Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες, φίλες και φίλοι

Αυτές τις τραγικές μέρες όπου ανακοινώνονται τα μέτρα του μνημονίου και στο πλαίσιο της πιο άγριας και ληστρικής επίθεσης που γνώρισε ποτέ ο λαός μας, έχουμε και νέες προκλήσεις εδώ, στον τόπο μας. Με πρόσχημα τον «εθελοντισμό», εμφανίστηκε στην περιοχή μας η εταιρεία ISS ως φορέας πρωτοβουλίας για τον καθαρισμό της ακτής της Α. Τριάδας. Με την επίσημη στήριξη της διοίκησης του Δήμου Θερμαϊκού, μετέφερε εργαζόμενους με μισθωμένα λεωφορεία ως «εθελοντές».Έχουμε σοβαρές ενδείξεις πως επρόκειτο για εργαζόμενους της εταιρείας, οι οποίοι «σύρθηκαν» στη δράση αυτή, χωρίς να έχουν το περιθώριο της άρνησης.
Καταγγέλλουμε ανοιχτά ότι η εν λόγω εταιρεία διακρίνεται για την ασύστολη καταπάτηση κάθε δικαιώματος των εργαζόμενων σε αυτή και μάλιστα έχει καταδικαστεί σε σχετική υπόθεση από το αρμόδιο δικαστήριο. Εκφράζουμε τη βεβαιότητα πως η «πρωτοβουλία» καθαρισμού της ακτής, έχει ως στόχο να εισάγει στη συνείδηση όσων μένουμε σε αυτό τον τόπο, ότι δήθεν οι εταιρείες είναι πιο αποτελεσματικές στον τομέα της καθαριότητας γενικά, σε σχέση με τις υπηρεσίες του Δήμου. Άλλωστε η συγκεκριμένη εταιρεία παραχώρησε τρία απορριμματοφόρα στο Δήμο Θεσσαλονίκης πρόσφατα, προκειμένου να συμβάλλει στην αποκομιδή του σωρού σκουπιδιών στην πόλη την ίδια στιγμή που με ευθύνη των διοικήσεών του αξιώνονταν η υπηρεσία καθαριότητας του.
Θεωρούμε ότι κανένας δεν τρέφει αυταπάτες. Θέλουν να ξηλώσουν κάθε δημόσιο μηχανισμό που παρέχει υπηρεσίες στους δημότες και να κάνουν τις τελευταίες βορρά στους μεγαλοϊδιώτες και τις επιχειρήσεις τους. Κι όποιος σκεφτεί πως ίσως έτσι θα έχουμε τουλάχιστο αποτελεσματικότητα έστω κι αν πληρώνουμε παραπάνω, θα του θυμίσουμε τα εξής:
  • Ήδη τα τελευταία χρόνια, πληρώνουμε συνεχώς παραπάνω δίχως αντίκρυσμα σε υπηρεσίες. Έγινε καλύτερη η υπηρεσία ύδρευσης από όταν άρχισε να λειτουργεί ως δημοτική επιχείρηση;
  • Αν το πρόβλημα είναι τα λεφτά που δε φτάνουν για να λειτουργούν αποτελεσματικά τα απορριμματοφόρα, τότε γιατί ο Δήμαρχος και η υπόλοιπη αντιπολίτευση δε διεκδικεί από την κυβέρνηση αύξηση των κονδυλίων, παρά μόνο μας φορτώνει νέα τέλη;
  • Τι θα απογίνουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα;
  • Τι νόημα είχε σε αυτή την περίπτωση η κατακόρυφη αύξηση των τελών καθαριότητας και φωτισμού;
  • Πίσω από τον «εθελοντισμό», βρίσκεται η κερκόπορτα της περαιτέρω εκμετάλλευσης των εργαζομένων, με φτηνή και απλήρωτη εργασία, των απολύσεων, της αβάσταχτης φοροεπιβολής, της παραπέρα υποβάθμισης των υπηρεσιών.  Αυτός είναι ο Καλλικράτης που ευαγγελίζονταν οι αντίπαλες παρατάξεις και αυτό είναι μέρος των συνεπειών του, που τις στηρίζουν λυσσαλέα.
 Αγαπητοί φίλοι και φίλες
Έχουμε ξανατονίσει ότι αυτά που πληρώνουμε φτάνουν και περισσεύουν για να έχουμε αξιοπρεπείς και επαρκείς υπηρεσίες από την πολιτεία. Όσα δίνουμε όμως γέμισαν τα θησαυροφυλάκια του τραπεζικού κεφαλαίου, των διεθνών τοκογλύφων, και των ντόπιων μεγαλόσχημων βιομήχανων, εφοπλιστών και μεγαλέμπορων και των παρατρεχάμενών τους.
Καμία υποχώρηση, καμία αυταπάτη.
  • Να μην περάσει στους ιδιώτες η καθαριότητα και καμιά άλλη υπηρεσία του δήμου. Να αναπτυχθούν όλες οι υπηρεσίες του με δημόσιο χαρακτήρα, με σύγχρονο επαρκή εξοπλισμό και μόνιμο επαρκές προσωπικό ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες.
  • Δε θα αφήσουμε να απολυθεί ούτε ένας εργαζόμενος. Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους.
  • Δε θα αφήσουμε να ξεπουληθεί ο τόπος μας.
  • Όχι άλλες φοροεπιβολές.  Μείωση τώρα των δημοτικών τελών. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των πραγματικών αναγκών της. Επιστροφή όλων των παρακρατηθέντων πόρων από τους δήμους 11 δις ευρώ.
 Στα μεσοπρόθεσμα σχέδια του αφανισμού μας που εξαγγέλλουν και στον εργασιακό μεσαίωνα που οραματίζονται, να απαντήσουμε με τον ανυποχώρητο αγώνα για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων και των σύγχρονων αναγκών μας τώρα. Εμείς οι εργαζόμενοι παράγουμε όλο τον πλούτο και τον δικαιούμαστε. Να ανοίξουμε μέσα από την ισχυροποίηση της κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας με ανυποχώρητο αγώνα απέναντι στους πλουτοκράτες σφετεριστές του ιδρώτα μας την αλλαγή των συσχετισμών, για την ανατροπή   της εξουσίας τους, να ανοίξουμε το δρόμο για τη λαϊκής εξουσία και οικονομία.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. Σχετικά με το θέμα και τον καθαρισμό ακτών της περιοχής μας μερικοί πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής για συνδρομή του καθαρισμού των ακτών μας .Των ακτών που πηγαίνουμε όλοι μας . Επίσης στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν η ΕΘ.Ο.Π.Α.Κ Δήμου Θερμαϊκού και ο ΟΦΚΑΘ ως εθελοντικές ομάδες του δήμου μας . Ως απλός πολίτης του δήμου δεν θέλω να αναφερθώ αν έπρεπε η δεν έπρεπε να συμμετέχει η ιδιωτική εταιρεία , εγώ το αποτέλεσμα βλέπω
    Και αυτό που είδα είναι ότι δεν είδα την αντιπολίτευση να συμμετέχει στην παρά μονο να κάνει κριτική
    Είδα τον πατέρα με τα δύο μικρά παιδιά του να μαζεύουν σκουπίδια και γόπες , ακόμα περιμένοντας τον <> που καθόταν στην ξαπλώστε του και κάπνιζε για να μαζέψουν την γόπα του όταν θα φιλοτιμηθεί να τελειώσει το τσιγάρο του και μπας σαν την πετάξει στην αμμουδιά.
    Είδα τους αντιδημάρχους κκ Λαζαρίδη και Βασιλειαδη Ι. Δεν είδα τον κ Μαυρομάτη και την κα Μωραλη να συμμετέχουν η μήπως δεν τους ενδιαφέρει η ακτή μας

    Είδα δύο εθελοντικές ομάδες (ΕΘ.Ο.Π.Α.Κ ) και ΟΦΚΑΘ) και όχι την εθελοντική ομάδα της Επανομής
    Τέλος σας ενημερώνω ότι θέλω να μείνω ανώνυμος πολίτης εθελοντής στρατιώτης και όχι στρατηγός , να συμμετέχω για το καλό του δήμου μας και αυτό έπρεπε να πράττουν οι περισσότεροι κυρίως της δημοτικής αρχής (μηδενός εξαιρουμένου , ) γιατί οι ακτές δεν είναι του Αλεξανδρή , Λαζαριδη κλπ αλλά όλων μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ ανώνυμε όλοι αυτοί που "συμμετείχαν" θα μας πείσουν όταν καθαρίσουν ακτές μετά τη θητεία τους και αφού χάσουν την εξουσία! Το ίδιο ισχύει και για όσους εθελοντές έχουν σχέση με το δήμο (εργαζόμενοι κ.τ.λ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.