Φυσικά και συμφωνούμε με την γενική αρχή που εξέφρασε ο Δήμαρχος κ. Αλεξανδρής ότι δηλ. τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει αν κάποιος φροντίζει να του βάζει συνεχώς εμπόδια και τρικλοποδιές.
Και αυτό δεν ήταν απλά μια λεκτική διατύπωση αλλά αποτελούσε ομολογία της δυσχερούς θέσης που βρίσκεται η Διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού μετά τις συνεχείς προσφυγές της μείζονος αντιπολίτευσης και υπήρξε η απαρχή  μιας επικοινωνιακής προσπάθειας με στόχο την αποδόμηση της όποιας συνεκτικότητας έχει η παράταξη Θερμαϊκός - Νέα Πορεία.
Ο Δήμαρχος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί δήλωση της συμβούλου κ. Παπαδοπούλου σύμφωνα με την οποία (αναγκάστηκε να το παραδεχθεί στη συνεδρίαση) δεν προσυπέγραψε την προσφυγή κατά της Τουριστικής Εταιρίας Θερμαϊκού (ΤΕΘ).
Και προκειμένου να πετύχει τους στόχους του ο Δήμαρχος, δεν δίστασε να ζητήσει την ονομαστική (ενός - εκάστου) διαβεβαίωση των συμβούλων Μαυρομάτη, αν έβαλαν ή όχι την υπογραφή τους στην προσφυγή.
Φυσικά και αποκρούστηκε αυτή η επίθεση από τον έμπειρο κ. Θανάση Μπαλασά, ο οποίος την χαρακτήρισε ως προσβλητική. Και υπέδειξε στον κ. Αλεξανδρή να αναζητήσει διαλυτικές τάσεις στο εσωτερικό της δικής του παράταξης, αντιτείνοντας την απόλυτη συλλογικότητα στη λήψη των αποφάσεων στην δική του παράταξη.
Και θα μπορούσε να αποδειχθεί η αρραγής (;) ενότητα της Θερμαϊκός - Νέα Πορεία αν δεν αποκαλύπτονταν η ερμαφρόδιτη θέση της κ. Παπαδοπούλου, η οποία υιοθετώντας τη λαϊκή ρήση "και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ" διατήρησε την εντύπωση ότι αρέσκεται να πατά σε δύο βάρκες.


"ΝΑΙ υπέγραψα για την προσφυγή, θέλω και την ανάπτυξη θέλω και το γραφείο τελετών (αλήθεια ποιος δεν θέλει την ανάπτυξη του Δήμου;;)
ΟΧΙ δεν έβαλα την υπογραφή μου, αλλά συμφωνώ στην προσφυγή"


"Λέει ψέμματα" την κατηγόρησε έξαλλος και σε υψηλούς τόνους ο κ. Αλεξανδρής, ο οποίος μάλλον βασίστηκε στην αναμενόμενη ομολογία της για να αποδείξει ότι υπέγραψαν δύο την προσφυγή (εκ των συμβούλων) από τους οποίους η μία δεν το γνώριζε καν. Φαίνεται πως είχε την διαβεβαίωσή της πως θα διαχώριζε τη θέση της στο θέμα της υπογραφής της στην προσφυγή κατά της ΤΕΘ.




Μια άλλη περίπτωση μετατροπής της συνεδρίασης σε οπερέτα από ανθρώπους που  είτε δεν έχουν σταθερές πολιτικές απόψεις είτε άγονται και φέρονται από φιλίες ή εξαρτήσεις αντίθετων (;) κομματικών χώρων και ως εκ τούτου μετατρέπονται σε γραφικές φιγούρες που προκαλούν λύπηση αντί για γέλιο.


Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο από τη συνεδρίαση:

Ακτιβιστής




Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.