Μια πολύ καλή καλοκαιρινή εκδήλωση είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε, την Κυριακή το βράδυ στο αμφιθέατρο Πεύκων, στη Μηχανιώνα.
Μια μουσικοχορευτική παρουσίαση που οργάνωσε ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μηχανιώνας ( στον οποίο γίνεται σημαντικό έργο) με τα τμήματα μουσικής του. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης επιμελήθηκαν οι καθηγητές μουσικής:

Χρήστος Σιδηρόπουλος
Κατερίνα Χρηστίδου
Τάσος Χατζηασεμίδης
Θανάσης Λασκαρίδης
Σάκης Πορίδης 


Η βραδιά ξεκίνησε με με τη επίδοση  τιμητικών διακρίσεων σε μαθητές του εικαστικού τμήματος του Συλλόγου που λειτουργεί υπό τη διεύθυνση του σημαντικού δημιουργού, ζωγράφου και γλύπτη, κ. Γιάννη Καψιδάκη. Έξι μαθητές του βραβεύτηκαν για τις πρώτες θέσεις που έλαβαν ( μεταξύ δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων και εκατοντάδων χιλιάδων ξένων διαγωνιζομένων μαθητών) στην 5η Παιδική Biennale  του περασμένου χρόνου.


Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα  που φέτος ήταν αφιερωμένο στη μουσική του Σταύρου Κουγιουμτζή. Το, ασφυκτικά γεμάτο από γονείς και παιδιά, αμφιθέατρο σιγοτραγούδησε τις μεγάλες επιτυχίες του δημιουργού εκτελεσμένες άψογα από τους μικρούς και μεγάλους καλλιτέχνες - μαθητές του Συλλόγου.
Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να δοθεί στην σκηνοθετική παρέμβαση και την παρουσία του προεφηβικού τμήματος χορού του συλλόγου. Χορευτές του  χόρεψαν συρτάκι, ενώ ταυτόχρονα προβάλλονταν εικόνες από τη ζωή του συνθέτη.
Το υπέροχο φεγγάρι και ο δροσερός μπάτης βοήθησαν μαζί με τις εικόνες και τους ήχους να κρατήσουμε μια όμορφη ανάμνηση από την πολύ όμορφη αυτή βραδιά του Ιούνη.
Συγχαρητήρια στους υπεύθυνους μουσικούς  καθώς και στη πολύ πετυχημένη διοίκηση του Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Μηχανιώνας.


Παραβρέθηκαν διάφοροι εκπρόσωποι των αρχών αλλά θα αναφέρουμε μόνο αυτούς που παρέμειναν μέχρι τη λήξη της εκδήλωσης, και όχι αυτούς που έχουν συνηθίσει να εφαρμόζουν την "πολιτική της περατζάδας" ( δείχνουμε το μπόι μας και εξαφανιζόμαστε μετά από λίγα λεπτά).
Και δεν χωρούν δικαιολογίες ότι υπήρχε και αντίστοιχη εκδήλωση στην Περαία και έπρεπε να "περάσουν" κι από κει. Αυτού του είδους οι πολιτικαντισμοί θα πρέπει κάποτε να σταματήσουν. Έχετε αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους που μπορούν τουλάχιστον να παρίστανται ουσιαστικά και όχι με το σύστημα του "γεια και φεύγω". Αν μη τι άλλο δεν τιμάτε ούτε τα παιδιά που όλο το χρόνο πασχίζουν να παρουσιάσουν την πρόοδό τους.
Παραβρέθηκαν λοιπόν οι κκ. Στεφανίδης, Μισαλέμης και η κα Φερφελή.


Ακτιβιστής















Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.