Έλεγε ο Άμλετ σε μια σκηνή του περίφημου έργου του Σαίξπηρ: «Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας», έκφραση που στη προκείμενη περίπτωση μας δείχνει την αγρανάπαυση που έχει επιβληθεί στο τόπο μας όσον αφορά την ου-τοπική αυτοδιοίκηση.

Κάνοντας μια σύντομη αναφορά στα τεκταινόμενα, από την επιβολή της υποχρεωτικής συνένωσης Δήμων και Κοινοτήτων με το σχέδιο Καποδίστριας  ο πρώην δήμος μας βρέθηκε να κολυμπά στα θολά νερά της υποβάθμισης και της απαξίωσης, κρίνοντας εκ του εξάμηνου αποτελέσματος.

Σας παραθέτω αντιπροσωπευτικά τα θέματα με τα οποία ασχολήθηκαν αυτό το εξάμηνο στην κοινότητα Επανομής:
- εξέλεξε Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο τοπικού συμβουλίου. (αν είχαν λίγο χιούμορ θα βγάζαν άλλον πρόεδρο!)
- αποφάσισε να κρατήσουμε το αρχείο μέχρι το 1998 και απ’ το 1999 μέχρι σήμερα να παραδοθεί στο Θερμαϊκό.(τουλάχιστον είπατε κι ένα όχι, έτσι για το γαμώτο)
- να αντικατασταθούν οι κατεστραμμένοι κάδοι, να καθαριστούν τα ρέματα και να οριστούν πρόστιμα.(ενας θα κόβει πρόστιμα κι ο πρόεδρος θα τα σβήνει μετά)
- να προμηθευτεί άμεσα η Δημοτική Κοινότητα Επανομής με πινακίδες σήμανσης και καθρέπτες ασφάλειας κυκλοφορίας καθώς και πινακίδες σήμανσης για παρκάρισμα οχημάτων ΑΜΕΑ. (πινακίδες έχουμε, δρόμους έχουμε;)
- αναπροσάρμοσε τα τέλη κοινοχρήστων χώρων, αιγιαλού και παραλίας στο ποσό των 12 ευρώ ανά τ.μ.
- αποφάσισε τη μη χρηματοδότηση της εκδήλωσης Καθαράς Δευτέρας του Συλλόγου «Ο ΦΑΡΟΣ» με το ποσό των 3.000 € (αν ήταν άλλοι στο συμβούλιο του "Φάρου";)
- για την εξομοίωση δημοτικών τελών και παροχών νερού και το άνοιγμα του πεζόδρομο, λόγω της δυσκολίας των θεμάτων!!! αποφάσισε να εισηγηθεί το θέμα στο ΔΣ του Θερμαϊκού. (μακριά από μας τέτοια)
- το «ότι είναι δυνατόν» ψηφίζεται ομόφωνα. Για 10 περίπου θέματα (παραλίες, περίπτερα, αγρ. δρόμοι, λύμματα, δρομολόγιο ΟΑΣΘ, δίκτυο αποχέτευσης, λακκούβες, κ.ά.) αποφάσισε «Να γίνει ό,τι είναι δυνατόν...»
- επίσης εξέδωσε 5 άδειες μουσικών οργάνων σε καφετέριες, 3 άδειες λειτουργίας καταστημάτων, νοίκιασε ένα ιχθυοπωλείο στην δημ. αγορά και έκανε και μια τρίπλα : (ξανανοίκιασε το αναψυκτήριο στην πλαζ του Πάλιουρα στον ίδιο ενοικιαστή με απευθείας ανάθεση και με ερωτηματικό αν πληρώθηκαν τα περσινά ενοίκια).
Όλες τις αποφάσεις θα τις βρείτε εδώ…Συνεδριάσεις συμβουλίου Επανομής

Οι ευθύνες του τοπικού συμβουλίου στις σύγχρονες συνθήκες, είναι πολλές και ποικίλες. Όμως οι ενέργειες και οι πράξεις του όμως, πρέπει να έχουν σαν στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων, μέσα σε ένα ανθρώπινο και υγιές περιβάλλον.
κ.κ. σύμβουλοι. Από την αρχή ξέραμε ότι ο ρόλος σας θα είναι καθαρά γνωμοδοτικός – εγώ θάλεγα διακοσμητικός – και δε θα έχετε ουσιαστικές αρμοδιότητες αλλά τουλάχιστον, αν μη τι άλλο, θα έπρεπε να διατυπώνετε συνεχώς προτάσεις με θέματα που αφορούν την Επανομή. Να «βομβαρδίζετε» την κεντρική διοίκηση συνεχώς με τα προβλήματα που βλέπετε κάθε μέρα με το που ανοίγετε την πόρτα σας. Να πιέζετε κάθε μέρα τα αφεντικά σας και να έρθετε ακόμη και σε σύγκρουση πολλές φορές όταν πρόκειται για διεκδικήσεις υπέρ της πόλης σας - μας.
(εδώ πληρώνουμε το λάθος του Καλλικράτειου νόμου αφορά την εκλογή τοπικών συμβουλίων γιατί αν αφήσουμε στην άκρη τα πρόσωπα, έπρεπε να υπάρχει αντιπολιτευτικός λόγος και απαιτήσεις μεταξύ προέδρου τοπικού συμβουλίου και δημάρχου για να πετύχουμε τα αυτονόητα για τον τόπο μας. Τι να κάνει ένας Μαλέτσικος μόνος του ανάμεσα στους υπόλοιπους που λένε το “yes man” περισσότερες φορές από το καλημέρα).

Το μεγαλεπήβολο προεκλογικό πρόγραμμα του Αλεξανδρή (μας μείναν τα πολυτελή φυλάδιά του) για την Επανομή, μιλούσε για:
ολοκλήρωση του αποχετευτικού, κυκλοφοριακές μελέτες, ασφαλτοστρώσεις, ενδοδημοτική συγκοινωνία, αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων μέχρι και γαλάζια σημαία θα έπαιρνε για το Μεσημέρι (ακτή).
Να μην αναφερθώ στα εξωπραγματικά : σύνδεση Επανομής και Μεσημερίου με δίκτυο φυσικού αερίου, αξιοποίηση του camping, κατασκευή 3 (τριών) ακόμη σχολείων, σήμανση όλων των οδών και μετατροπή του υγροβιότοπου σε Κερκίνη.

Εμείς δε θέλουμε να μας κάνετε Δανία του Νότου – όπως έκανε την Ελλάδα ο Άλλος. 
Θέλουμε ίση μεταχείριση και να μην υποβαθμιστούν οι υπηρεσίες που παρείχε μέχρι πέρσι ο δήμος μας. Έστω κι αυτές.
Έτσι κι αλλιώς «Το μη χείρον βέλτιστον».

Από τον Αιθερόπλωο
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

3 comments:

  1. Μην τα ρίχνετε οι Επανομίτες στη νέα διοίκηση, μια χαρά τα πάει στην προσπάθειά της. Δείτε και κάντε αυτοκριτική για τα χάλια σας με τον Δήμαρχό σας, που τόσα χρόνια με μπακαλοτέφτερο έκανε λογαριασμούς και πλήρωνε από εδώ και από εκεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και να φαντασθεί κανείς πως μόνο σ' αυτούς έγινε κάτι (Ασφαλτοστρώσεις , Αποχετευτικό), Που να μη γίνονταν και τίποτε . Θέλουν όλον τον προυπολογισμό του Δήμου γιαυτούς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυριοι της Επανωμης αντι να βλεπετε τι δεν κανει η σημερινη Διοικηση καλα θα ηταν να αγανακτητε κατα του συνχωριανου σας Οικονομιδη ο οποιος κατασπαταλησε και κατεστεψε ολη την υποδομη του πρωην Δημου ετσι ωστε τωρα να επιβιωνετε παρασιτικα σε βαρος των υπολοιπων (ουτε ενα μηχανημα αποκομιδης δεν διαθετει ο πρωην Δημος σας, μονο βεβαιωμενα χρεη). Καλα λοιπων θα κανετε να αγανακτητε εμπρακτως (γιουτωμα -γιουχαρισμα κ.α.) κατα των επικινδυνων διαχειρηστων που εσεις οι ιδιοι τοποθετησατε για τρεις τετραετιες,και για τους σημερινους ερχετε και αυτων η ωρα !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.