Άρχισαν τα όργανα για την ανεπαρκή διοίκηση Θερμαϊκού. 
Το πρόβλημα των γεμάτων επί μέρες κάδων σκουπιδιών απειλεί τη δημόσια υγεία.
Ευαισθητοποιημένοι κάτοικοι - γονείς από την Κερασιά έστειλαν καταγγελία προς τον Πρόεδρο της Τοπικής Ενότητας Κερασιάς με βασικό παραλήπτη τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, που δείχνει ότι δεν μπορεί να οργανώσει την αποκομιδή των απορριμάτων. Και ιδιαίτερα για τους χώρους των "παιδικών χαρών" που τείνουν να μετατραπούν σε χώρους κινδύνων για τα μικρά παιδιά.
Με την επιστολή τους κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις περιπτώσεις μολύνσεων από την παρατεταμένη εγκατάλειψη των γεμάτων κάδων.
Ο Ακτιβιστής βεβαιώνει ότι έχουν παρατηρηθεί και κρούσματα μολύνσεων που είναι άγνωστο αν προέρχονται από την υπερβολική βρώμα και δυσωδία που αναγκαζόμαστε να υφιστάμεθα ως κάτοικοι έξω από τις πόρτες των σπιτιών μας.
Η επιστολή των κατοίκων της Κερασιάς:

Εμείς, οι δημότες  Θερμαϊκού, κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Ν. Κερασιάς , που υπογράφουμε παρακάτω διαμαρτυρόμαστε έντονα για την κατάσταση που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στις παιδικές χαρές της Ν. Κερασιάς. Οι παιδικές χαρές θα πρέπει να είναι ο τόπος συνάντησης των παιδιών, όπου θα μπορούν να παίζουν με ασφάλεια. Και πράγματι, στην Κερασιά, τα παιδιά, συνήθιζαν να συγκεντρώνονται στους χώρους αυτούς και να παίζουν  για πολλές ώρες , κάτι που συντελεί στην κοινωνικοποίησή τους αλλά και στην φυσική άσκησή τους.

ΌΜΩΣ
  1. Τα χόρτα στους χώρους αυτούς δεν κόβονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όπως θα έπρεπε, με αποτέλεσμα τα παιδιά να κινούνται ανάμεσα σε «δάση από φυτά» και να εκτίθενται σε πολλούς κινδύνους για την υγεία και την ασφάλειά τους (ατυχήματα, φίδια, κουνούπια).
  2. Οι κάδοι που είναι τοποθετημένοι ακριβώς έξω από τις παιδικές χαρές παραμένουν γεμάτοι με σκουπίδια για πολλές μέρες με τα καπάκια τους  ανοιχτά, με αποτέλεσμα να γίνονται εστίες μόλυνσης. Οι γάτες μπαινοβγαίνουν στους κάδους, και όλος ο χώρος μετατρέπεται  σε σκουπιδότοπο.
Για τους παραπάνω λόγους, ζητάμε να πάρετε όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι παιδικές χαρές να γίνουν κέντρο «χαράς» και όχι «κινδύνου» για τα παιδιά μας.

Σχετικά θέματα:

Δήμαρχε "μας πνίξαν τα σκ@@@"


Βρώμικος ο Δήμος για τους κατοίκους και ανέτοιμος να υποδεχθεί τους τουρίστες του καλοκαιριού


** Οι φωτογραφίες είναι από Περαία και Αγία Τριάδα. Το πρόβλημα είναι το ίδιο σε όλο το δήμο. Τα παιδιά παίζουν δίπλα στα απορρίματα.
Που είναι η ευαισθησία σας κύριοι;

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.