Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συγχαρούμε τη Διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού για την επίλυση - από ότι διαπιστώσαμε - ενός μεγάλου προβλήματος που απασχολούσε επί χρόνια την Αγία Τριάδα και που είχαμε προβάλλει κατά το παρελθόν.
Αναφερόμαστε στις άσχημες οσμές που αναδύονταν από το αντλιοστάσιο της αποχέτευσης που βρίσκεται στην άνω Αγία Τριάδα και που ήταν το σήμα κατατεθέν της περιοχής για όσους   διέρχονταν από την περιοχή και φυσικά ήταν ένα ανυπόφορο πρόβλημα για τους κατοίκους που το υφίσταντο επί χρόνια.
Οι έντονες διαμαρτυρίες τους όμως φαινόταν ότι δεν λαμβάνονταν υπόψη. Έως πριν 25 μέρες περίπου όταν τεχνικοί της ΕΥΑΘ τοποθέτησαν δύο τεράστια ειδικά φίλτρα (της Siemens, όπως μας είπαν οι κάτοικοι) που κατάφεραν να συγκρατήσουν τις άσχημες οσμές.
Δεν θα διστάσουμε να επαινέσουμε το Δήμο που κατάφερε (δεν γνωρίζουμε με ποιες ενέργειες ή πιέσεις προς την ΕΥΑΘ) να εξαλείψει το πρόβλημα. Κάλλιο αργά παρά ποτέ!
Περιχαρείς οι κάτοικοι δεν μπορούσαν να το πιστέψουν. Η κ. Μαρία Ρ. και  η κ. Ρίτσα,  δεν έκρυβαν τη έκπληξη μαζί και τη χαρά για την ευνοϊκή εξέλιξη του ζητήματος που τους ενοχλούσε. "Αποφεύγαμε να βγούμε στις αυλές και στα μπαλκόνια μας και ντρεπόμασταν όταν είχαμε φιλοξενούμενους" μας είπε ο κ. Γιάννης που μένει σε πολύ κοντινή απόσταση από το αντλιοστάσιο.
Ας ελπίσουμε πως δεν θα απασχολήσει ξανά την τοπική κοινωνία μια άσχημη κατάσταση που φαίνεται να απομακρύνθηκε οριστικά.
Αλλά ας λάβουμε ως αφορμή το καλό για να θίξουμε μια παρόμοια υπόθεση δυσοσμίας που υπάρχει στην κεντρική πλατεία της Περαίας, εξ αιτίας του αντλιοστασίου της πλατείας. Μήπως είναι καιρός να επιλυθεί και αυτό το χρόνιο πρόβλημα ;; 
Χιλιάδες κόσμος θα περάσει από εκεί το καλοκαίρι. Μερικές μέρες η οσμή ξαπλώνεται μέχρι τα εστιατόρια και τις καφετέριες. Η δυσφήμηση του Δήμου πρέπει να θεωρείται δεδομένη αν δεν επιλυθεί η δυσωδία στο πιο πολυσύχναστο μέρος της πόλης.
Είναι καιρός να συμμαζέψουμε το Δήμο μας.
Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

3 comments:

  1. ΡΟΜΠΕΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    Πραγματικά είναι αξιέπαινη η διοίκηση του κ .Αλεξανδρή που έστω και αργά κατάφερε, θέλω να πιστεύω με δικές της πιέσεις και ενεργείς να εξαλείψει το απαράδεκτο φαινόμενο με την δυσωδία που αναδυόταν από τα αντλιοστάσια και είχε κάνει μαρτυρική την ζωή μας στην αγία τριάδα.
    Επίσης πρέπει να απονείμουμε και τα εύσημα που από την θέση του κατήγορου προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που απειλούν την ζωή όσων ζούμε και εργαζόμαστε στην Αγια τριάδα ,σε αντίθεση με κάποιους λαλίστατους συλλόγους και υποψηφίους που προεκλογικά το είχαν κάνει το θέμα σημαία τους και μετά τις εκλογές κάνουν την πάπια.
    Σαν επαγγελματίας της περιοχής και ενόψει της τουριστικής περιόδου που ξεκίνησε δειλά δειλά θα είχα να κάνω και μερικές αρνητικές επισημάνσεις που δεν νομίζω ότι κοστίζουν τεράστια χρηματικά ποσά ώστε να καλλωπιστή το χωριό μας.

    α)υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα ογκώδη σκουπίδια που πετάνε δεξιά και αριστερά δίπλα στους κάδους οι ……ευρωπαίοι συμπολίτες μας και άρχισαν να στενεύουν επικίνδυνα τους δρόμους ,είναι μια άσχημη εικόνα που δεν μας τιμάει σαν λαό.
    Αν υπάρχει πρόβλημα με το πετρέλαιο ,ειλικρινά και χωρίς καμιά δόση ειρωνείας να κάνουμε ένα έρανο οι κάτοικοι να βάλουμε για μια βδομάδα καύσιμα στα οχήματα για να μαζέψουν τα σκουπίδια .
    Αλλά και αυτό να γίνει ,αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία σαν λαός και δεν καταλάβουμε ότι πετώντας στην αυλή του γείτονα τα σκουπίδια μας
    -μας κάνει πολιτισμένους- τότε είμαστε γελασμένοι και γιαυτο σαν λαός αυτή την στιγμή εισπράττουμε δυστυχώς αυτό που μας αξίζει.
    β)θα παρακαλούσα τον αντιδήμαρχο κ .Κούτουκα όπως και τον κ. Λαζαρίδη ,να σκύψουν πάνω από τα προβλήματα που έχουν τα τελευταία χρόνια οι επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης και να καταλάβουν ότι το κάθε δημοτικό διαμέρισμα έχει διαφορετική δυναμική ανάπτυξης και δεν μπορούν να έχουν τα ίδια δημοτικά τέλη με τα υπόλοιπα που είναι ποιο ανεπτυγμένα.
    Προσπαθήστε να κατεβάσετε τις τιμές διότι η περιοχή μας δεν ούτε ΜΥΚΟΝΟΣ ,ούτε ΡΟΔΟΣ, ούτε φυσικά και ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γ)επίσης θα παρακαλούσα κάποιος υπεύθυνος από την διοίκηση του δήμου ,να εξαφανίσει εκείνους τους άθλιους αισθητικά τσιμεντένιους ογκόλιθους που κλείνουν την παραλία του χωριού μας και νομίζουν οι τουρίστες που τους βλέπουν ότι αναμένουμε απόβαση εχθρών από την θάλασσα.
    Εφόσον οι φωστήρες που μας διοικούν πιστεύουν ότι πρέπει να είναι κλειστή η παραλία για να κάνουν βόλτα χωρίς φόβο οι ……χιλιάδες των παραθεριστών που κατακλύζουν την εγκατελειμένη στο έλεος του θεού πλέον ,παραλία μας θα τους συνιστούσα να πάνε και μια βόλτα μέχρι την Χαλκιδική μήπως και κλέψουν καμιά ιδέα όπως π.χ βάζοντας μια απλή μπάρα με ένα ταμπελάκι που να γράφει πάνω, κλειστή για τα τροχοφόρα και τα μηχανάκια από τις 20.00 μέχρι τις 24.00 το βράδυ και την υπόλοιπη μέρα ανοιχτή για να μπορούν να βλέπουν κανένα πελάτη και όχι μονάχα αδέσποτα σκυλιά ,οι επαγγελματίες στα μαγαζιά τους.
    δ)ειλικρινά δεν θλίβετε κανένας αρμόδιος όταν βλέπει στο χάλι που έχει καταντήσει το ΑΚΤΙΟ ,στη παλιά πλαζ ?είναι έτοιμο να καταρρεύσει και έχει γίνει χώρος κατοικίας αδέσποτων σκύλων όπως και επικίνδυνων ατόμων που ψάχνουν εγκατελειμενα κτίρια για διάφορους σκοπούς .
    Παρατηρούμε ένα σκηνικό εδώ και ένα μήνα περίπου από πόρτες γκρεμισμένες ,τσιμεντένια υπόστεγα με βγαλμένα σίδερα έτοιμα να καταρρεύσουν πάνω σε ανυποψίαστους λουόμενους ,σκουριασμένες πέργολες επικίνδυνες για την υγεία του σε όποιον κάνει το λάθος και τις ακουμπήσει ,ξαπλώστρες πεταμένες άναρχα στην αμμουδιά .
    Καθημερινά γίνεται πλιάτσικο σε ότι αξίζει από τον εξοπλισμό του.
    Δηλαδή κύριοι της διοίκησης, σας είναι τόσο δύσκολο να το γκρεμίσετε ώστε να ανοίξει πλέον η παραλία μας μέχρι το ΠΙΚΠΑ και να σταματήσει αυτή η ασχήμια να μας συντροφεύει μια ζωή ?
    Πιστεύετε ότι ένας σοβαρός επιχειρηματίας θα νοικιάσει ποτέ αυτό το επικίνδυνο αχούρι και θα ξοδέψει μια περιούσια για να το δουλέψει με σκοπό να κερδίσει χρήματα?
    Μια ζωή από τότε που το θυμάμαι τα τελευταία 20 χρόνια, όποιος το νοίκιαζε κοιτούσε να αρπάξει ότι μπορούσε και στο τέλος άφηνε ένα ξεσυγυρισμένο φέσι στον δήμο και μην τον είδατε.
    Τελειώνω με ένα τελευταίο όνειρο που έχουμε όλοι οι αγιοτριαδιώτες,
    στο πότε θα βρεθεί ένας δήμαρχος και μια αντιπολίτευση που θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και ξεσηκώνοντας από πίσω τους όλο το χωριό ώστε ακόμα και δια της βίας να ανοίξει ο δρόμος από την πλαζ και τα ΚΑΑΥ όπως έχει γίνει σε άλλες περιοχές τις πατρίδας μας ώστε να ξαναγεννηθεί τουριστικά η αγία τριάδα και να μην καταντήσει όπως είναι τώρα ,μόνιμη κατοικία γυφτοβούλγαρων κλεφτών, επειδή δεν μπορούν να την ανακαλύψουν οι υπόλοιποι κάτοικοι του δήμου μας λόγω ελλιπής πρόσβασης.
    Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και πιστεύω οι αρμόδιοι να κάνουν τον κόπο έστω να διαβάσουν την έκκληση που τους κάνω, για να μας δείξουν επιτέλους ότι το εννοούν και στην πράξη όταν λένε προτεραιότητα τους είναι η τουριστική αναβάθμιση του τόπου μας

    ΡΟΜΠΕΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
    ΞΕΝΟΔΟΧΟΣ
    ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
    ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αδελφέ , το όνειρο σου μάλλον συνοδεύεται από ρομαντισμό .
    Το να υποδεικνύουμε , το να ασκούμε κριτική με ευκολία χωρίς να γνωρίζουμε το θέμα ή το αντικείμενο, το να κατακρίνουμε , το να επιρίπτουμε τις ευθύνες σε άλλους , κ.λ.π , είναι το μόνο εύκολο και ανέξοδο πράγμα .
    Έχω γνωρίσει πολλούς κυρίους, που όσο ήταν στην απέξω , τα έβλεπαν όλα εύκολα και ασκούσαν με ευκολία κριτική κατηγορόντας τους άλλους, όταν ήλθαν όμως στα πράγματα απεδείχθησαν χειρότεροι απ' αυτούς που κατηγορούσαν .
    Γιαυτό όσο λιγότερα λέμε τόσο καλύτερα είναι διότι μετά μας βγαίνουν μπούμεραγκ .
    Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως δεν πρέπει να επισημαίνουμε τα στραβά κι ανάποδα . Δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να κρίνουμε ή να κατακρίνουμε πράξεις κι ενέργειες που δεν είναι σωστές ή παράνομες . Το να κατακρίνουμε με ευκολία δεν πρέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.