Μπορεί να "τράβηξε" κοντά στις πέντε ώρες η χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ αν και περιείχε λίγα θέματα (πολλά αναβλήθηκαν) αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να  ικανοποίησε τους κατοίκους που το παρακολούθησαν και πολύ περισσότερο να έκανε υπερήφανους ή έστω ευτυχείς τους δημοτικούς συμβούλους που συμμετείχαν σ' αυτό. Θα μπορούσε μάλιστα να αποτελέσει τη βάση για επιστημονική  διατριβή "πως δεν πρέπει να γίνονται οι συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων" ή   "Πως να κάνετε μπάχαλο μια συνεδρίαση" ή "Πως πασάρονται οι   θέσεις των δημοτικών επιχειρήσεων"  ή ακόμη "Πως το 4 -1 γίνεται 3 - 2  και ο ζουρνάς καΐκι".
Μια ατέλειωτη απογοήτευση περίμενε όσους έτυχε να παρακολουθήσουν τη χθεσινή συνεδρίαση, όχι τόσο για τις κοκκορομαχίες, χωρίς ουσία, που είναι πλέον συνηθισμένη ατραξιόν όσο για το μπάχαλο που δημιουργήθηκε με ευθύνη της Διοίκησης κύρια (αλλά και την αρωγή σύσσωμης της αντιπολίτευσης, εξαιρουμένων του κ. Παραδείση και της κ. Μόραλη).


Τα θέματα που ενδιέφεραν την ομήγυρη γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι θα ήταν το 21, 22 και 23. Αυτά που αναφερόταν στη συγκρότηση των ΔΣ του ΝΠΔΔ, της ΔΗΚΕΘ και της ΔΕΥΑΘ.
Και αντί να υπάρξει μια σημαντική συζήτηση για την πολιτική , τις δραστηριότητες αλλά και το σχεδιασμό που θα πρέπει να τα διέπει, ώστε τα όργανα αυτά να είναι αποτελεσματικά και χρήσιμα στους δημότες, και στο τέλος να καταλήξουν σε προτάσεις για τα πρόσωπα που θα τα στελεχώσουν, ξεκίνησε ένα ατέλειωτο αλισβερίσι για το ποιος θα "σπρώξει" ποιον και για ποια θέση.


Και αν  για το Αθλητισμού και Πολιτισμού δεν φάνηκε να τους νοιάζει ιδιαίτερα, όπως και περίπου το ίδιο συνέβη για την ΔΗΚΕΘ (παρ'ότι  οι έμμισθες θέσεις που διατέθηκαν στάθηκαν ικανές να υπερνικήσουν τις μέχρι πρόσφατα προστριβές και ρήξεις στην παράταξη της πλειοψηφίας) εντούτοις υπήρξε ένα άνευ προηγουμένου "παζάρι" που οδήγησε σε κωμικοτραγικές καταστάσεις τόσο μέσα στη συνεδρίαση αλλά κυρίως έξω από την αίθουσα με έντονες λογομαχίες και προστριβές μεταξύ μελών της πλειοψηφίας.


Η πρόταση του Αλεξανδρή για τη ΔΕΥΑΘ (4 - 1, δηλ. τέσσερις δημ. σύμβουλοι από την πλειοψηφία και  ένας από την αντιπολίτευση) ήταν το δίδυμο Τροκάνας Κώστας - Καζουλίδη Κική για Πρόεδρος - Αντιπρόεδρος (όχι θα χαλούσε τη σούπα ... το είχαμε προβλέψει Ακτιβιστής: Συγκροτήσεις οργάνων με τη γνωστή συνταγή) και Τσακμάκας Γιάννης και Μπάρμπας Κώστας (με αναπληρωματικούς: Τροκάνας Π. - Τσαπουρνάς - Ζαριφέ και Ντόκας).
Προτείνει και δύο δημότες - κατοίκους: Τσανάκας και Καζάκης με αναπληρωματικούς Παπαεμμανουήλ και Μαρίτσα.
Ο Μαυρομάτης προτείνει την Παπαδοπούλου Παρθένα και αφήνει τον αναπληρωματικό στην ελάσσονα αντιπολίτευση και από τους κατοίκους προτείνει τον κ. Αθανασίου με αναπληρωτή τον κ. Τεκίδη.
Ο Οικονομίδης προτείνει η αναλογία συμπολίτευσης - αντιπολίτευσης να είναι 3 -2 και όχι 4 - 1 με την αιτιολόγηση να υπάρξει και δημοτικός σύμβουλος από την Επανομή. Άσχετο αλλά προτείνει τον κ. Κουκουρίγκο.
Αλλά η πρόταση ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου.... σχεδίου που σε λίγο θα εμφανιστεί.
Ο Παράσχου προτείνει τον Ζαβέρκο.
Ο κ. Τροκάνας Κώστας συμφωνεί (μετά από ερώτηση του κ. Μισαλέμη για το αν νοικιάζει κατάστημά του στην ΔΕΥΑΘ)  με την πρόταση Οικονομίδη για το 3 - 2 (επιδεικνύοντας διαλλακτικότητα και καλή θέληση) και το ίδιο και ο Δήμαρχος και στην πρόταση δείχνει ότι συναινεί και ο κ. Μαυρομάτης.
Άρα όλα είναι έτοιμα για μια συμφωνία κορυφής......
Όλα λοιπόν είναι στρωμένα τώρα, αφού διασφαλίστηκε το δίδυμο, για να γίνει το 3-2 και η είσοδος  του Ζαβέρκου στη σύνθεση του ΔΣ.
Αυτός όμως που δημιούργησε την έκρηξη και οδήγησε στη διακοπή της συνεδρίασης ήταν ο Αντώνης Καζάκης που μάλλον δεν επιθυμεί να συνυπάρχει στο ίδιο όργανο με τον Ζαβέρκο.
Μετά από σκηνές απείρου κάλους και έντονων αντεγκλήσεων στο περιστύλιο και διαδοχικών διαβουλεύσεων συνεχίστηκε η παρωδία - συνεδρίαση που δια στόματος Προεδρεύοντος το 3 - 2 ( δεν έγινε ζουρνάς) αλλά επανήλθε στο 4 - 1.(συνέπεια!)
Στην επακολουθήσασα ψηφοφορία επικράτησε ως 5ο μέλος της ΔΕΥΑΘ ( ούτε η μάχη του Μαραθώνα να ήτανε) ο κ. Ζαβέρκος με 14 έναντι 5 της κ. Παπαδοπούλου και 5 του κ. Κουκουρίγκου.
Να αναφέρουμε την διαφορετική ψήφο της κ. Παπαμιχαήλ από την παράταξή  της, που σε παρατήρηση του κ. Μαυρομάτη για την ψήφο της ανταπάντησε πως "σε είχα ενημερώσει από χθες".


Και όσο σκέφτομαι που αναγκάζομαι να περιγράφω το 3 - 2 και το ζουρνά καΐκι, ενώ ξεκίνησε η λειψυδρία και πολύ φοβάμαι πως σε λίγο θα ξαναγράφω για τα σκουλήκια στο νερό της Περαίας.


ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ - ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ - ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ - ΛΥΣΕΙΣ 
(από προεκλογικά προγράμματα ΟΛΩΝ)


ΥΓ. Υπάρχουν όμως πολλά ακόμη που έχουμε να πούμε σε άλλα post. Δυστυχώς τα περισσότερα μπορεί να έχουν γαργαλιστικό ενδιαφέρον ..... αλλά δεν έχουν σοβαρή πολιτική διάσταση. Πλην ελαχίστων που θα επικεντρωθούμε. 
Τις συνθέσεις των οργάνων... αργότερα! Συγχαρητήρια!!!


Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Κ.ΔΗΜΑΡΧΕ ΣΑΣ ΕΙΧΑ ΓΙΑ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ!!!
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΕ.ΕΡΩΤΩ: ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑΘ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΕΙ ΧΡΗΜΑ ΖΕΣΤΟ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΜΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΙΖΩΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ??????????
    ΤΕΛΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΕΥΤΕ ΟΤΙ ΥΠΗΡΕΤΗΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ Η ΣΤΡΩΝΕΤΕ ΤΟ ΧΑΛΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΠΙΟ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ. ΑΝ ΤΟ 35% ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΤΑΙ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΘ, ΤΟΤΕ ΚΑΤΙ ΣΥΝΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΑΙΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.