Θαύμα Δήμαρχε, θαύμα! 
Τα τραπέζια σε πολλά παραθαλάσια μαγαζιά του Μπαξέ τείνουν να γίνουν "αμφίβια".
Αιτία η επέκταση της θάλασσας που τείνει να εξαλείψει την ακτή. Έφαγε την άμμο και περιόρισε αισθητά τον αιγιαλό. Με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες των γραφικών παραθαλάσσιων καταστημάτων εστίασης να πληρώνουν τέλη χρήσης αιγιαλού, χωρίς να υπάρχει αιγιαλός (τουλάχιστον στην έκταση που πρέπει).



Το φαινόμενο υπήρχε και πριν αλλά έχει επιταθεί τον τελευταίο χρόνο εξαιτίας των έργων για την επέκταση του αεροδιαδρόμου προσγείωσης για τον αερολιμένα Θεσσαλονίκης από την μια μεριά και της προβλήτας του λιμένα των Ν. Επιβατών από την άλλη.
Έτσι μεταφέρεται άμμος της παραλίας προς την πλευρά του λιμανιού του Μπαξέ με αποτέλεσμα και οι επιχειρήσεις να στερούνται τις γραφικότητας αλλά και κατ' επέκταση των εσόδων τους(τα έξοδά τους παραμένουν τα ίδια φυσικά) αφ'ενός,  αλλά και να περιορίζεται και ο θαλάσσιος χώρος στο ανατολικό τμήμα της σκάλας αφετέρου.


Στα δικαιολογημένα παράπονα που εκφράστηκαν στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Βογιατζή, αυτός δήλωσε αναρμοδιότητα με το σκεπτικό ότι ο Δήμος δεν δικαιούται να επέμβει στον αιγιαλό (από την άλλη τα τέλη χρήσης του τα "παίρνει") δείχνοντας το λιμεναρχείο.
Όποιου όμως κι αν είναι ευθύνη η διευθέτηση του προβλήματος θα πρέπει να γνωρίζουν οι κύριοι της Διοίκησης πως αρχικά αφορά τους ίδιους να εντοπίζουν τα ζητήματα. Κι αν δεν μπορούν με τις υπηρεσίες τους να τα επιλύουν θα πρέπει να πιέζουν τις καθ' ύλην αρμόδιες διευθύνσεις να πράξουν τα αυτονόητα.
Αλλιώς τι λόγο ύπαρξης έχουν;


ΥΓ. Βέβαια δεν επικεντρωθήκαμε σ' αυτό μας το post στην άθλια κατάσταση των ακτών, στα σκουπίδια και στους τεράστιους όγκους φυκιών που αλλοιώνουν και αυτό το μικρό κομμάτι παραλίας.
Αγοράσατε μηχανήματα καθαρισμού των ακτών. Μήπως δεν λειτουργούν;


Ακτιβιστής










Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

15 comments:

  1. Συμβουλος τοπικου καταγγέλει
    http://dtsiaouss.blogspot.com/2011/06/blog-post_9863.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥ?
    ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ.
    Τι φοβαται ?Μήπως δεν τον ψηφίσουν στις άλλες εκλογές .
    Ας αφήσει τις βλακείες ο τοπικός σύμβουλος και το μονό που πρέπει να κάνει είναι να προτείνει την μείωση των τελών χρήσης αιγιαλού και τότε θα δει ότι θα εισπράττει πολύ περισσότερα χρήματα ο δήμος από ότι τώρα. Που νομίζετε ότι βρίσκεστε στην γλυφάδα?
    ΕΜΑΘΕ ΤΩΡΑ Ο ΚΑΘΕ ΑΣΧΕΤΟΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΙ ΤΟΥ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟ (Πονά ΚΕΦΑΛΙ Κόβω ΚΕΦΑΛΗ).
    ΤΙ ΝΟΜΙΖΑΤΕ ΑΓΑΠΗΤΕ ΤΟΠΙΚΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕ ΟΤΙ ΤΑ ΑΥΓΑ ΤΑ ΚΟΥΡΕΥΟΥΝ?
    Η Διοίκηση θέλει ανθρώπους με μυαλό .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΡΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ21 Ιουνίου 2011 στις 11:13 μ.μ.

    ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΟΡΙΑ ΑΥΓΑ? ΠΟΤΕ. ΟΜΩΣ Η ΜΕΤΑΛΛΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ'''''ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΑ Σ ΕΝΑ ,,,ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥΣ??,,ΚΑΙ ΚΑΚΙΤΣΕΣ,,,ΑΣΧΕΤΟΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΙ ΤΟΥ,,,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΩΝ ΑΥΤΟΣ ΖΕΙ ΕΔΩ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΙΚΟ....ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΗΣ,,ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥΡΚ-ΟΓΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΑΦΛΕΚΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ22 Ιουνίου 2011 στις 8:21 μ.μ.

    Ως Γ.Γ. του Σωματείου Επισιτιστικών Επαγγελμάτων Δήμου Θερμαικού δημοσιεύω αυτούσια τα έγγραφα που έστειλε το Σωματείο το 2010 και 2011.
    Δήμος Θερμαϊκού, 14/4/2010

    Προς: Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Θερμαϊκού
    Κοιν.: Κτηματική Υπηρεσία Δημοσίου
    Αριθμός πρωτοκόλλου 51
    ΘΕΜΑ: Προβλήματα αιγιαλού στον Δήμο Θερμαϊκού

    Στον παραλιακό άξονα και ειδικά στο τμήμα μεταξύ των οδών Εθν. Αντίστασης και Αρχ. Μακαρίου στο τοπικό Διαμέρισμα Νέων Επιβατών, λόγω των ακραίων καιρικών φαινόμενων που παρατηρούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα υποχωρεί τμήμα του εδάφους στον αιγιαλό λόγω κακού υπεδάφους (χώμα, φθαρτά υλικά κ.α.) παρασυρόμενο από τα υψηλά κύματα που δημιουργούνται.
    Αυτό το φαινόμενο όμως δημιουργεί προβλήματα στις επιχειρήσεις που έχουν νοικιάσει χώρο προς εκμετάλλευση στον αιγιαλό σε ετήσια βάση χωρίς να μπορούν εξ’ ολοκλήρου να τον χρησιμοποιήσουν λόγω μείωσης του χώρου αλλά και του κακού υπόβαθρου.
    Λόγω ότι τα φαινόμενα αυτά δεν έχουν χρόνο και τόπο (Βραχνέικα Πάτρας) και δεν θέλουμε την περίοδο που έρχεται άνοιξη – καλοκαίρι, εξερχόμενοι από μία πάρα πολύ δύσκολη χειμωνιάτικη περίοδο λόγω της σοβαρής οικονομικής κρίσης που πρώτα έχει πλήξει το επάγγελμά μας να αιφνιδιαστούμε, ζητάμε, να κάνουμε χρήση μέρους του πεζόδρομου μέχρι τουλάχιστον να γίνουν έργα στήριξης του εδάφους στον αιγιαλό.
    Επίσης ζητάμε, για την νέα περίοδο ενοικίασης χώρου στον αιγιαλό και κοινοχρήστων χώρων η πληρωμή του ενοικίου να καταβληθεί με ευνοϊκότερους όρους από την περσινή χρονιά όπως, το σύνολο του ενοικίου να καταβληθεί σε ισόποσες δόσεις αρχής γενομένης από την 31-5-2010 έως την 31-12-2010, για τους ίδιους λόγους που έχουμε αναφέρει πιο πάνω. Η αυστηρή τήρηση της καταβολής των δόσεων να τηρηθεί από την Δημοτική Αστυνομία στην περίπτωση μη καταβολής μίας δόσης να απαγορευθεί η χρήση του χώρου έως την τακτοποίηση της.
    Ευελπιστούμε για την κατανόηση των προβλημάτων μας και την γρήγορη επίλυση τους.

    Ο Πρόεδρος ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΩΝΙΩΤΑΚΗΣ

    Ο Γεν. Γραμματέας ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΦΛΕΚΑΣ

    Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ POST

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΑΦΛΕΚΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ22 Ιουνίου 2011 στις 8:34 μ.μ.

    ΕΓΓΡΑΦΟ 2ο

    Δήμος Θερμαϊκού 5/5/2011

    Προς: Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Θερμαϊκού
    Κοιν.: 1) Aντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών
    κ Πολιτικής Προστασίας
    2) Aντιδημαρχία Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης
    3) Aντιδημαρχία Καθαριότητας-Ανακύκλωσης-
    Περιβάλλοντος κ Πρασίνου
    4) Δημοτική Κοινότητα Περαίας
    5) Δημοτική Κοινότητα Ν.Επιβατών
    6) Δημοτική Κοινότητα Ν.Μηχανιώνας
    7) Δημοτική Κοινότητα Επανομής
    Αριθμός πρωτοκόλλου 69

    ΘΕΜΑ: Αναφορά των προβλημάτων του Σωματείου

    Ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου συγκεντρώθηκαν όλοι οι επαγγελματίες των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Θερμαϊκού με το Δ.Σ. του Σωματείου καταθέτοντας τα προβλήματα που κάθε χρόνο αντιμετωπίζουν , ζητώντας από την νέα Δημοτική Αρχή την επίλυσή τους..
    Σχολαστική καθαριότητα των δρόμων ιδιαίτερα της παραλιακής(εκτός των τμημάτων που εμείς υποχρεούμαστε να καθαρίσουμε).
    Τα απορριμματοφόρα να ξεκινάνε την καλοκαιρινή περίοδο (1-6-2011 έως 31-8-2011) και ιδιαίτερα το Σάββατο βράδυ από τις 01 π.μ. και πρώτα από την παραλιακή έτσι ώστε τα σκουπίδια που βγάζουν από βραδύς οι επαγγελματίες να μην συσσωρεύονται στους κάδους με συνέπεια να μυρίζουν άσχημα, να γίνονται δε τροφή για τα αδέσποτα αλλά και να δημιουργούν αντιαισθητική εικόνα στους επισκέπτες του Δήμου.
    Πιο συχνό πλύσιμο των κάδων ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο.
    Μεταφορά όλων των κάδων των απορριμμάτων από την παραλιακή(βιτρίνα) σε χώρους που δεν θα ενοχλούν(κάθετοι δρόμοι).
    Συχνότερη έξοδος του ειδικού μηχανήματος για την άμμο και το πέρασμα του από όλον τον παραλιακό άξονα.
    Τοποθέτηση σε όλη την παραλιακή χημικών τουαλετών, αλλαξιέρων , ντουζιέρες και παροχή πόσιμου νερού. Η μη ύπαρξή τους δημιουργεί σοβαρά προβλήματα με τα καταστήματά μας.

    η συνέχεια στο επόμενο post λόγω μεγάλου κειμένου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΑΦΛΕΚΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ22 Ιουνίου 2011 στις 8:41 μ.μ.

    Οριοθέτηση χώρων για την τοποθέτηση των ερασιτεχνικών βαρκών καθώς την απόσυρση των άχρηστων βαρκών, οι οποίες είναι εστίες μόλυνσης και όχι μόνο.
    Διάνοιξη των ΚΑΑΥ(Πάγιο και χρονίζον αίτημα) και την επαναλειτουργία των πλάζ (Επανομής-Αγ.Τριάδος)για την προσέλευση λουομένων.
    Μείζον θέμα που απασχολεί γενικά τους περιπατητές αλλά και τους επισκέπτες του παραλιακού άξονα, λόγω δε, της επικινδυνότητας του πρέπει να επιλυθεί άμεσα, είναι η πληθώρα των αδέσποτων ζώων που ορμάνε κατά αγέλες σε ανυποψίαστους ενήλικες και παιδάκια με συνέπεια να διαδραματίζονται καταστάσεις πανικού, εικόνα που δεν αρμόζει σε μία τόσο όμορφη παραλία.
    Άλλη μια άσχημη πινελιά είναι οι πλανόδιοι αλλοδαποί μικροπωλητές οι οποίοι κατακλύζουν την παραλιακή και τα καταστήματά μας δημιουργώντας σοβαρό λειτουργικό πρόβλημα παρενοχλώντας τους πελάτες. Επίσης επιφέρουν οικονομικό μαρασμό με το παραεμπόριο στους νόμιμους επαγγελματίες που πασχίζουν νόμιμα να αντεπεξέλθουν στα λειτουργικά τους έξοδα.
    Η χρέωση του m3 στα τιμολόγια της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. για τους επαγγελματίες δεν μπορεί να είναι η ίδια με την χρέωση της οικιακής κατανάλωσης. Καταναλώνουμε εκ των ενόντων περισσότερο νερό για την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων και των χώρων εστίασης βάσει των υποχρεώσεων που ορίζει ο Ε.Φ.Ε.Τ. με συνέπεια οι λογαριασμοί να είναι αυξημένοι. Στον Δήμο Θεσσαλονίκης στον Δήμο Κασσάνδρειας ισχύει ειδικό Επαγγελματικό Τιμολόγιο Νερού με πολύ χαμηλότερη χρέωση έναντι του οικιακού. Η δε έκδοση των λογαριασμών για τους επαγγελματικούς χώρους να γίνονται κάθε δίμηνο .
    Στις επιχειρήσεις της Δημοτικής Κοινότητας Ν.Μηχανιώνας και ειδικά στο τμήμα της οδού Πολυτεχνείου από την κεντρική πλατεία έως την 28ης Οκτωβρίου να τοποθετηθούν «σαμαράκια» για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.
    Τα καταστήματα επί της οδού Πολυτεχνείου να έχουν την δυνατότητα να τοποθετήσουν σκίαστρα καθώς και προστατευτικά νάιλον, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών
    Στην Δημοτική Κοινότητα Ν.Επιβατών και ειδικά στο τμήμα μεταξύ των οδών Εθν. Αντίστασης και Αρχ. Μακαρίου, λόγω των ακραίων καιρικών φαινόμενων που παρατηρούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα υποχωρεί τμήμα του εδάφους στον αιγιαλό λόγω κακού υπεδάφους (χώμα, φθαρτά υλικά κ.α.) παρασυρόμενο από τα υψηλά κύματα που δημιουργούνται.
    Αυτό το φαινόμενο όμως δημιουργεί προβλήματα στις επιχειρήσεις που έχουν νοικιάσει χώρο προς εκμετάλλευση στον αιγιαλό σε ετήσια βάση χωρίς να μπορούν εξ’ ολοκλήρου να τον χρησιμοποιήσουν λόγω μείωσης του χώρου αλλά και του κακού υπόβαθρου.
    Λόγω ότι τα φαινόμενα αυτά δεν έχουν χρόνο και τόπο και δεν θέλουμε την περίοδο που έρχεται, άνοιξη – καλοκαίρι, εξερχόμενοι από μία πάρα πολύ δύσκολη χειμωνιάτικη περίοδο λόγω της σοβαρής οικονομικής κρίσης αλλά και της απαγόρευσης του καπνίσματος, που πρώτα έχουν πλήξει το επάγγελμά μας, ζητάμε, τα καταστήματα που βρίσκονται στον άξονα αυτόν να κάνουμε χρήση μέρους του πεζόδρομου μέχρι τουλάχιστον να γίνουν άμεσα έργα επιχωμάτωσης του αιγιαλού.
    Στην Δημοτική Κοινότητα Ν.Επιβατών πρέπει να γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις στην σηματοδότηση όπως:
    α) Στην συμβολή των οδών Π.Κουντουριώτη- Εθνικής Αντίστασης και στην κάθοδο της Εθνικής Αντίστασης πρέπει να τοποθετηθεί πινακίδα σημάνσεως « STOP »,
    η οδός Εθνικής Αντίστασης τουλάχιστον την καλοκαιρινή περίοδο να είναι διπλής κατεύθυνσης.
    β) Στην συμβολή των οδών Δημοκρατίας-Κων/νου Κανάρη και Π.Κουντουριώτη –Αγ.Νικολάου να τοποθετηθεί φωτεινή προειδοποίηση παράλληλα με την σήμανση του « STOP »
    Τα καταστήματα που κάνουν χρήση κοινόχρηστου στην παραλιακή πλατεία των Ν.Επιβατών , να μπορούν να επεκτείνονται και στο πεζόδρομο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΑΦΛΕΚΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ22 Ιουνίου 2011 στις 8:42 μ.μ.

    Για την νέα περίοδο ενοικίασης χώρου στον αιγιαλό και κοινοχρήστων χώρων λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, η πληρωμή του ενοικίου να καταβληθεί με ευνοϊκότερους όρους από την περσινή χρονιά όπως, το σύνολο του ενοικίου να καταβληθεί σε ισόποσες δόσεις αρχής γενομένης από την 31-5-2011 έως την 30-9-2011. Η αυστηρή τήρηση της καταβολής των δόσεων να τηρηθεί από την Δημοτική Αστυνομία στην περίπτωση μη καταβολής μίας δόσης να απαγορευθεί η χρήση του χώρου έως την τακτοποίηση της.
    Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι λόγω των δύσκολων καταστάσεων που βιώνουμε , μόνο μέσα από την στήριξη της επιχειρηματικής φιλοσοφίας θα δοθούν λύσεις , έτσι ώστε να μπορέσουν οι επιχειρηματίες να ανταπεξέλθουν των υποχρεώσεών τους και συγχρόνως να προσφέρουν θέσεις εργασίας στηρίζοντας την τοπική οικονομία που όλοι μας έχουμε ανάγκη.
    Ευελπιστούμε για την κατανόηση των προβλημάτων μας και την γρήγορη επίλυση τους.


    ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
    ΓΩΝΙΩΤΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
    ΣΑΦΛΕΚΑ ΑΝΤΩΝΗΣ

    ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΑΦΛΕΚΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ22 Ιουνίου 2011 στις 10:31 μ.μ.

    Μήπως ο ανωνύμως καταγγέλλων Τοπικός Σύμβουλος έχει να μας απαντήσει στο κοινοποιηθέν προς την Δημοτική Κοινότητα Ν.Επιβατών έγγραφο;
    Θα θέλαμε να δούμε τις ακαριαίες ενέργειές του αλλά και τις ικανότητές του.

    Ο Γ.Γ. του ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ
    ΣΑΦΛΕΚΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτοί που πληρώνουν τον αιγιαλό και δε χρωστάνε να βγουν να μας το πουν για να δουμε ποιοι δεν πληρωνουν.
    Γιατι με τοσους που χρωστανε χασαμε το λογαριασμο. κατα τα αλλα θελουν και υπηρεσιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. φιλε ανωνυμε.
    Εν μερει σε αυτα που λες δεν εχεις αδικο.
    το προβλημα ειναι οτι οσοι απαντουν δεν εχουν καμμια γνωσει πανω στα θεματα που απαντουν.
    ενασ τοπικοσ συμβουλος καταγγελει.τι καταγγελει ουτε ο ιδιος γνωριζει.ειναι τελειως ασχετος με την χρηση αιγιαλου.
    αντι να κανει μια επικοδομητιικη προτα;ση βγαινει και καταγγελει.
    ερχετε μετα ο καριωτης και αντι να προσφερει γνωσει και αποψη για το ζητημα της χρησης αιγιαλου, με την υποτιθεμενη εμπειρια τοσων χρονων στην τοπικη αυτοδιοικηση,σχολιαζει την αποωη μου εναντιων του τοπικου συμβουλου.φαινετε οτι δεν γνωριζει για την χρηση αιγιαλου.
    οι αποψεις που διατυπψσε ο αντωνης ο σαφλεκας ειναι περα για περα σωστες .οι προσπαθειες που εχουν γινει απο τους επισιτιστες για την μονιμη λυση του προβληματος ολα αυτα τα χρονια εχουν πεσει στο κενο γιατι απλα βρισκουν απεναντι τους ανθρωπους ασχετους και ανικανους να δωσουν λυση .
    φιλε ανωνυμε σε προκαλω (με την καλη εννοια )αν θες να διαπιστωσεις την ανικανοτητα πολλων υποστηρικτων ενθεν και ενθεν ανοιξε ενα θεμα που κατα την αποψη σου ειναι πολυ σημαντικο για την περιοχη μας και απο τα σχολια θα καταλαβεις ποσο κοντοφθαλμοι υπαρχουν ενθεν και ενθεν.
    να εισαι καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 24 Ιουνίου 2011 12:47 μ.μ.
    Μου εξηγείτε γιατί αυτό το blog ,σε οτι αφορά στο δήμο θερμαίκού , έχει καταντήσει μια ανούσια αντιπαράθεση ανάμεσα σε καθεστωτικούς και μη , συνπολιτευόμενους και αντιπολιτευόμενους , ανώνυμους και επώνυμους(που καταλαβαίνουν ποιοι είναι οι ανώνυμοι... ) και πάει λέγοντας; Το να γίνονται οι επισημάνσεις, καταγγελίες για τα κακώς κείμενα , διεκδικήσεις για ανάβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας στη περιοχή είναι σίγουρα μέσα στις υποχρεώσεις μας.Μήπως όμως το να κατατείθενται προτάσεις και να γίνεται ανάμεσα σε όσους χρησιμοποιούν αυτό το μέσο ένας δημιουργικός διάλογος θα ήταν πιο ωφέλιμο και παραγωγικό; Ποιά η ένοια του ενεργού πολίτη, όταν σταματάει στην καταγγελία και στη προσωπική αντιπαράθεση εκλεγμένων και μη,παραγόντων ή όχι υποστηρικτών ή"οπαδών" κλπ.κλπ.κλπ.
    Ο κόσμος χάνεται... ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΧΤΕΝΙΖΟΜΑΣΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΑΡΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ25 Ιουνίου 2011 στις 2:11 π.μ.

    ΕΝΑ ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΟΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΙΓΙΑΛΟΣ....ΕΝΑ ΜΠΑΛΑΚΙ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ...(επινοικιαση),,,Βεβαια το παραλογο ειναι οτι η υγειονομικη υπηρεσια δεν εγκρινει αδεια για τραπεζια και σερβιρισμα στην παραλια..απο την αλλη η υπηρεσια του δημου τα ενοικιαζει μ αυτον τον σκοπο...ΑΛΑΛΟΥΜ.ΚΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΙ ΑΙΓΙΑΛΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΩΝ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΘΑΡΟ..ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ,,ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΔΟΥΣ (χωμενους στη γη)..Να ειναι συμμαχος με καθε επαγγελματια,,που κανει διαμαρτηρια για τις μυρωδιες των φρεατιων...να τοποθετει ντουζ χημικες τουαλετες..παραβαν.ΩΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΑΝΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ,,,ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΜΟΥ,,ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ,,ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΓΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ....ΤΩρΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ..ΕΙΔΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ?? ΠΟΙΑ Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ??...ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ..(υποχρεωστε τον δημο να δημοσιευσει τα ονοματα αυτων που χρωστανε,,,ειναι αμετρητα πολλοι....καλη ισως πολιτικη μαγια υποχρεωμενων ψηφων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΦΛΕΚΑΣ25 Ιουνίου 2011 στις 7:45 μ.μ.

    Μπορεί η Δημοτική Αρχή να δημοσιεύει οφειλέτες;
    Μήπως θα επικαλεστούν τα προσωπικά δεδομένα;
    Υπάρχουν όμως και απλοί δημότες που χρωστάνε(νερό-κλήσεις-ετακ κ.λ.π.)Δυστυχώς όλα αυτά θέλουν βούληση.
    Μόνο η Δημοτική ενημερότητα θα σώσει την κατάσταση.
    Μην τα βάζετε μόνο με τους επαγγελματίες, εξάλλου αυτοί προσφέρουν θέσεις εργασίας, πληρώνουν φπα, φόρους,έκτακτες εισφορές, ικα, ενοίκια, χρήση αιγιαλού και κοινοχρήστων χώρων, αεπι, ερατω, αυτοδιαχείρηση, και όχι μόνο.


    ΣΑΦΛΕΚΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
    Γ.Γ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΚΑΝΕΙΣ κ. ΣΑΦΛΕΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΔΕΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΕΙΣΠΡΑΧΤΑ, ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ. ΜΑΖΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΖΑΡΙΔΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.