Σύμφωνα με ανακοινώσεις που έκανε ο Υπουργός Εσωτερικών χθες, μπαίνουν πια οριστικά  σε καθεστώς μνημονιακής πολιτικής οι χρεωμένοι Δήμοι. Λαμβάνονται παράλληλα και μέτρα που θα οδηγήσουν σε επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων τους, μειώσεις στις δόσεις αλλά και ενδεχόμενη επανεξέταση των επιτοκίων δανεισμού. Τέλος οι προσλήψεις, οι συμβασιούχοι, οι εκδηλώσεις και οι δημόσιες σχέσεις για 58 δήμους που μπαίνουν στο αυτοδιοικητικό... μνημόνιο του υπουργείου Εσωτερικών και είναι υποχρεωμένοι να υλοποιήσουν πρόγραμμα με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Χθες δημοσιοποίησε ο κ.  Ραγκούσης ότι 24 δήμοι βρίσκονται στο κόκκινο, έχουν δηλαδή συνολικό χρέος πάνω από 150% των εσόδων τους συμπεριλαμβανομένης και της ΣΑΤΑ (Συλλογικής Απόφασης Τοπικής Αυτοδιοίκησης). Στο πορτοκαλί βρίσκονται επίσης 12 δήμοι (μεταξύ αυτών και ο Δήμος Θερμαϊκού) που το χρέος τους κυμαίνεται μεταξύ 120% έως 150% των εσόδων τους και άλλοι 22 δήμοι που εμφανίζουν χρέος από 100% έως 120% των εσόδων τους.
Ευτυχώς υπάρχουν και 140 δήμοι που το συνολικό τους χρέος είναι κάτω από το 50% των εσόδων τους, όπως και άλλοι 82 που το χρέος τους κυμαίνεται από 50% έως 80% των εσόδων τους, που εντάσσονται στην πράσινη ζώνη και δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα.
Τέλος, 45 δήμοι βρίσκονται στο όριο μεταξύ 80% έως 100%, οι οποίοι όμως αναμένεται να ανακάμψουν και έτσι δεν εντάσσονται στο πρόγραμμα.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ από την "Ε", το βασικό κριτήριο για ένταξη ή όχι στο αυτοδιοικητικό μνημόνιο είναι το ποσοστό του χρέους των δήμων στα τακτικά τους έσοδα και τη ΣΑΤΑ και όχι το συνολικό ύψος του χρέους, αφού αυτό που έχει σημασία είναι η δυνατότητα που θα έχουν στο μέλλον οι δήμοι να αποπληρώσουν τα «δανεικά». Ετσι μεγάλοι δήμοι όπως η Αθήνα ή το Περιστέρι, που έχουν υψηλά χρέη, κρίθηκε ότι δεν πρέπει να μπουν στο μνημόνιο, εφ' όσον διαθέτουν και αυξημένα έσοδα με τα οποία μπορούν να φέρουν σε αίσιο πέρας τα οικονομικά τους.
Σκοπός του προγράμματος, που θα τεθεί σε ισχύ άμεσα, είναι μέσα στην επόμενη τριετία οι δήμοι να έχουν μειώσει την τοκοχρεολυτική τους δόση στο 20% των ετήσιων εσόδων τους και το συνολικό χρέος τους να μην υπερβαίνει το 100% των ετήσιων τακτικών εσόδων, θέση που θεωρείται οικονομικά «καθαρή».
Η χρηματοδότηση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί από το «Λογαριασμό Εξυγίανσης και Αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης», που συστήνεται γι' αυτό ακριβώς τον σκοπό στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

19 comments:

  1. Γιώργος Λαζαρίδης6 Μαΐου 2011 στις 9:54 μ.μ.

    Χρήστο,
    ο Δήμος μας δεν εντάσσεται στην δεύτερη, αλλά στην τρίτη κατηγορία. Αυτό όμως έχει πολύ μικρή σημασία. Αν ενημερωθείς για την εξειδίκευση του προγράμματος (αυτό που αποκαλείς μνημόνιο) θα διαπιστώσεις ότι απαιτεί μέτρα τα οποία εμείς σαν Διοίκηση έχουμε ήδη προχωρήσει. Δεν χρειαζόμαστε κανέναν υπουργό για να μας υποδείξει τις ευθύνες μας ή να καθορίσει την οικονομική μας πολιτική. Σε πείσμα των επικριτών μας κι αυτών που λαϊκίζουν, από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη Διοίκηση του Δήμου είπαμε την αλήθεια στους δημότες και λάβαμε συγκεκριμένες αποφάσεις. Κατά την άποψή μου, μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει ο Δήμος από το νέο πλαίσιο που διαμορφώνεται και αυτό διότι, ενώ οι περικοπές ήταν ούτως ή άλλως επιβεβλημένες, τώρα προωθούνται και ρυθμίσεις που θα διευκολύνουν προς το ομαλότερο τη λειτουργία του Δήμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΧΡΗΣΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ .ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΩΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΟΥ ΠΕΡΙ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ .
    ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΠΥΛΕΙΟΥ,ΗΤΑΝ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΓΙΑ ΤΙΣ 70.000ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΟ ΗΤΑΝ.
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΡΝΑΙΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ.
    Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ.ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΜΠΕΡΕΚΕΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ.
    ΤΟ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΞΕΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΕ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.
    ΑΥΤΟ ΣΥΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΥΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
    ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΝΑΦΡΕΡΘΗΚΕ ΟΤΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΕΟΝΤΟΣ ΕΠΑΡΚΗΣ.
    ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΨΕΤΕ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ (ΓΤΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ )ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΑΝΑΘΕΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ(ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΥΤΗ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ) ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΗΠΕΔΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΕ ΕΤΣΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΑΛΑΓΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
    ΕΥΤΥΧΩΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΕΙ ΠΟΛΥ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΣΠΑΤΑΛΟΥΝ ΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ .ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΝΑ ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ.
    ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΛΙΠΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ.
    Υ.Γ.ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΙΟΣΤΟΤΟΠΟ ΤΟΥ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗ.
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ -ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ -ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΚΟΜΙΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΕΡΔΟΣ.Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΠΟΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΣΕ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΨΕΥΔΗ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΙ ΛΑΙΚΙΣΤΕΣ.
    ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΤΕ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.
    ΕΣΥ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΣΥΝΙΣΤΩ (ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ )ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠ ΟΨΙΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ .ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΒΓΕΙΣ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ.
    ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΚΛΗΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΙΚΗ ΘΑ ΑΠΟΚΟΜΙΣΕΙΣ ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ.ΑΠΟ ΚΟΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΣΦΟΥΓΚΟΚΟΛΑΡΙΟΥΣ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΜΟΝΟ ΧΑΣΙΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. exeis emmonh me ta lefta poy edwse o dhmos gia ta ghpeda rwtw loipon otan ena stadio einai dhmotiko kaiden exei atoma na to syntirisoyn ti prepei na kanei to ds tis omados na to synthrhsh me dika ths lefta oxi da ara prepei o dhmos na dwsei ena xrimatiko poso de nomizw pws odhmos an de dwsei ayto to poso ta swtei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλώς τον παράγοντα και ΜΑΓΚΑ του δήμου.
    ποιός σου είπε οτι μπορείς να εισπράτης απο τους δημότες χρήματα χωρίς να πληρώνης δεκάρα?τι εισαι ο μαγκας?να πληρώσετε την συντήρηση των γηπέδων που χρησιμοποιείτε και καταστρέφετε κάθε χρόνο.
    μαγκέψατε δεν αφήνετε κανένα δημότη να χρησημοποιηση τα γήπεδα και έχεις το θράσος και μιλάς.αν δεν σας αρέσει να πάτε να νοικιάσετε γήπεδα .μαζι με τον Πάγκαλο τα Έφαγες και εσυ.το παραμύθη σας τελειώνει εδώ. .Τέρμα τα δίφραγκα.
    ΄δεν είστε μη κερδοσκοπικά σωματια είστε στην κυριολεξία μαγαζιά μικροπαραγοντίσκων
    τέλος το παραμύθη .ήρθε ο καιρός να βάλετε το χέρι στην τσέπη.τζάμπα μαγκες με τα λεφτα του κράτους .να σας δώ απο εδώ και πέρα τι θα κάνετε.
    το καλό που σας θέλω .ανοίξτε όλα τα γήπεδα για όλους τους δημότες.
    εμείς πληρώνουμε δημοτικά τέλη για να τα σπαταλάτε εσείς ?είστε βαθιά γελασμένοι αν νομιζετε οτι αυτό θα συνεχιστεί.
    αν είστε τοσο μάγκες να τα βάλετε απο την τσεπη σας .
    γίνατε μάγκες με τα λεφτά του κρατους.
    σταματιστε να εισπρατετε τοσο μεγαλες συνδρομεσ και τοτε θα ειμαι ο πρωτος που θα φωναζει να πληρωνει ο δημος για τους δημοτες του.
    το ξερετε οτι εχετε μεγαλυτερες συνδρομες απο συλλογους οι οποιοι πληρωνουν ενοικια για γηπεδα.
    επειδη με προκαλεσες θα ενημερωσω τους δημοτες ποσο παιρνουν συνδρομη αλλοι συλλογοι εκτος δημου που πληρωνουν τα παντα απο ενοικια μεχρι συντηρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποιός σου είπε οτι είμαι αντίθετος με την συντήρηση των γηπέδων απο τον δήμο.Είμαι αντίθετος να σας δίνει χρηματα να τα συντηρείται δήθεν εσείς.
    Για ποιά δημοτικά γήπεδα μιλάς?Τα γήπεδα στην ΞΕΝΙΟΥ ΔΙΟΣ(ΠΑΟΝΕ-ΑΧΙΛΛΕΑΣ) είναι ΠΑΡΑΝΟΜΑ.Εχουν γίνει σε χώρο πρασίνου που προορίζετε για τους δημότες .
    Η συντήρηση των γηπέδων πρέπει να γίνετε απο τις υπηρεσίες του δήμου και Όσοι τα χρησιμοποιούν πρέπει να πληρώνουν για την χρήση τους ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.
    Η σπατάλη πρέπει να σταματήση.
    Τα πανυγήρια που κάνατε μεε τα προεκλογικά γραμμάτια τελειώσανε.
    Τώρα θέλω να σας δώ τι θα κάνετε.
    Αν δεν μπορείτε να ανταπεξέλθετε να τους κλείσετε τους συλλογους σας.
    Μην μου πείς για ιστορικούς συλλόγους και άλλες βλακείες.Την ιστορία μας την πληρώσαμε πολύ ακριβά.
    Κανένας δεν είναι αναντικατάστατος.
    Να είσαι σύγουρος οτι θα εμφανιστούν κάποιοι άλλοι που θα σεβαστούν περισσότερο την περιουσία του δήμου -δημοτών και θα κάνουν καλύτερη δουλεία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα ήθελα να σας καλησπερίσω και να συμμετέχω και εγώ στην παρέα σας και να διατυπώσω την άποψη μου για το θέμα της επιχορήγησης(όπως ονομάστηκε) των σωματείων της περιοχής μας.
    1) Ονομάστηκε έκτακτη οικονομική επιχορήγηση αλλά τα πράγματα καθόλου έτσι δεν είναι, αυτά τα χρήματα θα δοθούν για να χρησιμοποιηθούν για την αγορά υλικών και την αμοιβή κάποιων ανθρώπων για την συντήρηση των δημοτικών γηπέδων ποδοσφαίρου, κάτι που δυστυχώς δεν είναι έτοιμες ακόμα να κάνουν οι υπηρεσίες του Δήμου.
    2) Θεωρώ ότι οποιαδήποτε αναφορά σε συγκρίσεις ανάμεσα σε απλήρωτους υπάλληλους, σε βρώμικους και ακατάλληλους δρόμους, και σε προβληματικά σχολεία, με τον Αθλητισμό μάλλον άτυχης είναι. Όλα τα παραπάνω είναι σοβαρότατα και το καθένα έχει την δικιά του βαρύτητα και σε όλα πρέπει να δώσουμε όλοι μας, δημοτική αρχή και δημότες την προσοχή μας και όχι να τα μπερδεύουμε.
    3) Θέλω να γνωρίζεται (και μιλάω ως ένας νέος άνθρωπος) ότι δεν θα χαϊδέψουμε κανενός τα αφτιά από αυτούς που θα δουν τα αθλητικά σωματεία και τον Αθλητισμό ως ένα μέσο να εκπληρώσουν άλλους σκοπούς…..
    4) Ευτυχώς ο ερασιτεχνικός αθλητισμός κάνει από μόνος του την αυτοκάθαρση και στέλνει τους μικροπαραγοντισκους στα σπίτια τους….. όσο για τα γήπεδα Πρέπει να Ανοίξουν αλλά με συντήρηση και επίβλεψη από τον Δήμο και τους ίδιους τους Δημότες γιατί σε κάποιες περιπτώσεις όπου αφέθηκαν στη τύχη τους όπως το Πάρκο Οδικής Αγωγής της Περαίας χάθηκε η μπάλα…….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν δεν δινονταν αυτα τα χρηματα αμεσα,ολοι οι χλοοταπητες των δημοτικων γηπεδων,σε λιγες μονο μερες,θε μετατρεπονταν σε ...χωραφια, και μετα θα χρειαζονταν 100 χιλιαδες καθε χωραφι για να ξαναγινει γηπεδο .Τοτε τι θα ελεγες μυαλοπωλη vlax pit?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε ΧΡΗΣΤΟ ΙΒΑΝΟΝΙΤΣ σε ευχαριστώ ειλικρινά που έχεις την ευγενική καλοσύνη να με φιλοξενείς στον ιστότοπο σου.
    Οταν έγραψα πριν λιγες ημέρες οτι το BLOGG που έχεις δημιουργήση χαλαει την σουπα σε πολλούς στον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ βλεπεις οτι αυτη την στιγμή δικαιώνομαι.
    Αγαπητέ φίλε ανώνυμε μικροπαραγοντίσκε.Σου χάλασα το αυγολέμονο στην σούπα που έτρωγες τοσο καιρό?Όταν φωνάζω οτι η βλακεία περισσεύει στον δήμο είσαι το παράδειγμα που θα ανέφερα.
    Με το που πήρατε χαμπάρι οτι κάποιοι αρχίζουν να φωνάζουν για ΤΙς ΠΑΡΆΝΟΜΕΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΤΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΒΓΗΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΒΟΥΚΙ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΕΣ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΣΕΣ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.
    Απο που συμπέρανες οτι εγώ είμαι αντίθετος με την συντήρηση των γηπεδων απο το δήμο?
    Είμαι αντίθετος για τα λεφτά που σας δήνει δηθεν για συντήρηση.Βλέπω οτι έχεις προβλημα αν αναλάβει αποκληστικά ο δήμος ,με δικά του μέσα την συντήρηση των γηπέδων.
    Εάν τα γήπεδα καταστράφηκαν να βγάλετε απο την τσέπη σας να τα πληρώσετε.ΕΣΕΊΣ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΎΣΑΤΕ. Αφού είχατε συντηρητές γιατί καταστράφηκαν τα γήπεδα?Ποιούς συντηρητές να πληρώσετε ?Αυτούς που αφησαν τα γήπεδα να καταστραφουν?Να τους βάλετε αυτούς να τα πληρώσουν.Επειδη είστε και άσχετοι στην χρήση γηπέδου με χόρτο ποιος σου είπε ανεγκέφαλε κρατικοδιαιτε μικροπαραγοντισκε οτι οι δημότες είναι υποχρεωμένοι να συνεχίσουν να ανέχονται αυτη την κατάσταση?
    Ποιός σου έδωσε το δικαίωμα να παρανομείς εις βάρος των συμπολιτών σου.
    Ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να απαιτείς ?Στου πατέρα σου το χωράφι βρίσκεσε?Σου χρωστάμε όλοι εμείς οι ανώνυμοι και δεν το ξέρουμε?

    Και τελικά για ποιά γήπεδα μιλάς?Για τα δύο παράνομα στην ΞΕΝΙΟΥ ΔΙΟΣ?
    Εκει που έχετε στήσει τσαντίρια και παραπήγματα?
    ΕΚΕΊ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΉΝΕΤΕ ΚΑΝΈΝΑ ΔΗΜΟΤΗ να τα χρησιμοποιηση?
    Ουτε εσυ εχεις ΚΑΤΑΛΆΒΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΜΠΕΡΕΚΕΤΙΑ ΤΕΛΕΊΩΣΑΝ .
    ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.
    Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ.
    ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΔΙΦΡΑΓΚΑ.ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΜΑΓΚΕΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ .ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΕ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΕ ΜΙΚΡΟΠΑΡΑΓΟΝΤΙΣΚΕ?

    ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλως τον φίλο τον Κώστα τον Τροκάνα.
    Καλώς ήρθες στην παρέα.
    στην πρώτη σου παρατήρηση.
    Δεν νομίζεις οτι είναι καιρός να αναλάβει ο ιδιος ο δήμος τις συντηρήσεις των γηπέδων?
    Δεν νονιζεις οτι θα πρέπει να σταματίσουν οι δικαιολογίες για τις επιχορηγήσεις?
    Δεν νομίζεις οτι ήρθε ο καιρός να ανοίξουν τα γήπεδα σε όλους τους δημότες?
    Δεν νομίζεις οτι ήρθε ο καιρός οι πασης φυσεως σύλλογοι να αρχίσουν να πληρώνουν για την χρήση δημοτικής περιουσίας?
    Για την δεύτερη σου παρατήρηση.
    Η αναφορά που έχω κάνει για απλήρωτους υπαλλήλους έχει σχέση με τις προτερεώτητες που πρέπει να έχει μια σοβαρή διοίκηση.
    Ολα είναι θέμα προτερεωτίτων.
    Υπάρχουν η οχι γυμναστές στο αθλητικο κέντρο που είναι απλήρωτοι μηνες?
    Σαυτήν την πολύ δύσκολη συγκυρία το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να μειώσετε τα έξοδα.
    γιαυτό φωνάζω για την επιχορήγηση.τι κάνει το τμήμα πρασίνου?
    η τριτη και τεταρτη παρατήρηση σου μου άρεσε.
    ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΙΚΡΑΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΠΟΤΕ ΘΕΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ.
    ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΑΣΑΤΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΗΡΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΧΑΣΕ.
    Κλείνοντας πιστεύω, επειδη σε γνωρίζω ,οτι πρεπει να μπεις στο αθλητικο κέντρο.Ξέρω οτι έχεις πάθος με τον αθλητισμό και πιστεύω οτι μπορείς να προσφέρεις πολλα.
    Πιστεύω οτι θα τα πας πολυ καλα αν επιλεξεις σωστους συνεργατες .ΜΗΝ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΚΟΛΑΚΕΣ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΚΑΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. vlax pit,δεν ειμαι ουτε κρατικοδιαιτος,ουτε μικροπαραγοντισκος,ουτε καν παραγων.Ειμαι δημοτης,και δεν με χαρτζηλικωνει κανενας.Εισαι χυδαιος και βριζεις ολους οσους χαλασαν την δικη σου σουπα και σου αρπαξαν το κακαλακι απο το στομα.Απλα τυχαινει να παρακολουθω τον ακτιβιστη,οπως και αλλα μπλογκς και δεν εχω συναντησει ,πιο αστειο ,πιο γραφικο ,ερειστικο,μηδενιστη,υβριστη,εμπαθη,και ξερωλα.Φαινεται οτι ο πρωην δημαρχος και εργοδοτης σου ,δεν ειναι αρκετα εξυπνος να σου "τραβηξει" το αυτακι,γιατι με τον τροπο σου του κανεις πολυ κακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΣΟΥ ΕΧΩ ΧΑΛΑΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟ ΜΙΚΡΟΠΑΡΑΓΟΝΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΙΤΟ.ΩΣ ΕΔΩ ΗΤΑΝ ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΡΟΥΦΑΤΕ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ.
    ΟΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΠΑΤΗΣΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
    ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ ΟΜΩΣ ΩΣ ΕΔΩ.ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΔΙΦΡΑΓΚΑ.
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟς ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ.
    ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ.ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ .
    ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ.ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΜΕΙΟΨΕΙΦΙΕΣ ΠΟΥ ΛΟΙΜΕΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ.
    ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΟΦΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ.
    ΚΑΤΕΤΑΞΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΟΠΟΥ ΘΕΣ .ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ.
    Η ΣΟΥΠΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΦΙΛΕ.Η ΤΣΑΝΑΚΑ ΑΔΕΙΑΣΕ .ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ
    ΔΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δημήτρης Τεκίδης10 Μαΐου 2011 στις 7:40 μ.μ.

    BLACK-PIT Ίσως η εμπειρία που έχεις αποκομίσει , από τις ενέργειες και γενικότερα τον τρόπο λειτουργίας και συμπεριφοράς κάποιων παραγόντων του αθλητισμού κυρίως της Περαίας , να σου δίνουν την αίσθηση πως όλοι έτσι λειτουργούν .
    Σε διαβεβαιώ όμως πως αυτό δεν ισχύει σε όλες τις δημοτικές κοινότητες και , με τις τοποθετήσεις σου αδικείς κάποιους αθλητικούς παράγοντες που όχι δεν οικονομάν αλλά απεναντίας βάζουν και από την τσέπη τους γιατί έχουν πάθος με τον αθλητισμό(ποδόσφαιρο)
    όπως κάποιοι έχουν πάθος με άλλα χόμπυ .
    Για παράδειγμα το γήπεδο του Μεσημερίου είναι Δημοτικό , με έναν υπέροχο χλοοτάπητα που έγινε με χρήματα του Δήμου δηλαδή των Δημοτών . Εάν αυτός ο χλοοτάπητας δεν συντήρηθεί θα καταστραφεί με συνέπεια να χαθούν τα χρήματα των δημοτών . Οι αθλητικοί παράγοντες του Μεσημερίου , σε διαβεβαιώ πως, θα χαρούν ιδιαίτερα εάν το τμήμα πρασίνου του Δήμου αναλάβει την συντήρηση του γηπέδου γιατί θα απαλλαγούν απ' αυτή την υποχρέωση.
    Ο δε στόχος της ομάδας είναι να προσελκύσει τα νέα παιδιά στον αθλητισμό για να μή στραφούν σε άλλες κατευθύνσεις που όλλοι απευχόμαστε και το γήπεδο είναι ανοιχτό σε όλλους τους Δημότες .
    Απεναντίας το γήπεδο της Αναγέννησης Επανομής είναι ιδιωτικό . Αυτό σημαίνει πως το Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδος μπορεί με απόφαση του , να μη παραδόσει τα κλειδιά σε κανέναν , να μη το παραχωρήσει για χρήση σε κανέναν,ακόμη και να το πουλήσει.
    Υπενθυμίζω πως ακόμη και οι παίκτες αποτελούν περιουσιακό στοιχείο της ομάδος αφού μπορούν να τους πουλήσουν (μεταγραφές)και να πάρουν χρήματα .
    Μα θα μου πεις , είναι δυνατόν , ένα Διοικητικό Συμβούλιο να πάρει τέτοιες αποφάσεις ; Απαντώ . Σήμερα ίσως όχι ,αύριο όμως ; Εάν δηλαδή η ομάδα φθάσει σε σημείο να χρωστάει σε παίκτες , προπονητές , κλπ και αρχίσουν οι κατασχέσεις όπως στους Δήμους ; Εσύ θα μπορούσες να φαντασθείς πριν από 10-20 χρόνια πως θα γίνονταν κατασχέσεις σε Δήμους ;
    Η άποψη μου λοιπόν είναι , πως η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και γιαυτό θέλει την αντιμετώπιση της.
    Συμφωνώ κι εγώ με έναν ορθολογικό προγραμματισμό των συντηρήσεων των γηπέδων και μια ορθολογική οικονομική διαχείριση από έναν φορέα του Δήμου αφού , η μέθοδος των επιχορηγήσεων , δεν διασφαλίζει τον προορισμό των χρημάτων αφ' ενός , αλλά δημιουργεί πολιτικές πελατειακές σχέσεις αφ' ετέρου .
    Ίσως σ' αυτά οφείλεται και η αντιπαράθεση σου με τον ανώνυμο .
    Δηλαδή ο καθένας σας καταθέτει την δική του εμπειρία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. δεν πηρα ποτε λεφτα απο δημο για σηντηρηση γηπεδου αντιθετωσ χρονια φροντιζα το γηπεδο αφιλοκερδοσ και εβαζα λεφτα απο τη τσεπη μου κατι που εσυ ωπωσ φαινετε δεν εχεισ κανει ποτε.οσο για τισ συνδρομεσ τα χωρια ειναι μικρα τα εσοδα λιγα δε φτανουν ουτε για τουσ προπονητεσ ωστοσο δεν διαφωνω να πληρωσει ο δημοσ το αναλογο προσωπικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ -ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΚΤΡΑΠΕΙ.
    Οφείλω να βάλω τα πραγματα στην θέση τους γιατι απο οτι καταλαβαίνω μερικοι δικαιως η αδίκως εχουν παρερμηνεύσει αυτα που έχω γράψει.
    1)θΈΛΩ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΈΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ αφορά ΜΟΝΟ τον ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ.Είναι ο δήμος που ζω και γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα.
    Δεν βάζω στο ιδιο τσουβάλι όλους τους παράγοντες του ευρύτερου δήμου.
    2)ΚΑΤ ΕΜΕ ΜΙΚΡΟΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΡΠΩΘΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΤΗΣΗ, ΣΥΜΜΕΤΥΧΕ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥΣ ΕΠΙΔΙΩΚΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΙΔΙΟΝ ΟΦΕΛΟΣ.
    είναι μια τακτική δημοφιλής απο πολλους, οι οποιοι με ιδιοτέλεια αγωνιουν να συμμετασχουν στα διοικοιτικά συμβούλια συλλόγων σωματίων.
    3)ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ.
    Αν κάποιος πιστεύει οτι εχω λαθος στην άποψή μου να σταματήσουν οι επιχορηγήσεις ολων των αθλητικών συλλόγων δεν έχει παρά να ζητήσει να μάθει πόσα χρήματα εχουν δαπανηθεί στον παλιό δήμο θερμαικού για τα αθλητικά σωματία ,και να ρωτήση ποιό ήταν το αποτέλεσμα αυτών των επιχορηγήσεων.
    Ο Παναγιώτης ο Τροκάνας έκανε αναφορά σήμερα για το κατεστραμένο παρκο κυκλοφοριακης αγωγης .Ενας λόγος που καταστράφηκε ηταν οτι δεν ηθελε κανένας (με την δικαιολογια οτι δεν υπαρχουν χρήματα)να πληρωση ενα Φύλακα.
    4)Ο Δήμος έχει υπηρεσία πρασίνου η οποία πρέπει να αναλάβει την συντήρηση των γηπέδων.Υπάρχουν γεωπονοι οι οποιοι με την κατάρτηση που έχουν θα συντηρούν τα γήπεδα και ετσι θα αποφύγει κάθε χρόνο να δαπανά τόσα χρήματα εξ αιτίας της κακής συντήρησης.(έχει κανένας πρόβλημα με αυτή την πρόταση?)
    5)Ο Δήμος είναι υποχρεωμενος να έχει σωστές και ασφαλής αθλητικές εγκαταστασεις.είναι υποχρεωμενος να τις συντηρη και να τις φυλλασει.
    αν δεν μπορεί τίποτα απο τα παραπάνω τοτε πρέπει να δώσει τις εγκαταστασεις αυτες για χρήση με χαμηλο ενοίκιο στους συλλόγους που ενδιαφέρονται να τις χρησημοποιούν και οι οποιοι θα αναλάβουν και την συντηρησή τους .(Εχει κανένας πρόβλημα με την πρόταση αυτή)?
    6)Φίλε Δημήτρη Τεκίδη , η αναφορά μου είναι ΜΟΝΟ για δημοτικούς χώρους και σε καμιά περίπτωση για ιδιωτικούς.
    Οταν ενασς συλλογος εχει ιδιοκτητες εγκαταστασεις κανενας δεν εχει δικαιωμα να του καθορισει πως θα χρησημοποιει τις εγκαταστασεις του.
    κλείνωντας.
    Ο Δήμος πρέπει να είναι υπεύθυνος για τις εγκατστάσεις του (να τις συντηρεί και να τις φυλάει).
    Οσοι απο τους συλλογους χρησημοποιουν αθλητικές δημοτικες εγκαταστασεις(εφ όσον εισπρατουν συνδρομες απο τους δημότες ) θα πρέπει να πληρώνουν για την χρησημοποίηση των εγκαταστάσεων.
    ετσι θα μπορεί να καλυφθεί το ελάχιστο της συντήρησης των εγκαταστάσεων.
    δεν στρεφομαι εναντιον προσωπων αλλα στρεφομαι εναντιον της πρακτικης και της παραλογης λογικης που επικρατουσε μεχρι τωρα.
    Πρέπει αν θελουμε να επιβιωσουμε να αλλαξουμε και να προσαρμοστουμε στην νεα ταξη που διαμορφωνεται στην οποια εμεις οι απλοι πολιτες ειμαστε οι τελευταιοι που εχουν μεριδιο ευθυνης.
    Υ.Γ¨Αν στεναχωρησα η εξοργησα καποιους με τις αποψεις μου ισως φταιει οτι δεν ξεκαθαρησα απο την αρχη ολα τα παραπανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δημήτρης Τεκίδης11 Μαΐου 2011 στις 9:56 π.μ.

    Αγαπητέ φίλε BLACK-PIT , με την τελευταία σου τοποθέτηση όντως τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει και κάθε ενδεχόμενη παρεξήγηση νομίζω πως έλαβε τέλος .
    Προσωπικά στο τελευταίο σου σχόλιο συμφωνώ σε όλα , το μόνο που θέλω να διευκρίσω στο πάραπάνω σχόλιο μου είναι πως όταν επιχορηγείς ομάδες με ιδιωτικές εγκαταστάσεις τα χρήματα αυτά ιδιοποιούντε υπέρ της περιουσίας της ομόδας δια της νομίμου οδού. Με λίγα λόγια τα χρήματα των Δημοτών χάνονται . Νομίζω πως σ' αυτό θα συμφωνήσεις κι εσύ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. vlax pit,συγχρονε ρομπεν των δασων,και μαιντανε των blogs.Αν ελεγες και κατι για το μεγαλο party του αφεντικου σου ,θα μας επειθες.Συνεχισε ετσι,εισαι πολυ διασκεδαστικος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ.
    ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΚΑΤΕΤΑΞΕΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ.Η ΕΜΜΟΝΗ ΣΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΟΥΛΙΚΟ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.