που παρουσίαζε έλλειμμα 1.500.000 ευρώ κάθε χρόνο έφτασε τον τελευταίο χρόνο να παρουσιάζει πλεόνασμα; Πώς μπορεί να εξηγηθεί μια τέτοια ξαφνική αλλαγή στα οικονομικά δεδομένα χωρίς τη χρησιμοποίηση κάποιου τρικ (μαγείρεμα);
  2. Έλλειψη αντικειμενικότητας: Στιγματίζετε το οικονομικό μπάχαλο του δήμου Επανομής, απεικονίζοντας μια πραγματικότητα, ενώ για τον Δήμο Μηχανιώνας το μόνο που έχετε να του καταλογίσετε είναι το πρόστιμο της πολεοδομίας που ανέρχεται σε 2.600.000 ευρώ, το οποίο δεν έχει εκδικαστεί (δεν έχει τελεσιδικήσει) ακόμη.  ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ για τον πρώην Δήμο Θερμαϊκού; Τα οικονομικά του ήταν τα μόνα υγιή και θεωρείτε πως δεν επιβάρυναν το νέο Δήμο;
  3. Κατηγορήσατε τους  πολίτες ότι δεν διαμαρτύρονται για τις περικοπές των εσόδων τους που υφίστανται (από 500 - 2000 ευρώ)εξ αιτίας της άγριας επίθεσης της κυβέρνησης ενώ "φωνάζουν" για την αύξηση των δημοτικών τελών κατά 40 ευρώ. Αγνοήσατε την παρέμβασή μου στη συνεδρίαση, όταν προειδοποίησα πως οι περικοπές της κεντρικής κυβέρνησης δεν αφήνουν περιθώρια για νέες οικονομικές επιβαρύνσεις στους δημότες, γιατί διαφορετικά θα τους οδηγήσετε στην εξουθένωση. Και τότε μας κατηγορήσατε για λαϊκισμό.
  4. Εκτοξεύσατε μάλιστα μια δριμύτατη επίθεση στον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννη Μαυρομάτη. Το όνομά του αναφέρθηκε 8 φορές (τυχαίο ; δε νομίζω!) στο φύλλο της εφημερίδας συνοδευόμενο με επικριτικά σχόλια (ανευθυνότητα -πριγκηπάτο της Μηχανιώνας κλπ). Μήπως φοβάστε;  Δεν καταλάβατε ότι αντίπαλός σας δεν είναι ο Μαυρομάτης αλλά είναι τα σκουπίδια (δείτε την άθλια εικόνα γύρω σας), η οπισθοδρόμηση και η διαφαινόμενη παρακμή του Δήμου; Τα σημάδια αυτά μετά από το εξάμηνο έχουν καθορίσει την καθημερινότητα των δημοτών μας.
Λόγος που αναγκάζομαι να γράψω αυτές μου τις σκέψεις είναι γιατί πραγματικά πιστεύω ότι η εφημερίδα ΠΕΡΑΙΑ οφείλει να προσφέρει αντικειμενική ενημέρωση.
Και γι' αυτό απαιτείται να ξεχωρίσεις δύο βασικά πράγματα: την ιδιότητα του εκδότη από αυτήν του Αντιδημάρχου και να βάλεις στην άκρη τις όποιες πολιτικές μεροληψίες προτάσσοντας το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών.
Η παρελθοντολογία δεν βοηθά στην επίλυση των άμεσων και σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας, αλλά αντιθέτως οδηγεί αυτούς που την υπηρετούν, να αποτελούν μέρος του προβλήματος και όχι μέρος  της λύσης, όπως όφειλαν να αποδείξουν σ' όλους τους δημότες που τους εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους.

* Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θερμαϊκού
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.