Αγαπητέ αναγνώστη ,
Χρειάστηκαν δύο τετραετίες ως δημοτικός σύμβουλος και σε ηλικία 54 ετών για να μάθω πως και οι ισολογισμοί μαγειρεύονται . Και το λέω μετά λόγου γνώσεως . Διότι όλα όσα θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας , στο μέλλον , που έχουν σχέση με τον ισολογισμό του δήμου Θερμαϊκού , σ ’ αυτό το συμπέρασμα συγκλίνουν
.
Και επειδή αγαπητέ αναγνώστη , μπορεί κανείς να συμπεράνει πως υπάρχει πρόθεση αντιπολιτευτική από μέρους μου , επέτρεψε μου να σου μεταφέρω αυτούσιο ένα τμήμα (μικρό κομμάτι) από το άρθρο του κ. Κουζινόπουλου με τίτλο ΄΄ Κλίμα οξύτητας στο Δήμο Θερμαϊκού ΄΄ παραγρ. « προαποφασισμένη ενέργεια » και που δημοσιεύεται στον ιστότοπο του www.mixaniwna.blogspot.com .
Γράφει ο κ. Κουζινόπουλος : ΄΄ Τέλος για τους παρακρατηθέντες πόρους , ο αντιδήμαρχος οικονομικών παρατήρησε ότι κανένας δήμος στην Ελλάδα δεν τους συμπεριλαμβάνει στον ισολογισμό του . Το έκαναν αυτό μόνο δύο δήμοι σε όλη τη χώρα , οι δήμοι Αμαρουσίου και Κατερίνης , οι οποίοι , καθώς είναι καταχρεωμένοι , προσπάθησαν τεχνητά να δείξουν ότι πρόκειται για εύρωστους δήμους . « Εμείς εδώ δεν κάνουμε τέτοια τερτίπια για να ξεγελάμε τον κόσμο », κατέληξε  ΄΄  .
Σύμφωνα , λοιπόν , με τα λεγόμενα του κ. Κούτουκα , κανένας δήμος στην Ελλάδα δεν συμπεριέλαβε στον ισολογισμό του τους παρακρατηθέντες πόρους . Και αμέσως μετά αυτοδιαψεύδεται και αυτοαναιρείται λέγοντας πως μόνο δύο δήμοι το έκαναν σε όλη τη χώρα .
Και ρωτάω εγώ ο αφελής δημότης . Τους ισολογισμούς των άλλων δύο δήμων δεν τους συνέταξαν ορκωτοί λογιστές ;  Εκείνοι δεν στηρίχθηκαν στην υφιστάμενη νομοθεσία  ;  Εκείνοι οι ισολογισμοί δεν θα σταλούν προς έλεγχο στις περιφέρειες τους (της Κατερίνης μάλιστα ανήκει στη δική μας περιφέρεια) και στο ελεγκτικό συνέδριο ;
Και ξαναρωτάω εγώ ο αφελής δημότης . Αφού , οι άλλοι δύο δήμοι , προσπάθησαν τεχνητά να συμπεριλάβουν στους ισολογισμούς τους , τους παρακρατηθέντες πόρους, γιατί και ο δικός μας δήμος Θερμαϊκού να μη δεν τους συμπεριέλαβε τεχνητά  ; Πως γίνεται , δηλαδή , ο ένας να μπορεί και ο άλλος να μη μπορεί  ; Τι θα άλλαζε εάν συμπεριλαμβάνονταν  ; (κρίσιμο ερώτημα) .
Σε επισήμανση , του Δημοτικού Συμβούλου  κ. Γρηγόρη Παραδείση , πως , στον ισολογισμό , δεν συμπεριλαμβάνονται όλα τα αγροτεμάχια του πρώην δήμου Επανομής (μιλάμε για χιλιάδες στρέμματα) η απάντηση που πήρε από τον συντάξαντα τον ισολογισμό λογιστή ήταν : Αυτό δεν μπορούσε να γίνει διότι δεν υπήρχαν τα απαραίτητα παραστατικά –έγγραφα- που με βάση την ισχύουσα  νομοθεσία  να τεκμηριώνουν (να επιτρέπουν λογιστικά) την εγγραφή τους .
Και συνεχίζω τις ερωτήσεις μου εγώ ο αφελής δημότης . Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν τα απαραίτητα παραστατικά –έγγραφα- , που να τεκμηριώνουν την λογιστική εγγραφή στον ισολογισμό , αναιρεί την ουσία  ;  ότι δηλαδή ενώ υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία του δήμου δεν συμπεριελήφθησαν στον ισολογισμό ; Και για το καταλάβει και ο αναγνώστης . Τώρα που δεν συμπεριλαμβάνονται στον ισολογισμό , ο δήμος έχασε τα χωράφια ; όχι φυσικά . Απλά δεν φαίνονται .  Δηλαδή το τυπικό υπερέχει του ουσιαστικού  ;
Είναι ή δεν είναι (επί της ουσίας) τεχνητός ο ισολογισμός ;
Πολύ σύντομα θα επανέλθουμε και με άλλα καυτά ερωτήματα που θα προβληματίσουν . Περιμένουμε πειστικές και τεκμηριωμένες απαντήσεις . 

Δημήτρης Τεκίδης
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.