Κάθε φορά που παρακολουθώ συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου του Θερμαϊκού, φεύγω από την αίθουσα (με έκδηλη απογοήτευση και θλιμμένη διάθεση εξαιτίας του επιπέδου διαλόγου και του είδους των αντεγκλήσεων) πιστεύοντας ότι έχω δει τα χειρότερα  και ότι αναγκαστικά η επόμενη θα είναι καλύτερη και αποδοτικότερη.


Αμ δε!!! Πάντα υπάρχει η επόμενη που συναγωνίζεται επάξια την προηγούμενη.....


Πολλές φορές έχω την εντύπωση, όπως κι εχθές, πως είμαι θεατής μιας παιδικής χαράς (αυτή την  έκφραση χρησιμοποίησαν για να περιγράψουν το κλίμα και  δύο σύμβουλοι) που διάφορα παιδάκια παίζουν διασκεδάζοντας ή μαλώνοντας για τα κουβαδάκια τους.


Θα προσπαθήσω να κάνω μια λιτή περιγραφή θέτοντας τα κύρια σημεία της χθεσινής 14ης Συνεδρίασης, τα οποία και θα φροντίσω να σχολιάσω σε επόμενες αναρτήσεις.

  • Σφοδρή επικοινωνιακή επίθεση του Δημάρχου και των συν αυτώ (;) συμβούλων ενάντια στο συνδυασμό Θερμαϊκός - Νέα Πορεία, για την πολιτική συνεχών προσφυγών ενάντια σε αποφάσεις της Διοίκησης και με αφορμή τον κίνδυνο ακυρότητας της Τουριστικής Επιχείρησης Θερμαϊκού (ΤΕΘ)
  • "Αυθαίρετη και ύποπτη" μίσθωση αιγιαλού (όπως χαρακτηρίστηκε από τη μειοψηφία), για εκμετάλλευση από ιδιώτη   παραλίας της Αγίας Τριάδας, με τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλώστρων.
  • Ατυχής και ανεπιτυχής απόπειρα υποστήριξης επιχειρηματιών του ΠΟΤΑΜΟΥ με επίκληση ύπαρξης αδικιών σε βάρος δημοτών.
  • Υπερψήφιση προϋπολογισμών Κοινωφελούς Επιχείρησης και Νομικού Προσώπου, συνταγμένων στο "γόνατο" και στο παρά πέντε, παρότι ακροβατούν στα όρια νομιμότητας.
  • Θέματα που μπαίνουν και αποσύρονται (εισηγήσεις Γιάννη Βογιατζή) όταν αποκαλύπτεται με στοιχεία από τον κ. Θανάση Μπαλασά ότι "μπάζουν από παντού" και αφορούν εκποίηση δημοτικής περιουσίας σε ιδιώτες.
  • Εμφύλιος σπαραγμός, λόγω του σκοπού αλλά του τρόπου που εκδηλώθηκε, με παρέμβαση του πρώην Προέδρου ΔΣ κ. Πεντούση, ο οποίος, ισχυριζόμενος ότι έχει έννομο συμφέρον, επιτέθηκε στον κ. Θέμη Ασθενίδη και αντιτάχθηκε στην έγκριση της τρίμηνης άδειας που αιτήθηκε και πήρε από το ΔΣ ο τελευταίος.
  • Πισωγυρίσματα και παλινωδίες, με αυταρχικότητα, του Προεδρείου σχετικά με τη δυνατότητα λήψης φωτογραφικών στιγμιότυπων από μπλόγκερς. Στην προσπάθειά του να το απαγορεύσει - ερχόμενος σε αντίθεση και με δική του εκφρασμένη άποψη πριν μερικούς μήνες - δε δίστασε ο κ. Στεφανίδης να δώσει τη  διάσταση της δημοκρατίας όπως τη εννοεί αυτός και οι όμοιοί του.
Ακούστε το: 


Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Ο κ. Στεφανίδης φυσικά και έχει ιδία άποψη της Δημοκρατίας δεν την εφήρμοσε όμως με τον ίδιο τρόπο και σκεπτικό στον "επίτιμο" πρόεδρο (γνωστό για τις ατασθαλίες του - ποινικό αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος βλ. βιντεο http://www.youtube.com/watch?v=JqlzOejqJEY), τον οποίο άφησε να ωρύετε εντός της αιθούσης υποστηρίζοντας τα έννομα συμφέροντα του. Δηλαδή στα 85 του να καθορίζει τις τύχες αυτού του τόπου παραβλέποντας τους νόμους και προσπαθώντας να προσβάλλει τον κ. Ασθενίδη για την δήθεν προχειρότητα της αίτησης του. Αλλά πώς να το κάνουμε κ. Στεφανίδη? Ομοϊδεάτης είναι δεν είναι μπλόκερ να σας ενοχλούν αυτά που λένε και γράφουν! Δημοκρατία λοιπόν κ. Στεφανίδη όπως ακριβώς την εννοείτε εσείς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.