«κ. Λαζαρίδη,
καταρχήν ευχαριστούμε για την αναγνώριση του δικαίου των αιτημάτων των φορέων-κατοίκων της Επανομής στο θέμα της αποχέτευσης και της ασφαλτόστρωσης των δρόμων. Αυτό και μόνο μας δίνει το δικαίωμα να το διεκδικήσουμε, όπως και σεις πολύ σωστά παραδέχεστε.
Στη συνέχεια του κειμένου σας όμως φαίνεται ότι το δικαίωμα αυτό μάλλον το χάνουμε γιατί είμαστε τελικά συνυπεύθυνοι αφού, όπως λέτε, δεν πληρώνουμε. Τι ισχύει τελικά, είναι δίκαιο να διαμαρτυρόμαστε, ή, ως μπαταχτσήδες δεν δικαιούμαστε? Αυτό δεν είναι ξεκάθαρο στο άρθρο σας.
Τώρα για τις ερωτήσεις που κάνετε: για τα δημοτικά τέλη μετράνε όλα τα τετραγωνικά τα 2 τελευταία χρόνια, για το 2% απάντηση δεν μπορούμε φυσικά να σας δώσουμε γιατί δεν είναι δική μας δουλειά να μαζεύουμε τέτοιου είδους στοιχεία. Μάλλον εσείς θα έπρεπε να δώσετε απαντήσεις αφού κάνατε και την απογραφή γι`αυτό το λόγο. Και βέβαια οι οφειλέτες, όποιοι και όσοι είναι αυτοί, πρέπει να πληρώσουν. Αλλά και αυτό, τώρα πια, είναι δική σας ευθύνη.
Και πάμε στους λογαριασμούς ύδρευσης. Δεν σας κάνει εντύπωση που μια τοπική κοινωνία στην πλειοψηφία της, όπως λέτε, δεν πληρώνει? Το φαινόμενο αυτό έχει κοινωνικές διαστάσεις και ως τέτοιο θα έπρεπε να σκεφτείτε καλύτερα τις αιτίες που το προκαλούν. Έκτος κι αν σας βολεύει να χαρακτηρίσετε συλλήβδην την τοπική κοινωνία της Επανομής ως κακοπληρωτές, μπαταχτσήδες και απατεώνες του δήμου, (δικοί μου οι χαρακτηρισμοί), οι οποίοι σε καμιά περίπτωση δεν μας ταιριάζουν αλλά ούτε και καμιά  βάση έχουν. Γιατί θα πρέπει να ξέρετε ότι το  μεγαλύτερο, κατά τη γνώμη μας, μέρος από το 1200.000 που αναφέρετε είναι πλασματικό, αφού περιλαμβάνει «απλήρωτους» λογαριασμούς περασμένων ετών, για τους οποίους αρκετοί έχουν κρατήσει, ευτυχώς, τις αποδείξεις, όποτε δεν πληρώνουν, οι δε υπόλοιποι αγανακτισμένοι με αυτή την πρακτική αρνούνται να την νομιμοποιήσουν. Δεν μπορεί όλοι αυτοί οι λογαριασμοί να εμφανιστήκαν ξαφνικά τον τελευταίο χρόνο. Δεν είμαστε ούτε καλύτεροι αλλά ούτε και χειρότεροι από τους δημότες της Περαίας η της Μηχανιώνας στις υποχρεώσεις μας. Άλλωστε, αν ίσχυαν οι χαρακτηρισμοί που υπονοείτε, το επίπεδο της εγκληματικότητας στην Επανομή θα ήταν κατά πολύ μεγαλύτερο των άλλων κοινοτήτων, πράγμα που δεν ισχύει.  Η αλήθεια κ. Λαζαρίδη δεν είναι πάντα προφανής και η πραγματικότητα, όπως είπατε, έχει πολλές όψεις.
Τώρα σε ότι αφορά τις διαχειριστικές αποφάσεις του πρώην δημάρχου κ. Οικονομίδη, οι ερωτήσεις που θέτετε είναι και δικές μας ερωτήσεις, αλλά πριν βιαστούμε να δικάσουμε η να καταδικάσουμε κάποιον, θεωρούμε πρέπον και δίκαιο να μας δώσει την δική του διάσταση και οπτική, ως πλέον αρμόδιος. Γι`αυτό άλλωστε και τον προσκαλούμε στην συγκέντρωση.
Στο τελευταίο μέρος του κειμένου σας, κάνετε ένα λογικό άλμα και καταλήγετε σε μια άνευ περιεχομένου ρητορική ερώτηση. Η δημοπράτηση της β’ φάσης του έργου (εκτός οικισμού Επανομής) δεν έχει πρακτικά καμιά σχέση με την ολοκλήρωση της α’ φάσης (εντός οικισμού), που είναι σταματημένη και μας δημιουργεί το όλο πρόβλημα. Η ενημέρωση που ζητάμε αφορά κυρίως την α’ φάση και όχι την β’ που η δημοπράτησή της θα γίνει, ελπίζουμε, τον Ιούνιο. Οι ερωτήσεις μας είναι συγκεκριμένες, έχουν τεθεί από τον Φλεβάρη στην δημοτική αρχή και δεν δόθηκαν ακόμα απαντήσεις από τον δήμο, ως όφειλε. Όλα αυτά όμως είναι γνωστά, ειδικά σε σας, και δεν κατανοούμε την προσπάθεια σας να σπιλώσετε και να προσβάλετε τόσο εμάς τους φορείς, όσο και την πλειοψηφία των κατοίκων της Επανομής. Και επειδή ακριβώς είναι η ώρα της αλήθειας και της ευθύνης, δεν θα έπρεπε τέτοιου είδους δημοσιεύματα να είναι τόσο επιφανειακά και ανεύθυνα.  
Τέλος, αν με την τελευταία σας παράγραφο, προσπαθείτε να φορτώσετε ενοχές στους φορείς της Επανομής σχετικά με τις ασφαλτοστρώσεις, σας λέμε απλά ότι ματαιοπονείτε. Αν αναγνωρίζετε το δίκαιο του αιτήματός μας, η ευθύνη για την ικανοποίηση του βαρύνει κυρίως την δημοτική αρχή, η οποία επιλέγει τον τρόπο και τα μέσα που θα εφαρμόσει. Άλλωστε αυτός είναι ο ρόλος της. 
Το συντονιστικό των φορέων»
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

4 comments:

  1. Προς το συντονιστικό των φορέων .
    ΄οπως λέτε τα τελευταία δύο χρόνια πληρώνετε κανονικά τα δημοτικά τέλη
    σύμφωνα με τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων σας . Πριν τα δύο χρόνια , μήπως πληρώνατε ακριβώς τα μισά δημοτικά τέλη γιατί δηλώνατε τα μισά τετραγωνικά μέτρα εσείς οι γηγενείςΕπανομήτες σε αντίθεση με τους κολοπλέντες όπως αποκαλείτε όλους τους άλλους -πλην Επανομητών-
    οι οποίοι πλήρωναν κανονικά τα δημοτικά τέλη και μάλιστα αυξημένα γιατί δήλωναν τα πραγματικά τετραγωνικά τους μέτρα ;
    Μήπως γνωρίζετε να μας πείτε , ποιά ήταν η τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο για τους κολοπλέντες και ποιά ήταν για σας ; Ήταν διπλό το κακό γιαυτούς . Και αυξημένη τιμή και κανονικά τα τετραγωνικά μέτρα.
    Κάποιοι γνωρίζουν πολύ καλά ποιοί και πως διέπραξαν αυτό το οικονομικό έγκλημα .
    Τότε που είσασταν ως φορείς ; Μήπως βολευόσασταν ;
    2. Στην απολογία του Δημάρχου στο Δημοτικό θέατρο της Επανομής , ο τότε δημοτικό σύμβουλος κ. Τεκίδης , κατήγγειλε πως υπήρχαν οφειλές προς το Δήμο πάνω από 1.000.000 ευρώ και πως είχε στα χέρια του κατάσταση μεγαλοοφειλετών που χρωστούσαν άλλοι 10-15-20-30 έως και 57.000 ευρώ . Τι κάνατε ως φορείς ; Μήπως επειδή ήταν χωριανοί σας ή συγγενείς σας σιωπούσατε ;
    3. Είκοσι χρόνια τώρα δεν σας είδαμε ως φορείς να κινητοποιείστε και να διαμαρτύρεστε . Γιατί άραγε;
    4. Ο κ. Λαζαρίδης εκ της θέσεως του , μάλλον ήπιασας τα είπε . Ερωτήματα έθεσε . Που είδατε τις προσβολές και τις σπιλώσεις . Σας
    ενοχλούν οι αλήθειες ;
    Εάν δεν θεωρήσετε κι αυτά προσβλητικά περιμένουμε απαντήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια συντομη απαντηση...
    1. Αυτο το καθεστως χρεωσης δημοτικων τελων που αναφερετε
    καθιερωθηκε απο παλια για τους νεους εκτος οικισμου δημοτες,
    με το επιχειρημα οτι η περισυλλογη σκουπιδιων απο απομακρισμενα σπιτια
    ειχε μεγαλυτερο κοστος, σε χρονο και καυσιμα, απο οτι τα εντος οικισμου.Ποσο σωστο η λαθος ειναι αυτο, ειναι αλλη συζητηση.
    2. Πολυ καλα εκανε ο κ.Τεκιδης και τα κατηγγειλε, αλλα φανταζομαι οτι δεν περιμενατε οι φορεις να μαζεψουν τις οφειλες.
    3. Καλλιο αργα παρα ποτε.
    4. Αλλα τα ματια του λαγου και αλλα της κουκουβαγιας. Η αληθεια παντως ειναι το μονο που δεν μας ενοχλει. Αλλωστε αυτην ψαχνουμε να βρουμε και μεις.

    ΥΓ. Δεν ξερω, φιλε μου, τι κακο σου εχουν κανει οι επανομιτες, ομως ειναι καιρος να ξεκολλησουμε απο ολες αυτες τις τοπικιστικες λογικες και αντιθεσεις και να δουμε
    τα πραγματικα προβληματα, αν θελουμε να παμε μπροστα.

    Μελος του συντονιστικου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ.
    Η τακτική της Διοίκησης να ρίχνει το φταίξιμο ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΊΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΉ εικόνα του Δήμουκαλά κρατεί.
    Δεν τα είμαστε συνηπευθυνοι για το χρέος του Δήμου Κ.ΛΑΖΑΡΙΔΗ.Οι προκάτοχοι σου δημοτικοί σύμβουλοι και ΔΗΜΑΡΧΟΙ κατασπατάλησαν τα δημοτικά έσοδα οχι οι πολίτες.
    Η Τακτική σας να φορτώνετε τα βάρη των χρεών του δήμου,στους πολίτες ,μόνο δεινά θα φέρει στον Δήμο.
    Θα δημιουργήσετε εχθρες με απρόβλεπτες συνέπειες στις σχέσεις των δημοτών.
    Σε όλα τα διαμερίσματα υπάρχουν μεγαλοοφειλέτες του δήμου.
    Δεν καταλαβαίνω τον λόγο που στοχοποιειται τους κατοίκους της επανομης ?
    Εφ όσον υπάρχουν οφειλές αναζητηστε τους υπεύθηνους που δεν εισεπραξαν αυτές τις οφειλές και εφ όσον τους καταλογισετε βαρεια αμελεια για εισπραξη δημοσιων εσόδων και τουσ στείλετε για παραβαση καθηκοντος(ανοιξτε και τον κώδικα επιτέλους )τοτε να στραφειτε στους δημοτες.
    ΜΗΝ ΣΠΕΡΝΕΤΑΙ ΔΙΧΟΝΕΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΘΕΡΙΣΣΕΤΑΙ ΘΥΕΛΛΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαίρομαι για την απάντηση , κυρίως όμως χαίρομαι για το ύφος της απάντησης , που είναι πάρα πολύ κόσμιο.
    Λέτε την αλήθεια που σημαίνει πως την αποδέχεστε και αυτό είναι μεγαλείο ψυχής .
    Παληκάρι μου , κακό δεν μας έκαναν οι Επανομήτες , απλά βιώσαμε την αδικία στο πετσί μας από τους διοικούντες και αυτό είναι που μας ενοχλεί . Γιαυτό κι εσύ πρέπει να μας καταλάβεις .
    Άδικο είναι να χρησιμοποιείς δύο μέτρα και δύο σταθμά για τους δημότες ακόμη και για τους κατοίκους του Δήμου σου . Οι αποφάσεις και οι νόμοι του κράτους έχουν την ίδια ισχύ για τον κάτοικο της Αθήνας , της Αλεξανδρούπολης και της Κρήτης .
    Οι μέχρι πρότινος διοικούντες ήσαν τέκνα της Επανομής και αποτελούσαν τον καθρέφτης της κοινωνίας της .
    Χαίρομαι επίσης που γνωρίζω ανθρώπους (Επανομήτες)με διαφορετικό τρόπο σκέψης και σωστές τοποθετήσεις .
    BLACK-PIT αδικείς τον κ. Λαζαρίδη γιατί δεν είναι αυτός ο ανώνυμος .
    Είναι κρίμα να τον στοχοποιούμε και να του καταλογίζουμε ευθύνες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.