Με επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας, η Ένωση Γονέων Θερμαϊκού καλεί την ηγεσία του, που λειτουργεί σαν υποτακτικός της τρόικας και των τοκογλύφων, να μην επιμείνει στη απαράδεκτη απόφαση για την κατάργηση της δεύτερης ξένης γλώσσας. Διαβάστε την επιστολή:

Κύριοι,
Με   την επιστολή μας αυτή θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τα πρωτοφανή και απαράδεκτα μέτρα στο χώρο της παιδείας.
Μέχρι τώρα οι εξαγγελίες του κάθε υπουργού παιδείας είχαν σαν σύνθημα «πρώτα ο μαθητής» πράγμα που έρχεστε μόνοι σας να το ανατρέψετε, κάνοντας τους μαθητές πειραματόζωα.
Ανάμεσα σε όλα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της παιδείας έρχεται ακόμη ένα που αφορά στη διδασκαλία ξένων γλωσσών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Θεωρούμε απαράδεκτη και απαξιωτική την απόφαση του υπουργείου να διδαχτούν τα παιδιά τη γλώσσα που θα επιλεχθεί  βάση οργανικής θέσης του Σχολείου  ή με ότι επιλέξει η πλειοψηφία των μαθητών γιατί πιστεύουμε ότι  το κάθε παιδί θα πρέπει να έχει το δικαίωμα της επιλογής, πόσο μάλλον από τη στιγμή που ήδη κάποια χρόνια διδάσκονταν τη γλώσσα που είχαν επιλέξει.
Τα παιδιά μας δεν είναι άβουλα όντα και ούτε θέλουμε να τα κάνουμε, εκτός κι αν αυτό είναι το ζητούμενο.
Λυπούμαστε που οι αποφάσεις αυτές παίρνονται από ανθρώπους της γενιάς του Πολυτεχνείου που ξέχασαν τους αγώνες τους για τα δικαιώματά τους και το   σύνθημα « ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»,το κατάπιε μαζί με αυτούς το κατεστημένο και ο θώκος.
Είναι γνωστό ότι η ανεπάρκεια του εκπαιδευτικού μας συστήματος οδηγεί τα παιδιά στην ιδιωτική ξενόγλωσση εκπαίδευση. Οι γονείς δαπανούν ένα μεγάλο ποσοστό του ήδη μειωμένου εισοδήματος τους σε φροντιστήρια  ξένων γλωσσών. .
Είμαστε αντίθετοι στην υποβάθμιση της διδασκαλίας της ξένης γλώσσας και ζητούμε την ποιοτική αναβάθμιση της εκμάθηση των Ξένων Γλωσσών.

Ως γονείς εκτιμούμε την ανάγκη απόκτησης γνώσεων από τα παιδιά μας προκειμένου ν’ανταποκριθούν στις μελλοντικές κοινωνικές και επαγγελματικές προκλήσεις και απαραίτητη την εκμάθηση ξένων γλωσσών και την πιστοποίηση γνώσης  των Ξένων Γλωσσών  μέσα στο σχολείο .
 Απαιτούμε την συνέχιση της δεύτερης ξένης γλώσσας στα σχολεία  ώστε να μην διαταραχθούν οι σπουδές των παιδιών μας στη δεύτερη ξένη γλώσσα και να μην αισθανθούν την ακύρωση των προσπαθειών του όλα αυτά τα χρόνια.

Ζητούμε να πάψει η προχειρότητα , ο πειραματισμός και ο εμπαιγμός στα παιδιά μας.
Ζητούμε να σταματήσει η συρρίκνωση των κονδυλίων για την παιδεία.
Ζητούμε η εκπαίδευση να παρέχει ίσες ευκαιρίες σ’όλους με δωρεάν και ολοκληρωμένη παιδεία
                                        
                                      ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η Πρόεδρος                                                         Ο Γεν.Γραμματέας

ΒοΒουλγαράκη Ιωάννα                                               Καλογιάννης Ευάγγελος 
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.