Με δελτίο τύπου που λάβαμε από την παράταξη "Θερμαϊκός - Νέα Πορεία"  πληροφορούμαστε την έκβαση της δικαστικής διαμάχης του κ. Μαυρομάτη εναντίον του κ. Κούτουκα. Το τριμελές εφετείο καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με τριετή αναστολή τον Αντιδήμαρχο, για συκοφαντική δυσφήμιση του πρώην δημάρχου Μηχανιώνας.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε φυλάκιση επτά μηνών με τριετή αναστολή καταδίκασε την Τρίτη 12 Ιουλίου το τριμελές εφετείο Θεσσαλονίκης τον αντιδήμαρχο Οικονομικών του δήμου Θερμαϊκού –και πρώην δήμαρχο Μηχανιώνας την περίοδο 1999 – 2002- Κωνσταντίνο Κούτουκα για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμιση δια του Τύπου του πρώην δημάρχου Μηχανιώνας (2003 – 2010) και σημερινού επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θερμαϊκού Γιάννη Μαυρομάτη. Ο Κ. Κούτουκας είχε καταδικαστεί για το ίδιο αδίκημα και σε πρώτο βαθμό από το τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε φυλάκιση δέκα μηνών, ενώ εκκρεμεί η απόφαση της αστικής δικαιοσύνης στην οποία κατέφυγε ο Γ. Μαυρομάτης διεκδικώντας αποζημίωση.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης ο καταδικαστείς από τον Οκτώβριο του 2008 με την αρθρογραφία και τις δηλώσεις του είχε ισχυριστεί τελώντας σε γνώση του ψεύδους του αφενός ότι η πλειοψηφία του τότε δημοτικού συμβουλίου Μηχανιώνας με δήμαρχος τον Γ. Μαυρομάτη αποφάσισε την καταστροφή του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής της περιοχής και αφετέρου ότι ο Γ. Μαυρομάτης ως δήμαρχος Μηχανιώνας την περίοδο 2003 – 2004 ζημίωσε τον δήμο αφήνοντας παντελώς αναξιοποίητο κονδύλιο ενός εκατ. ευρώ για έργα αθλητικών υποδομών, το οποίο προερχόταν από τα κονδύλια των Ολυμπιακών Αγώνων.
Σε δήλωση του μετά την απόφαση ο Γ. Μαυρομάτης αναφέρει: Αισθάνομαι δικαιωμένος. Όχι μόνο διότι αποδείχθηκε το ψεύδος και η συκοφαντία, αλλά διότι πιστεύω πως ο πολιτικός αγώνας πρέπει να γίνεται με ευπρέπεια και πραγματικά επιχειρήματα. Χωρίς ψέματα, συκοφαντίες και λάσπη. Η ελληνική γλώσσα είναι τόσο πλούσια ώστε ο καθένας μπορεί να διατυπώσει την κριτική του χωρίς να καταφεύγει σε αστήρικτες προσβολές του ήθους και της προσωπικότητας του αντιπάλου. Σε διαφορετική περίπτωση οφείλει να αναλαμβάνει το κόστος των πράξεων του».


Θερμαϊκός, 13 Ιουλίου 2011
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.